Ασθένειες Πάει ο Όντι

Sotisbill

PB New Member
Εγγραφή
23 Ιουν 2018
Μηνύματα
24
Πόλη
Ρόδος
Σημερα που έχω και γενέθλια γύρισα από νυχτερινή βάρδια και βρήκα το πουλάκι νεκρό. Προχθες τον είχα έξω πετούσε ερχόταν πάνω μου για χάδια και δεν έδειχνε να έχει κάτι.Αυτο που παρατήρησε χθές η γυναίκα μού ότι το βράδυ καθόταν κάτω στο πάτωμα του κλουβιου αλλά δεν έδωσε σημασία.ίσως αν μου το έλεγε να μπορούσα να τον βοηθήσω;. Κάρβουνο είχα πάντα μέσα στο κλουβι του. Οι κουτσουλιές του ήταν φυσιολογικές γιατί προχθές με κουτσούλησε και ήταν συμπαγεις κι όχι υδαρής και πράσινες. Ειμαι πολύ στεναχωρημένος πόσο μάλλον ο γιος μου που μόλις γυρίσει από τον παιδικό δει ότι λείπει. Καθε πρωί που ξυπνούσε του έλεγε καλημέρα Όντι και πριν φύγει σχολείο πρώτα χαιρετούσε τον Όντι και μετά την μαμά του και τον πήγαινα σχολείο.
 
Λυπάμαι Σωτήρη, δεν σου έκανε καλό δώρο η μέρα σήμερα.

Να θυμίσω στους αναγνώστες μας ότι ο Όντι ήταν Parrotlet. https://community.petbirds.gr/threads/Ο-ταξιδιώτης-έφτασε.33227/

Παρά τα τα δυσάρεστα νέα, σου ευχόμαστε χρόνια πολλά για τα γενέθλιά σου.
 
Κριμα για το πουλακι ☹, για τον γιο σου ομως θα προτεινα σημερα να ψαξεις για ενα παροτλετ ιδιου χρωματος ωστε να μην στεναχωρηθει οταν σχολασει! Επειδη ισως θαναι δυσκολο ομως να το βρεις σημερα, θα μπορουσες να πεις οτι ηταν αρρωστο και το πηγες στον γιατρο και θα γυρισει σε λιγες μερες
 
Εδώ στην Ρόδο που βρίσκομαι λίγο δύσκολο να βρω ήμερο πουλάκι. Εχουν αγριεμένα πουλιά στα πετ σου.Αφου να φανταστείς για να έρθει ο Όντι από Αθήνα είδα κι έπαθα να βρω άνθρωπο να μου τον φερει. Δεν ξέρω τι θα πω στον μικρό ίσως να του πω ότι έφυγε από το παράθυρο και πέταξε ψηλά.
[automerge]1547107439[/automerge]
Το μόνο σίγουρο. Ξυδια χλωρίνη και καλό καθάρισμα. Υπαρχει περίπτωση να παιθανε από κάτι που του πέταξε ο μικρός μέσα; Προσπαθουσα να του εξηγήσω ότι δεν πετάμε μέσα πράγματα στο κλουβι. Αλλα έβρισκα κάνα κομματάκι πλαστελίνη ή κάνα πλαστικό παιχνίδακι από κιντερ. Αλλα ποτέ δεν τα άγγιζε ο Όντι. Και συζητούσα με έναν γείτονα ο οποίος έχει ένα κοκατιλ και μου είπε ότι δεν τα τρώνε αν δεν είναι τροφή.
 
