Αναπαραγωγή Πέθανε το αρσενικό ζευγαριού μπάτζι με αυγά

tasos Asxetos

PB New Member
Εγγραφή
26 Ιαν 2018
Μηνύματα
5
Πόλη
Θήβα
καλησπέρα στην παρέα είναι καινούριος και έχω ένα πρόβλημα με τα παπαγαλάκια μου. Είχα δυο ζευγάρια μπατζι σε ένα κλουβί και τα δυο ζευγάρια είχαν αυγά στις φωλιές τους. Το ένα αρσενικό πέθανε τι γίνεται σε αυτή την περίπτωση ; Ευχαριστώ πολύ
 
Αν καθονται τα θυληκα θα τα πυρωσουν τα αυγα κ ισως το αρσενικο να της ταιζη κ της δυο, αλλιως θα σηκωνετε μονη της να τρωη η μια. Περιμενε ομως λιγο να σου πουνε κ τα παιδια που εχουν παπαγαλους και ισως ξερουν καλυτερα.
 
Τάσο εύχομαι το όλο εγχείρημα να εξελιχθεί καλά και με επιτυχία!
Θα ήθελες να μας πεις γιατί αποφάσισες να βάλεις δύο ζευγάρια σε ταυτόχρονη γέννα στο ίδιο κλουβί; Αυτό μπορεί να γίνει μόνο σε κλούβια τεραστίων διαστάσεων. Διαφορετικά προκύπτουν θέματα ανταγωνισμού των ζευγαριών.
Το αρσενικό σου, γνωρίζεις, έμαθες από τι πέθανε; Ποια ήταν η αιτία; Υπήρξε διαμάχη με τον άλλο αρσενικό; Αν ήταν αρρώστια, ενδέχεται να έχεις πρόβλημα και με τα υπόλοιπα πουλιά σου.
Αυτό που σου είπε ο Γιώργος γίνεται, να αναλάβει δηλαδή εξ' ολοκληρου το θηλυκό, με εξαιρετικό κόπο βέβαια αλλά αν ήταν μόνη και απερίσπαστη στον χώρο της.
Γράψε μας περισσότερες πληροφορίες και τις σκέψεις σου, να δουμε αν και πως μπορούμε να βοηθήσουμε.
 
Ναι η δικιά μου κλούβα είναι μεγάλη 1 Χ 1μετρο για 4 πουλάκια- αλλά χάθηκε το απόγευμα που το είδα τελευταία φορά ήταν κανονικά ζωηρό και το πρωί !
 
Πρέπει να παρακολουθείς στενά τα υπόλοιπα πουλιά τώρα, κυρίως το ζευγάρι του αλλά και τα άλλα αφού συγκατοικούν.
Πρώτ' απ' όλα κουτσουλιές.
Δώσε τους ριγανότσαγο, δεν βλάπτει την αναπαραγωγή αλλά να είσαι έτοιμος να τα πας σε γιατρό. Πρωτεύει η υγεία των πουλιών και μετά η αναπαραγωγή. Έτσι κι αλλιώς άρρωστα πουλιά δεν μπορούν να τα καταφέρουν με αυτήν.
Τώρα αν όλα πάνε καλά, δεν ξέρουμε αν το άλλο ζευγάρι θα βοηθήσει, το πιθανότερο είναι όχι, συνήθως βοηθούν αζευγάρωτα πουλιά, γι αυτό να έχεις κοντά στο μοναχικό θηλυκό, αυγοτροφή, σπόρους και νερό να μην αναγκάζεται να κάνει πολλές διαδρομές ενώ κλωσσάει ή ταΐζει αργότερα.
 
να αναλάβει δηλαδή εξ' ολοκληρου το θηλυκό, με εξαιρετικό κόπο βέβαια αλλά αν ήταν μόνη και απερίσπαστη στον χώρο της.

