Γενικά Πήραμε θηλυκό greencheek για τον αρσενικό μας αλλά δεν ταιριάζουν

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης netgirl
  • Ημερομηνία Ημερομηνία

netgirl

PB New Member
Εγγραφή
29 Ιουν 2020
Μηνύματα
15
Καλησπέρα,

Εχουμε ένα αρσενικό greencheek εδώ και 3 χρόνια (όση και η ηλικία του) ο οποίος είναι πολύ δεμένος μαζί μας και όπου και αν πάμε ακόμα και για Σαββατοκύριακα τον παίρνουμε μαζί μας. Επειδή τον λυπόμαστε για τις ώρες που μένει μόνος του τα πρωινά αλλά και για να μπορούμε να τον αφήνουμε τα Σαββατοκύριακα (όταν χρειαστεί να λείψουμε) στο σπίτι χωρίς τύψεις αποφασίσαμε να του πάρουμε μία θηλυκιά.
Την έχουμε εδώ και 1 μήνα είναι ένα πολύ ήσυχο και συνεσταλμένο πουλί το οποίο δυστυχώς δεν συμπάθησε καθόλου ο δικός μας!
Από την πρώτη ημέρα είναι πολύ επιθετικός μαζί της (εννοείται πως είναι κλεισμένη στο κλουβί της μονίμως), παραμονεύει πότε θα πιαστεί από τα κάγκελα του κλουβιού ώστε να μπορέσει να την επιτεθεί δαγκώνοντάς της τα πατουσάκια της. Τις πρώτες ημέρες ειδικά που δεν ήξερε να προστατευτεί κατάφερε μπροστά στα μάτια μας εν ριπή οφθαλμού να της τραυματίσει αρκετά το ένα δάχτυλό της (κούτσαινε για 1 εβδομάδα). Με τον καιρό έμαθε να μην πλησιάζει τα κάγκελα όταν πλησιάζει αυτός το κλουβί της.
Αδιαφορεί παντελώς για την ύπαρξή της εκτός από τις στιγμές που θα ασχοληθούμε μαζί της, όπου θα πετάξει πάνω στο κλουβί της με επιβλητικό ύφος προσπαθώντας να δείξει ποιος είναι ο άρχοντας του σπιτιού.
Όταν θα της βάλουμε π.χ. ένα κομμάτι μήλου στο κλουβί της και ενώ έχουμε φροντίσει να πάρει πρώτος αυτός το μερίδιο του, θα πετάξει το κομμάτι του για να τρέξει να αρπάξει το κομμάτι δώσαμε σε αυτήν.
Ενώ η σχέση του μαζί μου δεν ήταν από τις καλύτερες καθώς δείχνει μεγάλη αδυναμία στην κόρη μου και τον άντρα μου και εγώ έρχομαι 3η και καταϊδρωμένη στις προτιμήσεις του😭... από την ημέρα που ήρθε η "Ζαζού"(η παπαγαλίνα μας) στο σπίτι και άρχισα να ασχολούμαι μαζί της. ξαφνικά έγινε αυτοκόλλητος μαζί μου.χαλί να τον πατήσεις😊 (το μόνο καλό της όλης υπόθεσης).
Πραγματικά όμως έχω αρχίσει να απογοητεύομαι καθώς δεν βλέπω καμία εξέλιξη στην ανύπαρκτη σχέση τους και πολύ φοβάμαι μη καταλήξουμε με 2 κλουβιά!

Υπάρχει κάτι που να μπορώ να κάνω ώστε να βοηθήσω στη συμφιλίωσή τους?
 
Καλησπερα!

Προσωπικα δεν βλεπω "χωρο" για τη θηλυκια σας λογω του οτι υπαρχει μια πολυ δεμενη σχεση αναμεσα στον αρσενικο και στα υπολοιπα μελη της οικογενειας σας.
Αυτη την στιγμη την βλεπει ως εχθρο και δε νομιζω οτι αυτο ειναι κατι που θα αλλαξει.

Ειναι ταισμενος στο χερι ο αρσενικος?
 
@netgirl

Για τον αρσενικο εισαστε η οικογενεια του,δεν θα αλλαξει αυτο μετα απο 3 χρονια...
Εχετε δοκιμασει να δειτε την αντιδραση του οταν δεν σας βλεπει στο χωρο?
 
Δυστυχώς η τακτική του παίρνω έναν παπαγάλο για τον παπαγάλο μου δεν δουλεύει,το σκεφτόμουν και εγώ (ίδια περίπτωση,ίδιο είδος) αλλά για δεύτερο αρσενικό. Συμφωνω πως δύσκολα θα αλλάξει,3 χρόνια έχει όλη την προσοχή και είναι μόνος,όποτε τώρα είναι λογικό που εκδηλώνει τέτοιες συμπεριφορές.
 
Ακούγεται δύσκολο το να συμφιλιωθούν αυτά τα δύο πουλιά. Για να υπήρχε κάποια περίπτωση αυτό να συμβεί θα έπρεπε ίσως να σταματήσετε να ασχολείστε τελείως με το αρσενικό ώστε να στρέψει την προσοχή του στο θηλυκό. Τα κλουβιά τους θα έπρεπε να είναι κοντά εως κολλητά και πάλι με το ενδεχόμενο να μην τα βρουν.
 
Ευχαριστώ πολύ όλους σας για τις απαντήσεις σας. Αν κάποιος το βίωσε αυτό πρόβλημα και μπόρεσε να το ρυθμίσει ας μου πει τον τρόπο.
 
Πιστεύω ότι από όσα διάβασα η πρόταση του Ανέστη (ποστ 6) θα μπορούσε να δοκιμαστεί. Παρόλα αυτά, και πριν ξεκινήσεις την εν λόγω δοκιμή, σκέψου μήπως και .για σχετικά μεγάλο χρονικό διάστημα (το βλέπεις από τις αντιδράσεις του αρσενικού), χωρίσεις τα πουλιά το καθένα σε δικό του δωμάτιο, ώστε να έχουν μόνο ακουστική επαφή (να μην βλέπονται καθόλου). Έτσι ίσως να αρχίσει να δημιουργείται ενδιαφέρον (έως και προσμονή) από τον αρσενικό. Στη συνέχεια δημιουργείς οπτική επαφή (λίγη ώρα κάθε ημέρα), χωρίς όμως κανένα να είναι ελεύθερο, στην πορεία φέρνεις σταδιακά τα κλουβιά κοντά, κι έπειτα αφήνεις το θηλυκό ελεύθερο να πλησιάσει, αλλά σε ουδέτερο χώρο (σε ένα δωμάτιο δλδ το οποίο δεν θα είναι ο χώρος που ο αρσενικός θεωρεί δικό του)
Καλή Χρονιά!
 
Back
Top