Γενικά Ο Johny το καναρίνι μου

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης mariach73
  • Ημερομηνία Ημερομηνία

mariach73

PB New Member
Εγγραφή
4 Νοε 2020
Μηνύματα
10
Πόλη
Θεσσαλονίκη
Είναι το πρωτο μας καναρινη και δεν έχουμε πολλες γνώσεις, αλλα προσπαθουμε ότι καλητερο να κανουμε.
Του πήρα ενα μεγάλο κλουβί για να είναι πιο άνετα, δεν ξέρω εάν έκανα καλα.
[automerge]1604489645[/automerge]
johny.jpg
1.webpIMG_20201104_131435_1024x576.webp
 
Τελευταία επεξεργασία από moderator:
Καλώς ορίσατε! Να χαίρεστε το καναρινάκι σας! Το φόρουμ έχει πολλές πληροφορίες ώστε να φροντίζετε όσο το δυνατόν καλύτερα το μικρό σας φίλο! Για αρχή θα σας πρότεινα να ρίξετε μια ματιά στον παρακάτω σύνδεσμο μιας και απ ό,τι φαίνεται στις φωτογραφίες, τα κλαδάκια δεν είναι πολύ σωστά τοποθετημένα.

Κι ένα χρήσιμο άρθρο για τη διατροφή, η οποία παίζει πολύ σημαντικό ρόλο για την υγεία των καναρινιών. Προτιμάτε επώνυμες, συσκευασμένες τροφές και όχι τις χύμα.
 
Τελευταία επεξεργασία:
@pns Εννοείς στο μεγαλο το κλουβί σωστά? για τις πατήθρες.
Και στις δύο φωτογραφίες αναφέρομαι. Σε όποιο και από τα δύο κλουβάκια και να το έχετε καλό είναι να υπάρχουν όσο το δυνατόν λιγότερες πατήθρες ώστε να μπορεί να πετάει το καναρινάκι και να γυμνάζεται. Στο παραπάνω άρθρο περιγράφονται διάφοροι τρόποι ανάλογα με το μέγεθος του κλουβιού.
@pns Σε ευχαριστώ πολύ! Απο τροφή του εχω αγορασει Vitakraft τα περισσοτερα.
Κι εγώ αυτή τη μάρκα χρησιμοποιώ. Γενικά πάντως οποιαδήποτε επώνυμη τροφή είναι σαφώς καλύτερη από μία χύμα.
 
Το κλουβί αυτό προορίζεται για παπαγάλους (όχι ότι δεν κάνει και για καναρίνια αρκεί το διάκενο των κάγκελων να μην ξεπερνάει τα 1,2 cm), για αυτό τον λόγο οι πατήθρες είναι χοντρές και ακατάλληλες για καναρίνια.
Πρέπει να αντικατασταθούν με 2 ξύλινες πάχους 10mm και 1 πάχους 12mm και να τοποθετηθούν όπως φαίνεται παρακάτω για να μπορεί το πουλί να πετά από πατήθρα σε πατήθρα και να γυμνάζεται.


IMG_20201104_131435_1024x576.webp
 
@ParrotletTwityZeta Σε ευχαριστώ πολύ!
[automerge]1604602621[/automerge]
@ΙΩΑΝΝΗΣ@ Σε ευχαριστώ πολύ για τις πληροφορίες σου! Πάντος η αγαπημένη του θέση του είναι το κλαδί σε σχήμα Υ! Εκεί κάθετε ,εκεί κοιμάτε. Γενικά πετάει μέσα στο κλουβί του απο μεριά σε μεριά. Εχω δει κατι πατηθρεςσε καποιο site, μπορώ να το γράψω το site εδώ? Να μου πείς αν κάνουν?
 
Τελευταία επεξεργασία:
Καλησπέρα να είναι γερό και καλότυχο το νέο μέλος σας προτού αλλάξω ράτσα είχα έναν αρσενικό ακριβως ίδιο με τον λεβέντη σας και του είχα και μια κατακόκκινη σκουφατη κυρία που μου δώσανε κάποια πανέμορφα πουλάκια,ελπίζω να έχει την ίδια τύχη με τον δικό μου και να γίνει κάποια στιγμή πατέρας! Θα μου επιτρέψετε να κάνω και εγώ μια παρατήρηση για την καλυτέρευση του χώρου μου φαίνεται ότι η ταιστρα στην μεγάλη κλούβα είναι ακριβώς κατω από το κλαρί και υπάρχει πιθανότητα να κουτσουλισει μέσα και μετά τα έρθει σε επαφή με αυτό και δεν είναι καλό για την υγεία του όταν αλλάξετε θέσεις στα κλαράκια να το προσέξετε και,γνώμη μου, πάρτε μια ταιστρα κλειστού τύπου και στον πάτο όχι διαφημιστικά Φυλαδια όχι εφημερίδες (όχι πλαστικά σε θάλασσες και ακτές!ΧΑΧΑ)υπάρχουν διάφορα υποστρώματα αν δεν θέλετε χαρτι Α4 ή ρολό κουζίνας είναι ο.κ. Καλός ήρθατε και καλά ακούσματα
 
@Scoros Καλοσ σας βρήκα! Ευχαριστώ πού για τις πολύτιμες συμβουλές σας! Εχω σκοπό να κάνω κάποιες αλαγές στην διακόσμιση του κλουβιού! χιχιχ
[automerge]1604605037[/automerge]
@ΙΩΑΝΝΗΣ@ Αυτές έλεγα και εγώ, αλλα εχει και αυτην εδώ κανει?
https://www.petmat.gr/portal/ptina/...μάκι-εκγύμνασης-ποδιών-3-επιπέδων-37cm-detail πειράζει αν είναι κοντότερι η πατήθρα απ το κλουβί? το κλουβι μασ είναι 41 εκατ. φαρδί και οι πατήθρες είναι 30 εκατ.
 
Τελευταία επεξεργασία:
το κλουβι μασ είναι 41 εκατ. φαρδί
Μπορείς να πάρεις αυτές:
Αν δεις στο site υπάρχουν σε διάφορα μεγέθη.
Προσωπικά προτιμώ τις ξύλινες, η εκγύμναση των ποδιών επιτυγχάνεται με την τοποθέτηση διαφορετικών μεγεθών (10mm, 12mm πάχος)
 
Back
Top