Ασθένειες Πέφτουν τα φτερά του καναρινιού μου, δεν είναι νωρίς ακόμα;

Επιστρέφω και πάλι το καναρίνι εχεθ αρχίσει εδώ και 2 βδομαδες να του πέφτουν φτερά! Δεν είναι νωρίς ακόμα; Να του δώσω κτ για να τον βοηθήσω;
Φτερά ή πούπουλα;
Αν δεν κάνω λάθος το έχεις κυρίως μέσα στο σπίτι, έτσι δεν είναι; Σε αυτήν την περίπτωση και με την αύξηση της διάρκειας του φωτός ενδέχεται να έχει πτερόρροια εκτός εποχής φυσικά. Για αυτό σε ρωτώ για φτερά ή πούπουλα.
Πες μας και αν του δίνεις και σε τι συχνότητα αυγό ή αυγοτροφή, τι μείγμα σπόρων (μάρκα) και αν του προσφέρεις επίσης χορταρικά, κηπευτικά, βότανα ή φρούτα.
Και πες μας... Μέσα στο σπίτι, ακολουθεί τη φυσική διάρκεια του φωτός, δλδ κοιμάται το σούρουπο και ξυπνά την αυγή ή έχετε φώτα στον χώρο στον οποίο βρίσκεται με αποτέλεσμα να μένει ξύπνιο και κάποιες ώρες αφού έχει σκοτεινιάσει.
 
Φτερά! Ναι το έχω μέσα στο σπίτι αλλά όταν έχει κλ καιρό το βγάζω λίγο έξω, αυγό δεν του πολύ δίνω τώρα τελευταία.. Μαρκα σπόρων δεν θυμάμαι, είχα πάει στο πετ και μου είχε βάλει ένα μείγμα για το.λογο που του πέφτουν φτερά και του δίνω μπρόκολο και πιπεριά και συνέχεια μήλο..στο σπίτι δεν κοιμάται το σούρουπο γτ έχει φως στο δωμάτιο και κοιμάται πιο μετα
 
Τη χύμα τροφή γενικά δεν την επιλέγουμε για διάφορους λόγους όπως το ότι η ποιότητά της δεν είναι εγγυημένη, όπως και η καθαρότητά της, οι συνθήκες συντήρησης είναι αμφίβολες κλπ...
Δεν έγραψες αν χάνει ή έχει χάσει μόνο πούπουλα ή /και φτερά
Το ότι ακολουθεί στο ημερήσιο πρόγραμμά του διάρκεια φωτός πάνω από τη φυσική, διαταράσσει τον κύκλο ζωής του, με αποτέλεσμα να είναι αναμενόμενο να έχει και πτερόρροια (αν και δεν μπορούμε να είμαστε βέβαιοι ότι πρόκειται για κάτι τέτοιο). Ειδικά αν οι ώρες φωτός είναι κοντά στις 14, αυξάνεται η πιθανότητα για πτερόρροια.
Κατά τη διάρκεια δε αυτής της φάσης, χρειάζεται συχνά αυγό σφικτοβρασμένο με το τσόφλι για τουλάχιστον 12 λεπτά υπό βρασμό, π.χ. κατά μέσο όρο 3 φορές την εβδομάδα, όπως και χόρτα, βότανα, κηπευτικά πολύ συχνά.
Θα έλεγα να φροντίσεις για την τροφή του και για τον ύπνο του.
 
Νομιζω οτι αυτο που το επηρεαζει ειναι η θερμοκρασια που επικρατει μεσα στο σπιτι κατα κυριο λογο.
Το μηλο και γενικα τα φρουτα να μην τα βαζεις συχνα.
 
Νομιζω οτι αυτο που το επηρεαζει ειναι η θερμοκρασια που επικρατει μεσα στο σπιτι κατα κυριο λογο.
Το μηλο και γενικα τα φρουτα να μην τα βαζεις συχνα.
Να το βγαζω έξω ; Μήλο δεν του βάζω συνέχεια
 
Αυτη την στιγμη που ο καιρος δεν εχει στρωσει δεν μπορει να μεινει εξω ξαφνικά.

Για το μηλο στο ανεφερα γιατι πιο πανω εγραψες οτι βαζεις μηλο συνεχεια.
 
Η ηλικια ειναι συμβατη με την πρωτη πτερορροια των νεαρων καναρινιων.

Καλο θα ειναι το πουλακι να παραμεινει ειτε μεσα ειτε εξω,το μεσα-εξω δημιουργει προβληματα.
 
Back
Top