Φροντίδα Ο ύπνος στους παπαγάλους

valasia

PB New Member
Εγγραφή
19 Ιουλ 2018
Μηνύματα
388
Πόλη
Νέα Φλογητά
Καθε βραδυ βαζω το μικρο μου στο πιο απομακρο δωματιο του σπιτιου να κοιμηθει γιατι εχει λιγοτερο θορυβο, εχω ενα φωτακι αναμενο, σκεπαζω ομως το κλουβι του και απο την μια πλευρα το αφηνω ανοιχτο για να περνει λιγο αερα,ιδιαιτερα τωρα που ειναι καλοκαιρι.
Ο Ρικος παει για υπνο γυρω στις 21:00-21:30 το προβλημα μου ειναι πως τωρα με την ζεστη αφηνω και την μπαλκονοπορτα ανοιχτη για να αεριζεται περισσοτερο το δωματιο ομως ερχονται οι γειτονες για κανενα μηνα το καλοκαιρι και εχουν την τηλεραση πολυ δυνατα, το μπαλκονι τους ειναι σχεδον απεναντι απο το δωματιο με αποτελεσμα να υπαρχει θορυβος μεχρι τις 12 ισως και 1 καποιες φορες.
Αν κλεισω την μπαλκονοπορτα φοβαμαι πως θα εχει πολυ ζεστη.
Μπορει να υπαρχει προβλημα με τον υπνο του; Καμια ιδεα τι να κάνω;
 
Πιστεύεις δηλαδή ότι δεν κοιμάται επειδή ενοχλείται; Έχω την εντύπωση ότι από ένα σημείο και μετά συνηθίζουν τους θορύβους και δεν ενοχλούνται τόσο. Κι εμείς έχουμε θόρυβο αλλά είναι αδύνατο να κλείσει η μπαλκονόπορτα με αυτή τη ζέστη.
 
Κανα δυο φορες που πηγα στο δωματιο αυτες τις μερες για να δω αντιδραση αλλα δεν ακουσα να κανει καποιο θορυβο. Πιστευω πως κοιμαται. Σκευτομουν να βγαλω τελειως το φωτακι για να ειναι σκοτεινα μηπως και το βοηθαει περισσοτερο να ηρεμει αλλα δεν ξερω αν θα του κακοφανει μετα απο απο τοσο καιρο που το εχει συνηθησει.
 
Μην ανησυχεις, αν ηταν ετσι τα πουλια στα δεντρα της πολης δεν θα κοιμοντουσαν ποτε! Και εγω το ιδιο με σενα σκέφτομαι, αλλα μετα απανταω με το παραπανω στον εαυτο μου 😂 και ησυχαζω
 
Εγώ νομίζω ότι δεν πρέπει να ανησυχείς. Και ξύπνιο να τον πετύχεις θα είναι επειδή σε άκουσε να πηγαίνεις.
Το φωτακι δεν θα το έβγαζα. Εξάλλου και στη φύση έχουν φως.
 
Από ένα σημείο και μετά μαθαίνουν τους "ήχους" του σπιτιού και των περιχώρων και παύουν να τα αγχώνουν. Πάντως εμείς τα έχουμε σε κλειστό δωμάτιο, αρκετά δροσερό. Το είχαμε σκεφτεί αυτό με τους θορύβους, δεν ανοίγουμε απλά επειδή δε θέλουμε να τους χαλάσουμε τη "συνήθεια" και επειδή δε φαίνεται να τα ενοχλεί η θερμοκρασία (η αλήθεια είναι πως το συγκεκριμένο δωμάτιο είναι το πιο δροσερό του σπιτιού).

Πάντως αν νιώθει ασφάλεια πλεον στο σπίτι και στο κλουβάκι του δύσκολα θα "ταραχτεί" , άσε που έχουν απίστευτη προσαρμοστικότητα σε τέτοιου τύπου αλλαγές, ιδίως όταν αισθάνονται ασφαλή.

Φωτάκι τους έχουμε κι εμείς φυσικά.
 
Back
Top