Τελευταία επεξεργασία:
Εδώ στην Ρόδο που βρίσκομαι λίγο δύσκολο να βρω ήμερο πουλάκι. Εχουν αγριεμένα πουλιά στα πετ σου.Αφου να φανταστείς για να έρθει ο Όντι από Αθήνα είδα κι έπαθα να βρω άνθρωπο να μου τον φερει.
Κρίμα για την ξαφνική απώλεια που είχατε.
Πάντα θεωρούσα οτι υπάρχει μεγάλο εκτροφείο στην Ρόδο και απο ότι είδα πρέπει να λειτουργεί ακόμα.Απλά σε ενημερώνω διότι κάτι παραπάνω δεν γνωρίζω:
https://community.petbirds.gr/threads/Εκτροφείο-παπαγάλων-στην-Ροδο.6925/
Δεν ξέρω τι θα πω στον μικρό ίσως να του πω ότι έφυγε από το παράθυρο και πέταξε ψηλά.
ή που θα πεις κάτι άσχετο με την προοπτική να τον αντικαταστήσεις ή αυτό που όντως έγινε. Οι πλάγιοι τρόποι φέρνουν κυρίως τα αρνητικά αποτελέσματα.
Αποψή μου είναι να πεις την αλήθεια και κατόπιν συζητήσεως, σκέψης και ηρεμίας να αποφασίσετε τι θα κάνετε.
 
Αχ μωρέ... Πολύ κρίμα... λυπάμαι βαθύτατα για την ξαφνικό θάνατο του αγαπημένου σας Όντι... Τον περιμένατε με ανυπομονησία και σας έφερε χαρά! Τι να πω...☹

Στην παρούσα φάση να ακολουθήσεις τις συμβουλές των παιδιών και αργότερα βλέπεις τι θα κάνεις! 🙂
 
Λυπάμαι για την απώλεια σας και καταλαβαίνω τη στεναχώρια σας.

Κι εγω θα πώ ότι ο γείτονας κάνει λάθος... Και οτι όλα τα μασουλάνε και μπορούν να καταπιουν μικρά κομματάκια που ίσως είναι θανατηφόρα γι αυτά, οπότε πες του να προσεχει τα κοκατιλς του τι δαγκώνουν...

Για το γιο σου το καλύτερο θα ήταν να του πείτε την αλήθεια ή το ψέμα οτι έφυγε από το παράθυρο...η γρήγορη αντικατάσταση με άλλο πουλί μόνο προβλήματα θα δημιουργήσει, τόσο σε εσάς που δε μπορείτε να διαχειριστείτε ένα άγριο πουλάκι...όσο και στο μικρό που σίγουρα θα καταλάβει τη διαφορά και θα αναρωτιέται γιατί συμπεριφέρεται έτσι ο Όντι... Οπότε τα ψέματα θα συνεχιστούν απέναντι στο παιδάκι. Δε ξέρω την ηλικία του μικρού αλλά η αλήθεια είναι η καλύτερη.. Έτσι μαθαίνει οτι αυτά συμβαίνουν και είναι πράγματα που πρέπει να περιμένουμε κάποια στιγμή, ακόμα κι αν αυτό μας πονάει πολύ.


Λυπάμαι και πάλι...
 
Τελευταία επεξεργασία:
Λυπάμαι πολύ Σωτήρη. ☹

Όταν τα πουλιά κάθονται στο πάτωμα του κλουβιού είναι για να τα πάρεις και να τρέξεις σε γιατρό χθες.

Σχετικά με τον μικρό σου δεν ξέρω τι να σε συμβουλέψω, έχω κι εγώ παιδί που μεγαλώνει με τα ζώα και τα λατρεύει αλλά απο την άλλη προσπαθούμε να μην την κοροϊδεύουμε λέγοντάς της ψέμματα. Κάποιοι θεωρούν το χαμό των κατοικιδίων τους μια εισαγωγή της ιδέας του θανάτου στα παιδιά. Από την άλλη αν πιστεύει κάποιος ότι δεν θα κάνει καλό στο παιδί του, είναι νομίζω στη βούληση του γονιού το πώς θα το διαχειριστεί.
 
Ευχαριστώ παιδιά για το ενδιαφέρον σας. Ο μικρός δεν κατάλαβε ότι πέθανε ο Όντι. ακόμα είναι 3μιση χρονών και δεν καταλαβαίνει τι είναι ο θάνατος. Του είπα πέθανε και θα ζει ψηλά στον ουρανό.Αλλα θα πετάει συνέχεια δεν θα γυρίσει πίσω. Ηδη έχω αρχίσει το ψάξιμο ξέρετε κάποιον εκτρωφεα παροτλετ?ή κοκατιλ?Το πρόβλημα όμως είναι να μπορεί να έρθει Ρόδο το πουλί.
 
Back
Top