Αναπαραγωγή Πέρασαν 13 ημέρες από το πρώτο βάτεμα κι ακόμα τίποτα

Εγγραφή
21 Μαρ 2021
Μηνύματα
10
Πόλη
Δράμα
Γειά σας, έχω κάποιες απορίες όσο αφορά το ζευγαρομα καναρινιών. Εχω βαλει αποό τον Ιανουάριο διπλά διπλά ενα θηλυκό σκουφατο με ένα αρσενικο, το θυλικο εκανε φωλια και το αρσενικο την ταΐζει από το χωρισμα. Στις 8 Μαρτίου τα έβαλα μαζί και την ίδια μέρα ζευγαρομα πολλές φορές αυτό επαναλαμβάνεται κάποιες μέρες. Από τις 13 Μαρτίου η θυλυκια καθεται στη φωλια και το αρσενικο την ταΐζει. Περασαν 13 ημέρες από το πρώτο βατεμα και δεν γεννησε η καναρα αυγά. Η καναρα συνεχίζει να καθεται στη φωλια όλη την ημέρα και την νύχτα αλλά τίποτα. Τι πρέπει να κάνω?
 
Τελευταία επεξεργασία από moderator:
Μου την έδωσε ένας φίλος και μου είπε ότι είναι πρωταρα. Μπορώ κάπως να βρώ την ηλικία της? Την εδεινα βιταμίνη, μήλο και λίγο αυγό. Εδώ και 2 εβδομάδες την έχω τα ίδια και συνέχεια αυγό.
 
  • Like
Αντιδράσεις: ianos
Μπορώ κάπως να βρώ την ηλικία της?
Να ρωτήσεις τον φίλο σου να σου πει πότε γεννήθηκε.
Την εδεινα βιταμίνη,
Αν είναι σε διάφανο σακουλάκι χωρίς στοιχεία να την πετάξεις και να πάρεις μια συσκευασμένη επώνυμη αυγοτροφή.
Σουπιοκόκκαλο στο κλουβί είναι απαραίτητο.
Την εδεινα βιταμίνη, μήλο
Δίνε και λαχανικά, μπρόκολο, άγρια και άλλα, 3-4 φορές την εβδομάδα.


Τι πρέπει να κάνω?
Δεν μπορείς να κάνεις κάτι άλλο από το να τα τους προσφέρεις πλούσια διατροφή και να περιμένεις.
Αν το πουλάκι δεν είναι πολύ μικρό και δεν έχει κάποιο άλλο πρόβλημα λογικά κάποια στιγμή θα δεις αυγά.
 
Αν είναι σε διάφανο σακουλάκι χωρίς στοιχεία να την πετάξεις και να πάρεις μια συσκευασμένη επώνυμη αυγοτροφή.
@Γιάννης ΠΑΜΠΟΥΚ, συμφωνώ με το παραπάνω και εναλλακτικά σου γράφω ότι αντί για αυγοτροφή, θα μπορούσες να δίνεις και αυγό σφικτό με το τσόφλι (χωρίς το τσόφλι όταν θα έχουν νεοσσούς), μόνο που θα το αφαιρείς μετά από δυο τρεις ώρες διότι αλλοιώνεται.
Έχεις διαβάσει το αντίστοιχο άρθρο της αναπαραγωγής καναρινιών; Αν όχι, σου το επισυνάπτω προς μελέτη...
 
Πέρασαν πολλές ημέρες που ζευγάρωσας τα πουλάκια (από αρχές Μαρτίου) και ζευγαρώνουν καθημερινά. Η θυλυκια καθεται μέσα στη φωλιά αλλά δεν γεννά αυγά Μήπως να τα χωρίσω?
 
  • Like
Αντιδράσεις: ianos
Γιάννη @Γιάννης ΠΑΜΠΟΥΚ, φτάνουμε στα μέσα του Απρίλη. Αυτήν την εποχή θα έπρεπε να έχουν εκδηλώσει τη διάθεσή τους για αναπαραγωγή στο μέγιστο. Αν δεν έχει συμβεί μέχρι τώρα αυτό, φταίει κάτι το οποίο δεν μπορούμε να μαντέψουμε χωρίς να γνωρίζουμε με λεπτομέρειες τις συνθήκες διαβίωσης των πουλιών.

Διάβασε προσεκτικά, ΜΕΛΕΤΗΣΕ το άρθρο που σου πρότεινε ο Γιάννης και προσπάθησε να καταλάβεις πού βρίσκεται το λάθος στη δική σου περίπτωση.

Για οποιαδήποτε απορία προκύψει, γράψε και πάλι εδώ.
 
Το θέμα είναι ότι εδώ και ένα μήνα ζευγαρώνουν η θυλυκια έχει κάνει φωλιά και καθεται μέσα σχεδόν όλη την ημέρα αλλά δεν γεννά αυγά
 
Back
Top