Αναπαραγωγή Πέφτει ξύλο, μάλλον κάτι κάνω στραβά

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης salex
  • Ημερομηνία Ημερομηνία

salex

PB New Member
Εγγραφή
13 Σεπ 2007
Μηνύματα
17
Πόλη
Αθήνα
Είναι μέσα Μάρτη και σκέφτομαι να βάλω μπροστά για το πρώτο μου ζευγάρι. Έχω 3 καναρίνια 1 μεγαλόσωμο με κουκούλα, 1 malinoisκαι 1 κίτρινο Κανάρι κρεμασμένα στον τοίχο με την σειρά που τα έγραψα, όπου μόνο το malinoisέχει ένα εξόγκωμα πάνω απ την αμάρα σαν γόμα από μολύβι, και είναι το μόνο που τα λέει συνέχεια..

Προσπάθεια 1η. έβαλα το κουκουλατο με το κανάρι μαζι σε ένα κλουβι από βραδύς.. Αποτέλεσμα τα ράμφη και τα φτερά ομοίως ανοιχτά, και τσιμπιόντουσαν συνέχεια. Την επόμενη το πρωί… στο σπίτι του ο\η κάθε κατεργάρης.

Προσπάθεια 2η. έβαλα σήμερα το κουκουλατο με το malinois μαζί σε ένα κλουβί. Μέσα σε μισή ώρα το malinoisπροσπάθησε 3 φορές να ανέβει πάνω στο κουκουκλατο, κελαηδούσε σκυμμένο με μισανοιγμένα φτερά και χιμούσε στο κουκουλάτο με φόρα… αποτέλεσμα γινοντουσαν μαλιοκουβαρα, τρελά τσιμπίματα, και πτώσεις απ τα κλαδάκια… μέσα σε 1 ωρα … στο σπίτι του ο\η κάθε κατεργάρης.

Σημέιωση. Όσο είναι κρεμασμένα στα κλουβιά τους, το malinoisτραγουδά προς το κουκουλάτο συνέχεια, και τις τελευταίες μέρες έχει αλλάξει το τραγούδι πιο πολύ σε τρίξιμο… ένα συνεχόμενο τρρρρρρρρρρρρ τρρρρρρρρρρρρ.
Τι στην ευχή κάνω λάθος; Ούτε το κουκουλάτο ούτε το κανάρι έχει ψευδοπέος σαν το malinois, και τα πουλιά τα έχω από 2 έως 1 χρόνο.
Καλοδεχούμενη κάθε καθοδήγηση. Ευχαριστω
 
Σιγουρεψε το φυλο του καθενος, αποφασισε και ποιος θα παει με ποια (αν και μαλλον θα χαλασεις τις ρατσες) και μετα τους βαζεις καπου να ειναι οι 2 τους σε διπλανα/κολλητα κλουβια (αν υπαρχει ζευγαρωστρα με χωρισμα ακομα καλυτερα) για 7-10 μερες να γνωριστουν και να δημιουργηθει επιθυμια του ενος για τον αλλο. Για την συνεχεια θα βρεις απειρα θεματα που αφορουν στα ζευγαρωματα οπως και στην προετοιμασια που πρεπει να προηγηθει (ξεκινησες κατι τετοιο;)
 
Γιώργο σε ευχαριστώ για την απάντηση σου.

Δεν έχω ξεκινήσει καμιά προετοιμασία, αλλά μου είναι και δύσκολο να καταλάβω εάν το κοκουλάτο είναι αρσενικό, αφού ενώ στο παρελθόν και μόλις τον είχα πάρει τα έλεγε (και με δυνατή φωνή) μετά ξαφνικά εδώ και ένα χρόνο μούγκα. Επιπλέον δεν έχει δείγματα ψευδοπέους.

Σε δεύτερη σκέψη έχεις απόλυτο δίκαιο με το χάλασμα της ράτσας, και μάλλον πρέπει να σταματήσω τις συγκεκριμένες προσπάθειες.

Τι να κάνω όμως που φαίνεται πως ο αρσενικός (malinois) κοντεύει να φάει τα σίδερα προς το κουκουλάτο και δεν ξέρω κατά πόσο σχετική είναι η αλλαγή τραγουδιού του. (αυτό το τρρρρρρρρρ τρρρρρρρρρρ που προαναφερα!). Κρίμα δεν ειναι;
 
δεν ειμαι σιγουρος για τη ρατσα του σκουφατου(τα γκλοστερ δεν ειναι μεγαλοσωμα, μπορει να ειναι νοργουιτς)αλλα ειναι θηλυκο προφανως που μικρο "ψιλοσαλιαριζε"λιγο(ψευτοτραγουδουσε). Τις ρατσες καλο ειναι να μην τις μπλεκουν ειδικα αν εχεις ενα πολυ καλο καναρινι φωνης malinois(αν και οπαδος των τιμπραντος 🙂 . Δεν ξερω ομως αν εχεις δυνατοτητα να αγορασεις καποιο αλλο. Με το σκουφατο αν κανεις την καταλληλη προετοιμασια (εδω θα βρεις πολλες πληροφοριες Άρθρα για την αναπαραγωγή καναρινιών, καρδερίνας, παπαγάλων, ωδικών πτηνών ) θα τα καταφερεις πρωτα ο Θεος να το ζευγαρωσει αλλα θα εχεις μια μπερδεμενη ρατσα σαν αποτελεσμα. Εσυ αποφασιζεις
 
Aπο πειραματα του παρελθοντος εχω να σου πω οτι τοι ζευγαρωμα μαλινουα αρσενικο με κοινο καναρινι θα σου δωσει παρδαλα πουλια που η φωνη τους θα ειναι απογοητευτικη ακομα και για τους λατρεις των κοινων καναρινιων. Παρα πολυ χαμηλοφωνα πουλια χωρις ηχνος ποιοτητας στη φωνη τους.
 
Σας ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας.
Τελικά αποφάσισα να σταματήσω την προσπάθεια γιατί όπως φαίνεται και στα postings σας δεν είναι ότι καλύτερο μπορώ να κάνω, τουλάχιστον με τα κανάρια που έχω στην βεράντα μου. Και ιδίως από στιγμής που δεν θα ήθελα επ ουδενή να χαλάσω το malinois.

Δημήτρη (jk21), το σκουφάτο δεν είναι απλά μεγαλόσωμο αλλά σχεδόν το διπλάσιο σε μέγεθος απ το malinois… και εάν είναι θηλυκό, αυτό δικαιολογεί το γιατί το Malinois ήταν «φορτωμένο» μόλις τα έσμιξα στο κλουβί.
 
Back
Top