Διατροφή Πέρα από ρίγανη και καλαμπόκι δεν τρώει τίποτα άλλο

fortunatos

PB Known Member
Εγγραφή
10 Αυγ 2018
Μηνύματα
3.083
Πόλη
Αθήνα
Πέρα από ρίγανη και καλαμπόκι δεν τρώει τίποτα άλλο (πάλι καλά που τρώει πέλλετς)... Νόμιζα έτρωγε μπρόκολο, αλλά τελικά απλά έπαιζε... Μου το φτυνε στα μούτρα 😱 Μία φορά έφαγε σπανάκι και δεν το ξανάβαλε στο στόμα του...
Αυτό το πρόγραμμα κάτω πώς σας φαίνεται; (αγγλικά)... Στις 6 το απόγευμα λέει βγάζει την τροφή του απ΄ το κλουβί, για να φάει με όρεξη το πρωί... λίγο απάνθρωπο δεν είναι; https://www.talkcockatiels.com/showthread.php?t=30647

7.webp
 
  • Like
Αντιδράσεις: maxi
Εφόσον τρώει πελλετς, προσωπικά δεν τα έχω δοκιμάσει, τότε δεν πρέπει να ανησυχείς. Ο παπαγάλος σου είναι πολύ μικρός και προσφέροντάς του λαχανικά και φρούτα καθημερινά και με διαφορετικους τρόπους, στα κάγκελα, σε ταιστρα, τριμμενα, ολόκληρα, κάποια στιγμή θα τα εντάξει στο διαιτολόγιο του. Συμφωνώ μαζί σου και δεν βλέπω να υπάρχει λόγος να πεινάσει για να αναγκαστεί να τα φάει. Εξάλλου το ότι παίζει με το μπρόκολο είναι πολύ ενθαρρυντικό. Οι περισσότεροι παπαγάλοι αδιαφορούν εντελώς για τα λαχανικά και ούτε που τα πλησιάζουν.
Μέχρι να αρχίσει να τρώει μόνος του δοκίμασε να του φτιάξεις κέικ λαχανικών ή να πατήσεις με το πιρούνι βραστό αυγό και να τρίψεις μέσα και κάποιο λαχανικό. Ίσως αυτό βοηθήσει.
 
Με το μπρόκολο συνέχισε, θα φάει καποια στιγμή. Εξι μήνες έπαιζε ο δικός μου με το μπρόκολο πριν αρχίσει να το καταβροχθίζει. ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟ το να αφήσεις το πουλί να πεινάσει για να φάει κατι που θες ή για να έχει "ορεξη" το πρωι. Στον εαυτό του το κάνει ο τύπος;
Κι εμας και τα δύο παίζουν γενικά με το φαγητό τους, όμως εξακολουθούμε να τους το προσφέρουμε. Δεν ξέρεις ποτέ τι θα γίνει και πότε θα αποφασίσουν να το φάνε.

Υ. Γ. Ωραίο το τσουλουφάκι :)
 
δοκίμασε να του φτιάξεις κέικ λαχανικών ή να πατήσεις με το πιρούνι βραστό αυγό και να τρίψεις μέσα και κάποιο λαχανικό. Ίσως αυτό βοηθήσει.
Σἠμερα μαγείρεψα πρώτη φορά στη ζωή μου... Του έκανα κεκάκια με αυγό (αυγό βραστό δεν τρώει καθόλου).
Είδα τη συνταγή σε γερμανικό σάιτ και ίδωμεν. Θα κάνω θέμα στο κατάλληλο φόρουμ, για να μη βάζω σε δουλειά και τον @Stavros.
 
Και μένα έτσι μου φάνηκε, γι' αυτό το έβαλα εδώ πριν το εφαρμόσω... Κρίμα το πουλάκι να κοιμάται νηστικό.

Ωραίο το τσουλουφάκι :)
Όλη μέρα πάνω κάτω το τσουλούφι... Με τον παραμικρό θόρυβο (ακόμα και όταν δονείται το τηλέφωνο) υψώνεται αυτόματα :)
 
Σἠμερα μαγείρεψα πρώτη φορά στη ζωή μου... Του έκανα κεκάκια με αυγό (αυγό βραστό δεν τρώει καθόλου).
Είδα τη συνταγή σε γερμανικό σάιτ και ίδωμεν. Θα κάνω θέμα στο κατάλληλο φόρουμ, για να μη βάζω σε δουλειά και τον @Stavros.
Μπράβο σου. Περιμένουμε να δούμε τη συνταγή.
Του έδωσες; Έφαγε;
 
Μπράβο σου. Περιμένουμε να δούμε τη συνταγή.
Του έδωσες; Έφαγε;
Έφαγε... Πιο πολύ την κόρα που λέμε οι βορειοελλαδίτες... Το εξωτερικό σκληρό μέρος δηλαδή, αλλά τσίμπησε και λίγο ψύχα.. :)
Πόσο λές να κρατάνε στο ψυγείο; Έκανα μερίδες μικρές και βγήκαν καμιά 15αριά...
 
Έφαγε... Πιο πολύ την κόρα που λέμε οι βορειοελλαδίτες... Το εξωτερικό σκληρό μέρος δηλαδή, αλλά τσίμπησε και λίγο ψύχα.. :)
Πόσο λές να κρατάνε στο ψυγείο; Έκανα μερίδες μικρές και βγήκαν καμιά 15αριά...
Μπορείς να βάλεις και στην κατάψυξη όσο είναι φρέσκα ακόμη. Εγώ πάνω από 3 μέρες στην συντήρηση δεν θα τα έδινα, αλλά νομίζω κρατάει παραπάνω. Βάλε στην κατάψυξη για να έχεις το κεφάλι σου ήσυχο.
 
