Αναπαραγωγή Πάροτλετ βγάζουν από τη φωλιά τα χορταράκια που τους έβαλα

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης Annatsag
  • Ημερομηνία Ημερομηνία

Annatsag

PB New Member
Εγγραφή
28 Απρ 2020
Μηνύματα
63
Πόλη
Αθήνα
Καλημέρα σας! Εδώ και δύο εβδομάδες τα πάροτλετ κάνουν αγαπούσες κάθε μέρα, ίσως και δύο με τρεις φορές την ημέρα. Τους έβαλα φωλιά με λίγα χορταράκια που αγόρασα από μαγαζί για πτηνά. Τα πουλιά βγάζουν ότι έχει η φωλιά και πάνε και κάθονται μέσα. Όλο αυτό είναι φυσιολογικό;
[automerge]1598336536[/automerge]
Ξέχασα να αναφέρω ότι η ηλικία τους είναι 10 μηνών
 
@Annatsag έχουν άλλα υλικά για να φτιάξουν φωλιά; Μπορεί να μην τους αρέσει η διαριθμηση τους φωλιάς τους όπως είναι τώρα...
 
Τα πάρροτλετ ωριμάζουν αναπαραγωγικά στους 12 μήνες. Θα σου πρότεινα να κάνεις λίγο υπομονή, να αφαιρέσεις τη φωλιά και να την βάλεις λίγο αργότερα, όταν θα είναι πιο ώριμα. Αγαπούλες, όπως λες, μπορεί να κάνουν από τους 6 μηνών, αυτό δεν σημαίνει ότι είναι έτοιμα να προχωρήσουν σε γέννα.
 
Στη φωλιά μπαίνουν συνέχεια είναι απαραίτητο να τη βγάλω;
Ναι, είναι απαραίτητο να αφαιρεθεί η φωλιά. Η χρήση της είναι μόνο για αναπαραγωγή και όχι για να κουρνιάζουν, όπως πιστεύουν λανθασμένα κάποιοι. Όσο υπάρχει, συμβάλλει στο να υπάρχουν συμπεριφορές όπως αυτές που έχεις παρατηρήσει.
 
Καλημέρα! Χρειάζομαι πάλι τη βοήθειά σας! Εχθές είδα ένα αυγουλάκια στο κλουβί. Έχω βγάλει την φωλιά, όπως μου είχατε πει, αλλά τώρα δεν ξέρω τι να κάνω, να την ξαναβάλω και να βάλω μέσα το αυγό;
 
Καλημέρα! Χρειάζομαι πάλι τη βοήθειά σας! Εχθές είδα ένα αυγουλάκια στο κλουβί. Έχω βγάλει την φωλιά, όπως μου είχατε πει, αλλά τώρα δεν ξέρω τι να κάνω, να την ξαναβάλω και να βάλω μέσα το αυγό;
Για αρχή χορήγησε υγρό ασβέστιο καθημερινά στο νερό μέχρι να ολοκληρωθεί η διαδικασία. Σουπιοκόκκαλο υπάρχει στο κλουβί; Τα έχεις σε εξωτερικό χώρο ή σε εσωτερικό; Θα σου πρότεινα να μην βάλεις τη φωλιά, γιατί θα ενθαρρύνεις την όλη διαδικασία. Άλλαξε σίγουρα τη διαρρύθμιση του κλουβιού. Τα αυγά μόλις τα βλέπεις πέτα τα. Στο τρίτο αυγό περίπου, λογικά θα σταματήσει.
 
Είναι επικίνδυνο να αφήσω το αβγό;
Αν το αφήσεις στον πάτο του κλουβιού, λογικά κάποια στιγμή θα το σπάσουν. Όσο υπάρχουν αυγά θα κλωσσάει και θα συνεχίζει να γεννάει. Αυτό θέλουμε να αποτρέψουμε. Απάντησε αν θες στις ερωτήσεις που σου έκανα στην προηγούμενη απάντησή μου για να έχουμε πιο ολοκληρωμένη εικόνα και να σε συμβουλέψουμε σωστότερα.
 
Τα έχω σε εσωτερικό χώρο και έχω καρδιά αντί για σουπιοκοκαλο... Τι να πω στεναχωριέμαι να τους πετάω τα αβγά...
 
Η συγκεκριμένη πέτρα σαν πηγή ασβεστίου είναι τουλάχιστον ανεπαρκής. Έδωσες συμπλήρωμα ασβεστίου σε σταγόνες; Εφόσον βρίσκονται σε εσωτερικό χώρο θα μπορούσες να ρυθμίσεις τις ώρες που κοιμούνται. Να τις κάνεις 12 με 14 ημερησίως μήπως βγουν από την αναπαραγωγική φάση, αν και το βλέπω λίγο δύσκολο τώρα να σου πω την αλήθεια.
Τι να πω στεναχωριέμαι να τους πετάω τα αβγά
Τα αυγά αν δεν κλωσσηθούν, δεν αναπτύσσεται ζωή μέσα τους. Οπότε δεν πρέπει να έχεις τύψεις. Από κει και πέρα η τελική απόφαση είναι δική σου.
 
Πέταξα το ένα και το δεύτερο το βρήκα σπασμένο. Οπότε τώρα πρέπει να κάνω κάτι; Τη φωλιά πότε πρέπει να τη ξαναβάλω;
Ευχαριστώ!
 
Το βασικό που πρέπει να κάνεις είναι να προσφέρεις πληρέστερη διατροφή έτσι ώστε να καλυφθούν τα οποιαδήποτε διατροφικά "κενά" που προκλήθηκαν από την αναπαραγωγική διαδικασία. Οπωσδήποτε σουπιοκόκκαλο μόνιμα μέσα στο κλουβί, αυγό 2 φορές την εβδομάδα, λαχανικά και βότανα 3-4 φορές την εβδομάδα, 1 φορά φρούτα και ένα πολύ καλό μείγμα σπόρων επώνυμο και συσκευασμένο. Ακολούθησε το παραπάνω πρόγραμμα για 2 τουλάχιστον μήνες και μετά βάλε φωλιά.
 
Back
Top