Ασθένειες Πάροτλετ κουρνιάζει με το κεφάλι προς τα πίσω

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης PavlosK
  • Ημερομηνία Ημερομηνία

PavlosK

PB New Member
Εγγραφή
27 Μαρ 2021
Μηνύματα
13
Πόλη
Κιλκίς
Καλησπέρα σας,ελπίζω να κάνω λάθος και απλά να είναι θεμα απειρίας αλλά από χθες το βράδυ βλέπω το ένα απο τα παπαγαλάκια μου να κουρνιάζει με το κεφάλι προς τα πίσω..τρώει αρκετά , αλλά στο διάστημα που κάθεται στην πατηθρα την περισσοτερη ώρα κουρνιαζει έτσι!θα σας δειξω φωτογραφίες με κουτσουλιές και ότι άλλο χρειαστεί(ψάχνω για κτηνιάτρο που να ασχολείται με τα πτηνά μέχρι στιγμής δεν έχω βρει κάποιον στο Κιλκίς!Ελπίζω να υπάρχει περίπτωση να βγει κάποια άκρη για το τι να κάνω για να το ανακουφίσω μεχρι να επισκεφτούμε γιατρό
.167182081_455239309043571_278010226945934588_n.webp
169545639_4161653207260505_7243014416204915805_n.webp

Χωρίς ddτίτλο.webp
Χωρίς ddτίτλο.webpΧωtyρίς τίτλο.webp
 
Γενικά τα παπαγαλάκια συνηθίζουν να κοιμούνται χώνοντας το κεφάλι στα πίσω πούπουλα, οπότε δεν υπάρχει κανένας λόγος να ανησυχείς. Το θέμα θα ήταν μόνο αν δεν το έκανε ποτέ αυτό και ξαφνικά έχει αλλάξει η συμπεριφορά που, δεν έχει όρεξη, δεν τρώει και κοιμάται έτσι πολλές ώρες την μέρα, δηλαδή αν το βλέπεις αρκετά πεσμένο. Από κει και πέρα δεν είναι κάτι περίεργο για τα παπαγαλάκια. Επίσης εμένα οι κουτσουλιές μου φαίνονται φυσιολογικές.
 
Ευχαριστώ για την απάντηση το έχω μόνο λίγες μέρες οπότε δε μπορώ να βγάλω ασφαλή συμπεράσματα για τον τρόπο που κοιμάται σίγουρα πάντως τις πρώτες μέρες απλά κουρνιαζε,κι αυτό που μου έκανε εντύπωση είναι ότι το δευτερο δεν κοιματα καθόλου έτσι και ειναι λίγο πιο δραστηριο
 
Θες να μας δώσεις περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τη διατροφή και τις συνθήκες διαβίωσης τους; Πόσο καιρό τα έχεις και ποια είναι η ηλικία τους, αν γνωρίζεις; Αν κοιμάται το βράδυ με το κεφάλι πίσω ή κάποιες φορές και το μεσημέρι δεν υπάρχει πρόβλημα, είναι κάτι συνηθισμένο. Αν όμως κοιμάται πολλές φορές μέσα στην ημέρα κατ' αυτό τον τρόπο τότε υπάρχει πρόβλημα. Για να έχεις ξεκάθαρη εικόνα των κουτσουλιών πρέπει το πουλάκι να μπει μόνο του σε κλουβάκι ξεχωριστό με κόλλα Α4 σαν υπόστρωμα. Επίσης δεν διακρίνω κάποιο υπόστρωμα στις φωτογραφίες (διόρθωσέ με αν ισχύει το αντίθετο) που είναι λάθος.
Ελπίζω να υπάρχει περίπτωση να βγει κάποια άκρη για το τι να κάνω για να το ανακουφίσω μεχρι να επισκεφτούμε γιατρό
Το καλύτερο που έχεις να κάνεις είναι να μην αρχίσεις να ακούς συμβουλές από διάφορους άσχετους που το παίζουν ειδικοί και σίγουρα μακριά από petshop. Ο μόνος που πρέπει να παίρνει την ευθύνη για την χορήγηση φαρμάκων είναι ο κτηνίατρος.
 