πολυ σωστο αυτο που αναφερε η μαρια κ παρελειψα νατο πω πρεπει να δωσης μεγαλη προσοχη κ ισως αν χρειαστη να απομονωσης το θυληκο ουτως ωστε ναχη την υσυχια της.Αλλιως διακινδυνεεις ακομα κ τα αυγα να τα σπαση ο αρσενικος. Πρεπει να το διαχειριστης το θεμα με μεγαλη προσοχη
 
Εγώ πάντως παιδιά, αν υπήρχε η δυνατότητα να χωρίσω με απαλές κινήσεις και πολύ γρήγορα την κλούβα στα δύο, αυτό θα έκανα, ώστε να αποφύγω επισκέψεις από το άλλο ζευγάρι, και για λόγους έστω κι απίθανης επιθετικής συμπεριφοράς και για λόγους όμως μη συγχρωτισμού της θηλυικάς με το άλλο ζεύγος, μην και εκείνη φέρει κάποιο μικρόβιο.
 
θέλω να σας ευχαριστήσω όλους για της απαντήσεις - συμβουλές για το θέμα μουκαι να σας ενημερώσω ότι μέχρι τώρα όλα είναι καλός τα δυο θηλυκά κλωσάνεκαι βγαίνουν για φαγητό,το αρσενικό είναι ήρεμο τα παρακολουθώ αρκετές ώρες όλα καλά θα σας ενημερώσω της επόμενες ημέρες αν βγάλουν πουλάκια για το τι γίνετε Ευχαριστώ πολύ
 
Ευχαριστω αυτο φιλε μου ευχομαι ολα να σου πανε κατευχην. Ετσι για την ιστορια και για να εχουμε κ εμεις στο μυαλο μας μια εμπειρια ακομα, μην ξεχασης να μας ενημερωσης στο πως εξελιχθηκε η κατασταση.
 
Έχεις δει πόσα αυγά ακριβώς έχει η κάθε μια; Έχεις κάνει ωοσκόπηση στα αυγά; Αν όχι έχεις τη δυνατότητα να το κάνεις; Ρωτάω για να μην τύχει στην άτυχη που έμεινε μόνη της να ταίσει 5-6 στόματα και τα άλλα που είναι ζευγάρι έχουν ή εκκολαφθούν λιγότερα. Τα δυο μαζί μπορούν να ανταπεξέλθουν σε πιο πολλά μικρά.

Τα κοινόβια γενικά να τα αποφεύγεις. Αν αποφασίσεις να πάρεις άλλο ταίρι στο πουλί που έμεινε μόνο του καλύτερα να τα βάλεις και σε άλλο κλουβί. Ποτέ δεν ξέρεις τι μπορεί να προκύψει για τη διεκδίκηση της άλλης φωλιάς, το χώρο στην κλούβα αφού βγουν τα μικρά απο τις φωλιές κι άλλα χίλια δυο.
 
Έχει από 3 αυγά η κάθε μια.
Όχι ωοσκόπηση στα αυγά, δεν θέλω να τα ανησυχήσω να τρομάξουν βάζοντας τα χέρια μέσα

Απο τη περιγραφή σου φαντάζομαι ότι έχεις βάλει τις φωλιές εσωτερικά στην κλούβα που είναι λάθος. Η φωλιά πρέπει να κρέμεται έξω απο την κλούβα ώστε να έχεις πρόσβαση για επίβλεψη και παρέμβαση όταν χρειαστεί. Όταν η φωλιά κρέμεται εξωτερικά δεν ανησυχείς τα πουλιά κοιτάζοντας απο το βοηθητικό πορτάκι όταν είναι και τα δύο έξω απο αυτήν. Κάποιες φορές είναι αναγκαίο να παρέμβουμε, ελπίζω να μην σου χρειαστεί αλλά να ξέρεις για την επόμενη φορά.
 
Καλημέρα.
να σας ενημερώσω ότι πριν 4-5 ημέρες και τα δυο θηλυκά παπαγαλάκια εγκατέλειψαν της φωλιές πήρα τα αυγά για ελέγχω δεν είχαν τίποτα μέσα. Ευχαριστώ πολύ
 
Back
Top