Αναπαραγωγή Πάει σε δεύτερη γέννα, τι κάνω;

νικος5555

PB New Member
Εγγραφή
18 Μαϊ 2018
Μηνύματα
19
Πόλη
Αθήνα
καλημερα

η κατασταση εχει ως εξης 19 ημερων τα 2 μικρα το ενα βγηκε απο την φωλια το αλλο μενει μεσα αλλα η καναρα μαλλον παει για επομενη γεννα καθοτι στρογγυλοκαθησε παλι μεσα και το αρσενικο μεσα (στο κλουβι ζευγαρωστρα) ποιος ταιζει τα μικρα δεν εχω καταφερει να δω η ερωτηση ειναι τι κανω; βιαιοπραγιες (μαδημα μικρων ) δεν γινονται.
 
Θα τα ταίζει ο μπαμπάς λογικά.
Όμως δεν μπορούν να προχωρήσσουν σε άλλη γέννα τέτοια εποχή.
Είναι απαγορευτικό!
 
Όπως είναι η κατάσταση δεν μπορείς να κάνεις και πάρα πολλά.
Βάζεις διαχωριστικό... από τη μια τα μικρά.. και από την άλλη οι γονείς.
Μπορείς αν θες να βάλεις και τον πατέρα με τα μικρά... όμως έτσι θα πρέπει να τροφοδοτείς και τους δύο χώρους με τροφές για τα μικρά.
Αφήνεις το θηλυκό να κάνει τη φωλιά του...
Όταν ξεκινήσει την ωοτοκία... Πετάς τα αυγά και στη θέση τους βάζεις πλαστικά ομοιώματα... αλλά και ασβέστιο στο νερό.
Όταν τα μικρά απογαλακτιστούν... Τα βάζεις σε νέο χώρο, χαλάς τη φωλιά... Βάζεις το θηλυκό με τα άλλα θηλυκά και τον αρσενικό μόνο του.
 
Αν και η εποχή της αναπαραγωγής είναι στα τελευταία της και μόνο με την υπόνοια ότι κάποια αυγά που θα γεννηθούν μπορεί να έχουν σπόρο, στη θέση σου δεν θα πετούσα τα αυγά, αλλά θα άφηνα τη θηλυκιά να κλωσσά όσο να κάνω ωοσκόπηση, για μια εβδομάδα δλδ μετά τη γέννηση του 3ου αυγού.
Όμως, προκειμένου να μειώσω τον αριθμό των νεοσσών, των ένσπορων αυγών δλδ, πράγματι θα χώριζα τον αρσενικό με τα μικρά στην άλλη πλευρά της ζευγαρώστρας (ώστε να μην μπορεί να ζευγαρώσει με την κανάρα) ή για να ακριβολογήσω, θα τον χώριζα μεν για μια ημέρα, θα παρακολουθούσα δε εκείνην την ημέρα αν πράγματι τα ταΐζει ο πατέρας τους. Αν ναι, θα τους πήγαινα σε ένα άλλο κλουβί και τους τρεις.
Να εξηγήσω ότι θα ήθελα να μειώσω τον αριθμό των ένσπορων αυγών γιατί η εποχή όπως είπαμε είναι προχωρημένη και για να μειώσω την κούραση της κανάρας με την ανατροφή λιγότερων νεοσσών, οι οποίοι πιθανόν έτσι να απογαλακτιστούν νωρίτερα, ενώ δεν θα πετούσα ένσπορο αυγό, το οποίο αν δεν ξεκινήσει η επώαση δεν έχει ζωή μεν, αλλά φέρει εν δυνάμει ζωή δε...
 
για να τα χωρισω θα πρεπει να βγαλω το ενα μικρο απο την φωλια ή να περιμενω ποτε θα βγει μονο του; σε μια δυο μερες
 
Χωρίζεις τα πουλιά όταν το θηλυκό δείξει διάθεση να φτιάξει νέα φωλιά.
Μέχρι να ξεκινήσει... Τα αφήνεις όλα μαζί.
 
  • Like
Αντιδράσεις: ianos
Χωρίζεις τα πουλιά όταν το θηλυκό δείξει διάθεση να φτιάξει νέα φωλιά.
Μέχρι να ξεκινήσει... Τα αφήνεις όλα μαζί.
δεν υπαρχει περιπτωση να χρησιμοποιησει την υπαρχουσα φωλια;
 
  • Like
Αντιδράσεις: ianos
Πριν απ' όλα, μια δεύτερη φωλιά, στην ίδια πλευρά του κλουβιού, και κλωστές χρειάζονται για να μη μαδήσει τα μικρά. Μόλις βγεί και το άλλο στο κλαρί, μπορείς να τα πάς, απο την άλλη πλευρά με τον πατέρα και να αφήσεις την κανάρα είτε να κλωσήσει κανονικά είτε να τις πάρεις τα αυγά μετά απο λίγες μέρες και να σηκωθεί για την καλοκαιρινή της πτερόρροια :)
 
δεν υπαρχει περιπτωση να χρησιμοποιησει την υπαρχουσα φωλια;
Αν έχεις καινούργια.. όχι.
Αν επιμένει να την φτιάξει στην παλιά θέση.. Πάρε τα μικρά στην άλλη πόρτα και βάλε στην παλιά θέση νέα φωλιά.
Και νήμα όπως έγραψε πιο πάνω κι ο Μάκης, για να μη μαδήσει τα μικρά.
 
Back
Top