Ασθένειες Πέρδικα με πρόβλημα στο φτέρωμα

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης vendetta
  • Ημερομηνία Ημερομηνία

vendetta

PB Member
Εγγραφή
5 Ιουν 2008
Μηνύματα
230
Πόλη
Ηράκλειο
Καλησπέρα σας παιδιά,έχω μία πέρδικα,ζευγάρι δηλαδή κι αντιμετωπίζω ένα πρόβλημα.
Έχει χάσει το φτέρωμα στην περιοχή της ράχης. Γιατί... Και πως θα το διορθώσω;
 
καλησπερα και σε σενα. Δεν εχει καποιο προβλημα πτεροροια ειναι. εναs φιλοs εχει ορτυκια και αυτα στην περιοχη τηs ραχηs χασανε πουπουλα. αλλα βαλε μια φωτογραφεια για να δουμε.
 
Από πιο πριν έχει χάσει εμένα.υπάρχει κάποια σκόνη η φάρμακο;
Την έχω μαζί με ένα αρσενικό
 
Μήπως την ζορίζει πολύ ο αρσενικός; Τι διατροφή τους κάνεις;
Ειδικό συμπλήρωμα διατροφής για πέρδικες δεν γνωρίζω αλλά δεν νομίζω να υπάρχει πρόβλημα να δώσεις κάποιο συμπλήρωμα για οδικά πτηνά για την πτερόρροια (η ακόμα και για περιστέρια).
Πάνω από όλα όμως είναι η σωστή διατροφή.
 
μπορει να συμβαινει κατι με τον αρσενικο οπωs σου ειπε ο γιαννηs. αλλα για καποιο συμπληρωμα διατροφηs πανε σε καποιο καταστημα που πουλα πτηνιατρικα ειδη.
 
Σε κανενα πουλι η πτεροροια δεν αφηνει γυμνα σημεια καθως ειναι μια φυσιολογικη διαδικασια κι η φυση εχει προνοησει γι'αυτο ωστε να μην αποδυναμωνει τα πουλια μεσω αυτης της διαδικασιας. Κατι αλλο συμβαινει, ειτε με το ταιρι της ειτε με εξωπαρασιτα ή καποιον αλλο λογο που αγνοω. Πιαστην και φυσα τα φτερα τριγυρω απο το γυμνο σημειο, ψαξε για παρασιτα κι ερεθισμο.
 
οι περδικες κανουν ζευγαρακια, η το αρσενικο εχει πολλες θηλυκες;διοτι εαν ισχυει το δευτερο,ισως να συμβαινει και απο τα πολλα ζευγαρωματα.
 
Στην φύση την εποχή της αναπαραγωγής ζουν σε ζευγάρια. Τις υπόλοιπες μέρες σε κοπάδια.
 
κι εμενα η μια εχει μια σαν τρυπουλα το φτερωμα αλλα δεν ειναι γυμνο δερμα αν ειναι απο το αρσενικο θα περασει;βασικα υποθετω οτι ειναι θυλυκια δεν ξερω τα σημαδια ακομη.
 
Ένα πολυβιταμινούχο σκεύασμα στο νερό που πίνουν λογικά θα καλύπτει τις ανάγκες του οργανισμού που λόγω της κατάστασης μπορεί να στερούνται.
 
Τους έβαλα ένα που κοκκινίζει το νερό άλλα ξέχασα τη δοσολογία
 
Τιποτα δεν χρειάζεται.. καμιά ακόμα θηλυκια πέρδικα μόνο... Δεν αντιστοιχεί ένας πέρδικος σε μια πέρδικα.. και αυτός την έχει ταράξει στο πηδημα για αυτό συμβαίνει.. Το έχω το ίδιο πρόβλημα με τις κότες όταν έχω πολλά αρσενικά αναλογικά με τα θηλυκά..
 
  • Like
Αντιδράσεις: bikas
συγνώμη έστελνα απο το κινητό το μήνυμα γιατί προσπαθούσα να στείλω και φώτο.
το νερό δεν κοκκινίζει αλλά κιτρινίζει. Θυμαμαι οτι μου χε πει 1 κουταλια της σουπας σε 5 λιτρα νερο (για κοτες) εγω εβαλα 1 κουταλακι γλυκου σς 2 λιτρα νερο.
το χα πάρει για νεοσσούς που είχαν αδυναμία και είναι βιταμίνες με αμινοξέα.
οι πέρδικες επειδή είναι μεγάλες και δεν τρώγανε το φύραμα ανάπτυξης τους δίνω σπαστό καλαμπόκι και λίγο σιτάρι συν ότι σκαλίζουν και τρώνε και χορταράκια.
χθες αποκρουσαμε και επιθεση απο σκυλο επιτυχως κι ετσι εβαλα περιμετρικα σκιοπανο για να νιωθουν πιο ανετα και πιστευω οτι ηδη βοηθησε.
τα ορτυκια πιο διπλα ξημερωσαν με παρεα ενα γατο αλλα εξω απο το κλουβι. Εγτιαξα και γι αυτα κατι αναλογο αλλα με ξυλα ώστε να ειναι πιο απομονωμενα και ησυχα.
 
τα ορτυκια πιο διπλα ξημερωσαν με παρεα ενα γατο αλλα εξω απο το κλουβι. Εγτιαξα και γι αυτα κατι αναλογο αλλα με ξυλα ώστε να ειναι πιο απομονωμενα και ησυχα.
Καλύτερα να βάλεις κάποια πιο μόνιμη προστασία... Δεν θα "συγχωρεθούν" τα όποια λάθη...
 
δεν καταφερα να ανεβασω φωτο μου βγαζει σφαλμα
 
Καλύτερα να βάλεις κάποια πιο μόνιμη προστασία... Δεν θα "συγχωρεθούν" τα όποια λάθη...
Δεν κινδυνεύουν να τα αρπάξουν καθώς την κλούβα την έχω φτιαξει πολύ καλά,το μονο που θα τα φοβίζουν.
 
Δεν κινδυνεύουν να τα αρπάξουν καθώς την κλούβα την έχω φτιαξει πολύ καλά,το μονο που θα τα φοβίζουν.
Νομίζω πως μια νυχιά ίσως είναι παραπάνω από θανατηφόρα...
Αλλά αφού εσύ κρίνεις πως είναι αρκετή η ασφάλεια... εμένα μου περισσεύει.
 
Back
Top