Ναι βεβαίως!τα έχω μία εβδομάδα είναι 5 μηνών και τους δίνω την παρακάτω τροφή που από οσο κατάλαβα από τις συζητήσεις μάλλον δεν κάνει!λιγο μήλο καρότο και κάποια στικς με βιταμίνες!σουπιοκόκκαλο το περιμένω από μερα σε μέρα.Σαν "υπόστρωμα"έχω χαρτόνι που το αλλάζω τακτικά.Δυστυχώς τα πρωινά λείπω και μέχρι τις 4 30 δεν εχω είκονα!Πάντως πριν φύγω τρώει(η μαλλον διαλέγει απο τους σπόρους), πετάει απο πατηθρα σε πατήθρα αλλά το απόγευμα (που εχω ένα τετράωρο να σουρουπώσει και μπορώ να αφιερώσω όλο τον χρόνο αυτό κουρνιάζει και όταν πλεον νυχτωνει κοιμαται!-ουσιαστικά αυτη η αλλαγή ηταν που με εκανε να ανησυχήσω στο 4ωρο που τις πρώτες μέρες ηταν πιο ενεργητικό και δεν κουρνιαζε)το έχω στο σαλόνι που είναι χωρίς θόρυβο δεν υπαρχουν ρευματα ούτε μυρωδίες και εχει και υπεραρκετο ήλιο!

168472479_787806491861388_2730099235468426031_n.webp
 
Είναι πολύ μικρό το διάστημα που τα έχεις οπότε είναι ακόμα σε φάση προσαρμογής. Επίσης είναι ακόμα μικρά (αν είναι πραγματική η ηλικία, αλήθεια έχουν κλειστό δαχτυλίδι συλλόγου;) και μερικές ώρες ύπνου παραπάνω δικαιολογούνται, ακόμα και μέσα στην ημέρα. Η τροφή είναι για μεσαίους παπαγάλους, αλλά και μόνο που είναι χύμα την κάνει αυτόματα ακατάλληλη. Υπάρχουν πολλά επώνυμα συσκευασμένα μείγματα στην αγορά να κάνεις τις επιλογές σου. Δοκίμασε να δώσεις και άλλα λαχανικά, φρούτα και βότανα εκτός από αυτά που αναφέρεις. Ενημερώσου από τις σχετικές λίστες. Τα sticks που γράφεις δεν προσφέρουν κάτι εκτός από επιπλέον σάκχαρα οπότε καλό είναι να τα σταματήσεις. Το χαρτόνι δεν κάνει για υπόστρωμα. Καλύτερα χρησιμοποίησε χαρτί κουζίνας, αν δεν θες να χρησιμοποιήσεις κάποια από τα υποστρώματα που πουλάνε στα petshop. Μετά την επίσκεψη στο γιατρό ενημέρωσέ σας αν θέλεις.
 
Ευχαριστώ για το ενδιαφέρον ,θα ενημερώσω!έχω ήδη παραγγείλει τροφή και διαβάζω και για τα βότανα δοσολογίες κτλ για να ετοιμασω ,έχουν δαχτυλίδι αλλά δεν εχω μπει στη διαδικασία να τα πιάσω και να δω τι γράφει για να μη τα στρεσάρω περισσότερο.
 
Καλησπέρα σας μόλις γυρισαμε απο τον γιατρό!Ξεκινάω από το ότι νομιζε οτι ήταν lovebird ,στην εξέταση είδε αν είχε κουτσουλίες στο κάτω μέρος και ειδε ματια και ράμφος, μου είπε οτι σαν κλινική εικόνα ειναι μια χαρά με ρώτησε αν τρωει κι αν πινει νερό αλλά σαν δειγμα οτι κοιμάται αρκετες ώρες δεν ειναι και πολύ καλο!μου έδωσε βιταμίνες με αμινοξέα 10 μέρες αγωγή 5 μέρες εκτός και ξανά το ίδιο και να τον ημερώσω για την πορεία του..εβγαλα και φωτογραφία το δαχτυλιδι το οποιο μου ειπε αργοτερα να το κοψω.