Αυτό θα κάνω και θα το βγάζω το βράδυ να πάρει θερμοκρασία δωματίου. View attachment 57483
Φανταστηκες ποτέ ότι αυτό το τσουλουφακι θα σε έβαζε στη διαδικασία να φτιάξεις μπισκοτακια; Τέλεια έγιναν. Μπράβο. Τυχερός ο μικρός.
 
Φανταστηκες ποτέ ότι αυτό το τσουλουφακι θα σε έβαζε στη διαδικασία να φτιάξεις μπισκοτακια; Τέλεια έγιναν. Μπράβο. Τυχερός ο μικρός.[/QUOTE
Ζωή, τώρα που μπαγιάτεψαν λίγο και σκλήρυναν τα κομματάκια τα τρώει σαν τρελός... Επιτέλους 😉 Έγιναν σαν πέλλετς βασικά με ανομοιόμορφο σχήμα... Αφού και μένα μου έρχεται να τσιμπήσω.👍
Και μαστερ σεφ θα σε κανει το τσουλουφάκι! :D
(κατα το "και το μουστακι θα σε βαλει να ξυρισεις αυτή!)
χαχα... αργότερα θα βάλω τη συνταγή με θέμα αυγοτροφή... Πανεύκολη είναι τελικά...
 
Μπράβο Γιώργο για πρώτη φορά τα πήγες πολύ καλά!
Την επόμενη φορά δοκίμασε να τα ψήσεις λιιιίγο λιγότερο!
Σαν να πήραν λίγο!
Τα μαύρα τα έβγαλα και του το τριψα κομματάκια στην ταϊστρα...
 
Δοκίμασε διαφορετικούς τρόπους να του προσφέρεις τα φρούτα και τα λαχανικά...
Το σπανάκι, τη γλιστρίδα, το μπρόκολο,τα φύλλα από παντζάρι δοκίμασε να τα κρεμάσεις με μανταλάκι στην οροφή του κλουβιού και σε σημείο κοντά σε πατήθρα... Το μήλο κόψε το φετουλα (αφαίρεσε τα σπόρια) κι σφήνωσε ανάμεσα στα κάγκελα.
Εγώ έτσι τα προσφέρω και τα τρώνε... Παίζουν... Μαδάνε, σημασία έχει οτι ασχολούνται και δε τους είναι αδιάφορα,όλο και κάτι παίρνουν.Άλλωστε μη περιμένει να φάει ολόκληρο μήλο ή μια ρίζα σπανάκι...
Επιμένουμε σε ότι προσφέρουμε και στο τέλος ο επιμένων νικά !
 
Εννοειται δεν εφαρμοζουμε τη μεθοδο αφαιρουμε το φαγητο! Ο μικρος ενημερωτικα ετρωγε απο οτι εβαζα! Βεβαια ειχε και τα υπολοιπα μικρα που το ενα παρακινει το αλλο! Μην απογοητευσαι! συνεχισε να του βαζεις εσυ και θα φαει! Δοκιμασε τους τροπους που σου ειπε ο Βαγγελης! Σημασια εχει να ασχολειται το πουλι με οτι του βαζεις, μη περιμενεις να το φαει ολο!
 
Εννοειται δεν εφαρμοζουμε τη μεθοδο αφαιρουμε το φαγητο!
Και μένα μου έκανε εντύπωση. Έλεγε για 100% επιτυχία αλλά δεν το κάνω με τίποτα.

Ο μικρος ενημερωτικα ετρωγε απο οτι εβαζα!
Αυτά τα μπισκοτάκια ήταν γεμάτα καρότο και μπρόκολο σε μικρά κομματάκια και τα καταβρoχθιζε. Αύριο θα του κρεμάσω πράσινα φύλλα (σπανάκι) και λίγο μήλο με τον τρόπο που είπε ο Βαγγέλης.

Ο μικρός Σπύρος σε χαιρετά. Να είσαι καλά!
 
Τελευταία επεξεργασία:
Και μένα μου έκανε εντύπωση. Έλεγε για 100% επιτυχία αλλά δεν το κάνω με τίποτα.


Αύριο θα του κρεμάσω πράσινα φύλλα (σπανάκι) και λίγο μήλο με τον τρόπο που είπε ο Βαγγέλης.

Ο μικρός Σπύρος σε χαιρετά. Να είσαι καλά!
όχι όλα μαζεμένα.. Κάθε φορά και κάτι διαφορετικό... Μιξ προσφέρουμε σε μορφη φρουτο σαλάτας που περιέχει διάφορα, αλλά εσύ τωρα για 1 πουλάκι δύσκολο να κάνεις τέτοια σπατάλη σε λαχανικά και φρουτα... Μέχρι να ξαναδώσεις θα χαλάσουν τα υπόλοιπα. Οποτε καλύτερα μεμονωμένα θα σου έλεγα εγώ.

***δώστου ένα φίλι και ξεκίνα τζελ στο τσουλουφι... Παραμεγάλωσε και δείχνει "άσχημο" και απεριποίητο
 
Back
Top