Γενικά Ο Billy το καναρίνι

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης FIRFIR
  • Ημερομηνία Ημερομηνία

FIRFIR

PB New Member
Εγγραφή
12 Δεκ 2015
Μηνύματα
157
Πόλη
Θεσσαλονίκη
Να και ο Billy το κοινο καναρινακι με την μεγαλη καρδια! Ειναι ανετος απο την πρωτη μερα που τον εφερα σπιτι, το επομενο πρωι ειχε αρχισει ηδη να κελαηδαει.. Κοινωνικος και αεικινητος, φαινεται οτι επιζητα συνεχως την ανθρωπινη παρουσια. Προς το παρον κανει υπομονη για να τελειωσει η καραντινα. Μπαινω συχνα στο δωματιο και του μιλαω, ανταποκρινεται με τιτιβισματα και μολις φευγω αρχιζει το κελαηδημα! Δεν ξερω και πολλα για τα καναρινακια, διαβαζω βεβαια τον τελευταιο καιρο.. Να ξερετε.. Οι φωτογραφιες τον αδικουν!
 

Συνημμένα

  • DSCN6150.webp
    DSCN6150.webp
    29,9 KB · Προβολές: 84
  • DSCN6157.webp
    DSCN6157.webp
    16,3 KB · Προβολές: 77
  • DSCN6186.webp
    DSCN6186.webp
    22,2 KB · Προβολές: 77
  • DSCN6202.webp
    DSCN6202.webp
    19,1 KB · Προβολές: 76
Είναι κουκλάκι ζωγραφιστό! Να το χαίρεσαι Δέσποινα! 🙂
Τις πατηθρες άλλαξε τες θέση. Για το κλουβί που έχεις... Πρέπει να είναι μια πάνω και μια κάτω... Και οχι πλαστικές! Κάνουν κακό στα ποδαράκια τους... Πάρε ξύλινες σαν και αυτές...
2017-01-06-22-55-02--707075450.webp
Τις οποίες μπορείς να τις βρεις στο πετ σοπ..στην Αριστοτέλους! Οτι χρειαστείς μας Ρωτάς! Να σου ζήσει! 🙂
 
Ναι τις εχω αυτες τις πατηθρες αλλα επειδη το κλουβι της καραντινας το ειχα ηδη και ειναι μικρο-δεν προλαβα να ψαξω για μεγαλο-πιανουν ολο το πλατος του και δεν το θεωρησα καλο. Εχω σκοπο να του παρω σε λιγο καιρο μαλλον ζευγαρωστρα. Και κατι αλλο, την πρωτη εβδομαδα του εδωσα μονο το μιγμα που του εδιναν ανακατωμενο με το δικο μου για να συνηθισει την αλλαγη. Σημερα ξεκινησα σκετο το απλο της vitakraft. Να του βαλω πολυβιταμινη στο νερο; Και απο φρουτα-λαχανικα με τι να ξεκινησω που λογικα δεν εχει φαει ποτε στη ζωη του;
 
Εγώ λέω να του έβαζες να φάει λίγο μήλο για αρχή... Εδώ https://community.petbirds.gr/threads/Ασφαλή-και-τοξικά-φυτά-και-καρποί-για-τα-πουλιά.26454/ μπορείς να βρεις το τι επιτρέπεται να φάει και τι όχι... Βασικά πάντα πρέπει να του βάζεις να τρώει οτι είναι της εποχής! Για αρχή όμως δινε του να τρώει ένα φρουτάκι την φορά, αργότερα όμως μπορείς να του βάζεις να τρώει και δυο τρία κάθε φορά... Και πρωτου φάει κάτι καινούργιο πρέπει να το παρατηρείς μήπως ξυνετε. Γενικά να χεις το νου σου για να μη το φέρει κάποιο τρόφιμο" αλλεργία...η vitakraft δεν είναι τόσο καλή τροφή... Τα πιο πολλά μείγματα της μάρκας αυτής περιέχουν μπισκοτακια και αποξηραμένα φρούτα!βρες ένα καλό μείγμα τροφής που να ΜΗΝ περιέχει μπισκότα! Και όσο για το βιταμινουχο... Εγώ λεω να μην το βάλεις... Καλύτερα να βάλεις για πέντε μέρες λίγες σταγόνες βιολογικού μηλοξυδου στην ποτήστρα του...η να του κάνεις για 5 μέρες πάλι ένα τσαγακι... (ειτε βάλεις μηλοξυδο είτε του φτιάξεις τσαι.. Καθε μέρα θα πρέπει να πίνει φρέσκο):)https://community.petbirds.gr/threads/Τσάι-βοτάνων-για-προληπτική-και-θεραπευτική-χρήση-στα-πουλιά.19081/
 