1-41678.webp2-41678.webp3-41678.webp
 
@PavlosK, Ο γιατρός δεν μου φαίνεται και πολύ γνώστης των πραγμάτων, το πουλάκι είναι από την Ελληνική Ορνιθολογική Εταιρεία, και είναι του 2020. Αυτό δείχνει το δαχτυλίδι του, και καλύτερα να μην το βγάλεις.
[automerge]1617992896[/automerge]
@PavlosK, Ο γιατρός δεν μου φαίνεται και πολύ γνώστης των πραγμάτων, το πουλάκι είναι από την Ελληνική Ορνιθολογική Εταιρεία, και είναι του 2020. Αυτό δείχνει το δαχτυλίδι του, και καλύτερα να μην το βγάλεις.
 
@Vada Είναι όντως ο τελευταίος που θα πηγαινα όταν ειχα σκυλάκι αλλα δυστυχώς τώρα δεν εχω άλλη επιλογή..ολοι εκει με παραπέμπουν!
 
  • Like
Αντιδράσεις: marapo
Ο γιατρός όντως δεν πρέπει να έχει και πολύ σχέση με τα πουλιά. Από την άλλη πάλι καλά να λες που υπάρχει έστω και αυτός γιατί σε πολλές περιοχές η εύρεση κτηνιάτρου είναι αδύνατη. Ευτυχώς που την γλύτωσες με βιταμίνες και δεν σου φόρτωσε και καμιά αντιβίωση. Θετικό για μένα αυτό για την νοοτροπία του. Ποιες βιταμίνες σου έδωσε; Το δαχτυλίδι που φέρει το πουλάκι είναι συλλόγου και διαβάζεται ως εξής: ΕΟΟ-Ομοσπονδία (Ελληνική Ορνιθολογική Ομοσπονδία) , ΕΡ- Σύλλογος (Ε. Π. Α. Μ.), 198- Κωδικός Εκτροφέα, Μ- Κωδικός διαμετρήματος δαχτυλιδιού, 20- Έτος γέννησης. Ο τελευταίος αριθμός που δεν φαίνεται στην φωτογραφία είναι ο αύξων αριθμός του πουλιού. Το δαχτυλίδι δεν το αφαιρείς για κανένα λόγο. Αφαιρείται μόνο στην περίπτωση που προκύψει κάποιο πρόβλημα υγείας. Φάουλ του γιατρού.
 
Καλημέρα οι βιταμίνες ειναι Vitasol Plus!Έφτιαξα και έδωσα σκορδονερο(όσο ανίδεος και να ειμαι βλέπω οτι το καημένο κατι το ενοχλεί μέσα του, τρωει πινει και παει στη πατηθρα για κουρνιασμα, αλλά πάω με τις οδηγίες του γιατρού) πήρα και αποξηραμένα γκοτζιμπερυ με μηλο, ριγανελαιο και και ετοιμαζω μιξ με λαχανικα και σκεφτομαι να τα δίνω ολα αυτά κάθε μερα και κατι διαφορετικο να τα εντάξω δηλαδή σταδιακά!
 
αποξηραμένα γκοτζιμπερυ με μηλο
Αυτά έχουν πολλά σάκχαρα. Η γνωμάτευση του γιατρού ήταν πολύ ασαφής οπότε αν υποθέσουμε ότι το πουλάκι πάσχει από κάποια ασθένεια που προκαλείται από μύκητες, η ζάχαρη θα το σκοτώσει μία ώρα αρχύτερα.

Για το διάστημα που θα ακολουθήσεις τη συμβουλή του γιατρού για τη χορήγηση βιταμινών, μη δίνεις τίποτε άλλο παρά μόνο τους σπόρους του. Ο σκοπός είναι να παίρνει υγρά μόνο από την ποτίστρα και όχι από άλλες πηγές.
 
Καλησπέρα σε όλους!Τα νέα απο τη μικρή παροτλετ νομίζω είναι πολύ καλά, δεν ξέρω αν ηταν οι βιταμίνες που βοήθησαν ή αν ηταν κατι περαστικό, πάντως ειναι διαφορετικό παπαγαλάκι..έχει σταματήσει μέσα στη μέρα να κοιμάται έτσι (το κάνει μονο όταν ειναι η ώρα της για υπνο το σουρουπ),έχει πολυ περισσότερη ζωντάνια τρώει ανα τακτά χρονικά διαστήματα ,ασχολείται με τα παιχνίδια της..φτάσαμε και στο τελος της αγωγης!
 
Back
Top