Γενικά Πέθανε η μικρή μου Βαλεντίνα

Anastasia S

PB New Member
Εγγραφή
12 Μαϊ 2020
Μηνύματα
119
Πόλη
Νυρεμβέργη
Καθάρισα τα καναρινάκια μου και μετά πέρασα να κάνω μια γενική το σπίτι και μόλις γύρισα στη κουζίνα είδα την μικρή μου Βαλεντίνα στο πάτωμα.. ηταν πολύ ζωηρό πουλάκι και τον τελευταίο καιρό είχε αρχίσει να γίνεται πιο ήσυχη.. σήμερα από το πρωί τσιτσίριζε ήταν καλά δεν είχε κάτι. Δε ξέρω από τι μπορεί να πέθανε..
 
  • Like
Αντιδράσεις: MARY58
@Anastasia S κρίμα το πουλάκι.
Πάντως Αναστασία χωρίς να ρίξω το φταίξιμο σε αυτό, θα σου ξαναπώ μην τα έχεις στην κουζίνα. Οι αναθυμιάσεις από το μαγείρεμα κάνουν κακό στο ευαίσθητο αναπνευστικό τους σύστημα.
 
Δε ξέρω από τι μπορεί να πέθανε..
Πιστεύω ότι μόνο με νεκροψία μπορείς στα σίγουρα να μάθεις τον λόγο που έφυγε. Δεν ξέρω τι υποδομές έχουν σχετικά με αυτό στην Γερμανία ή εάν είσαι διατεθειμένη.
 
Καλημέρα σε όλους. Λυπάμαι και εγώ πολύ για την απώλειά σου. Ελπίζω να μην έχεις ποτε ξανά παρόμοια εμπειρία. Σχετικά με τον θάνατό του έχω να πω, πως εκείνο που ξέρουμε σίγουρα είναι ότι ένα καναρίνι δεν πεθαίνει ξαφνικά σε μια μέρα, εκτός και αν του επιτεθεί κάποιο αρπακτικό, που αποκλείεται στην περίπτωση αυτή μιας και ήταν στην κουζίνα. Σχετικά με την τοποθέτηση πτηνών στην κουζίνα θα συμφωνήσω απόλυτα με την Μαίρη να μην βάζει ποτέ κανείς πτηνό στην κουζίνα. Λόγοι πολύ όχι μόνο οι αναθυμιάσεις αλλά και οι θόρυβοι το βράδυ αφού οποίος μπει μέσα θα ανάψει το φως, θα ανοίξει ίσως ψυγείο, θα πλύνει κάνα πιάτο, ίσως και να μαγειρέψει βράδυ. Όλοι αυτοί οι θόρυβοι αν γίνονται και από αρκετά μέλη της οικογένειας δημιουργούν στρες στο πουλί και απορρύθμιση του μεταβολισμού του. Επίσης δεν έχει φώς και ακόμα και λάμπα πτηνών να βάλει κάποιος δεν θα είναι το ίδιο με τον ήλιο. Και αυτό με την σειρά του απορρύθμίζει τον οργανισμό του πτηνού το οποίο με την σειρά αναπτύσει ασθένειες. Μακριά από κουζίνα λοιπόν και νά είναι κοντά σε παράθυρο που θα ανοίγει κάποιες ώρες την ημέρα ώστε να δέχεται την ευεργετική ακτινοβολία του ήλιου. Καλό ξημέρωμα.
 
@Anastasia S , λυπάμαι για την απώλειά σου. Εφόσον δεν γνωρίζεις από τι πέθανε θα σου έλεγα να παρατηρείς τα άλλα σου πουλιά πολύ στενά αυτό το διάστημα και στο πρώτο έστω και ελαφρώς περίεργο που θα δεις...κουτσουλιά, φτέρνισμα ή σάλια, μείωση της κινητικότητας - ζωηρότητας, περισσότερη ώρα ενασχόλησης με τις ταΐστρες, φούσκωμα του πτερώματος εξαιρουμένης της προ του ύπνου φάσης ...κλπ, να τα πας για εξετάσεις....
 
Back
Top