Το εί
Σας ευχαριστω για τις ευχες.. Φιρφιρικο εντελως συμπτωματικα λενε το παπαγαλακι μου το ενα.. Θα προσπαθησω να κανω το καλυτερο για τη διατροφη του..
😀 ναι το είδα αμέσως μετά... Φοβερή σύμπτωση!
 
Πανέμορφο! Αυτό που έχουμε στο μυαλό μας όταν ακούμε καναρίνι, μια όμορφη κίτρινη μπαλλίτσα με δύο σκούρες τελίτσες για ματάκια :)
Να σου ζήσει!
Ακολούθησε τις συμβουλές της Εύας για τα φρέσκα και από χορταρικά, ξεκίνησε με φρέσκια ρίγανη, άνηθο και όσα άλλα εποχής κυκλοφορούν.
Μπορείς να βάλεις και δικά σου γλαστράκια για να έχεις κάποια διαθέσιμα ανά πάσαν στιγμή. Απλά, αν τελικά το αποφασίσεις, θα περιμένεις να φουντώσουν νέα βλαστάρια για να δώσεις στα πουλάκια και όχι όσα έχει από το φυτώριο, γιατί πιθανόν να είναι ψεκασμένα.
 
Ειναι πολυ χαριτωμενο :) Να σου ζησει και να χαριζετε ο ενας στον αλλο ομορφες στιγμες!
*Ωραιο ονομα 😉

... Την πρωτη εβδομαδα του εδωσα μονο το μιγμα που του εδιναν ανακατωμενο με το δικο μου για να συνηθισει την αλλαγη. Σημερα ξεκινησα σκετο το απλο της vitakraft. Να του βαλω πολυβιταμινη στο νερο; Και απο φρουτα-λαχανικα με τι να ξεκινησω που λογικα δεν εχει φαει ποτε στη ζωη του;..
Στο παρον θεμα θα αρκεστουμε στην παρουσιαση του φιλου σου. Γοα οποιαδηποτε αλλη απορια, παρακαλω ανοιξε αν θελεις νεο θεμα να το συζητησουμε εκει!
 
Κούκλος!
Μου θυμίζει κίτρινο λιποχρωμικό και ιδιαίτερα Τουίτι.
Να τον χαίρεσαι και να το καμαρώνεις! 🙂
 
Ευχαριστω! Λες τελικα να πηρα 'ρατσας' χωρις να το ξερω-θελω; Εχει και μια υποψια 'φρυδιων' πανω απο τα ματια του, δεν φαινεται στις φωτο. Εγω τον αγαπω οπως και να'ναι!
 
Ευχαριστω! Λες τελικα να πηρα 'ρατσας' χωρις να το ξερω-θελω; Εχει και μια υποψια 'φρυδιων' πανω απο τα ματια του, δεν φαινεται στις φωτο. Εγω τον αγαπω οπως και να'ναι!
Δεν είμαι σίγουρος, γιατί δεν μπορώ να διακρίνω καθαρά από τις φωτογραφίες. Ράτσας ή όχι το θέμα είναι να τον αγαπάς και να τον προσέχεις. Πράγμα για το οποίο είμαστε σίγουροι ακούγοντας τα λόγια σου!
Τώρα, εάν σε ενδιαφέρει να μάθεις 100% τι είναι (αν και όπως είπες και εσύ, πιστεύω πως είναι κοινό), μπορείς να ανοίξεις ένα νέο θέμα όταν θα τελειώσει η καραντίνα, με φωτογραφίες για να τον θαυμάσουμε και να σου πούμε με σιγουριά.
 
Να σου ζήσει το κουκλί! Είναι μπαμπάτσικος και νομίζω πως τα ματάκια του κοκκινίζουν λιγάκι στο φως! Να τον χαίρεσαι! 🙂
 
Back
Top