Φροντίδα Πήραμε νέα πουλάκια και χρειάζομαι τη βοήθεια σας

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης CHRYSANNA
  • Ημερομηνία Ημερομηνία

CHRYSANNA

PB New Member
Εγγραφή
4 Φεβ 2022
Μηνύματα
4
Πόλη
Κάλυμνος
Καλησπέρα σας , είμαι η Χρυσάννα και χρειάζομαι την βοήθεια σας...!
Ό μικρός μου έδειξε ενδιαφέρον για καναρίνι και έτσι είπαμε να του πάρουμε .. Μας έφεραν δώρο αρχικά πριν 2 εβδομάδες το κίτρινο καναρίνι τον tweety μας ρατσα mosaic αν δεν κάνω λάθος... Το κλουβάκι που μας το έφεραν ήταν πολύ μικρό και έβλεπα πως δεν ήταν άνετος δεν μπορούσε να πετάξει , του πήρα αυτό το στρογγυλό κλουβάκι.. Είναι εντάξει για το πουλάκι μας ; ( γιατί από το pet shop είπαν πως δεν έπρεπε να το αλλάξω και ότι έπρεπε να το αφήσω στο μικρό) Αν είναι καλό μπορείτε να μου πείτε πως να βάλω τα κλαδάκια και την ποτίστρα για να είναι ιδανικά για το πουλάκι μας..? Εχθές μας έφεραν πάλι δώρο αυτό το Ιταλικό καρδερινοκαναρο (έτσι μου είπαν) Τον Τζακ πάλι στο ίδιο μικρό κλουβι και επίσης από το pet shop είπαν στο άτομο που μας το έφερε αυτό τουλάχιστον να μην το αλλάξω και να το αφήσω εκεί στ μικρό.. Εγώ έχω το ίδιο μεγάλο στρογγυλό κλουβάκι είχα πάρει 2 ίδια) και το ερώτημα μου είναι τι κάνω το αλλάζω.?
Είναι πρώτη φορά που ασχολούμαι με πουλάκια και δεν έχω ιδεα..!
Η βοήθειά σας θα είναι πολύτιμη,
Σας ευχαριστώ πολύ εκ των προτέρων...
 

Συνημμένα

  • 20220204.webp
    20220204.webp
    65,6 KB · Προβολές: 148
  • 20220203.webp
    20220203.webp
    84,4 KB · Προβολές: 54
Καλησπερα!
Να τα χαιρεσαι 😁 Ειναι πολυ ομορφα!
Τα κλουβακια ΔΕΝ ειναι καταλληλα!
Αν γινεται αλλαγη πρεπει να το κανεις αμεσα!
Δες εδω:
Thread 'Κλουβιά για καναρίνια' https://community.petbirds.gr/threads/Κλουβιά-για-καναρίνια.29088/

Και εδω:
Thread 'Κλουβιά για πουλιά' https://community.petbirds.gr/threads/Κλουβιά-για-πουλιά.17800/

Το καναρινι - καρδερινοκαναρο πρεπει να εχουν χωρο για να μπορουν να πετανε να γυμναζονται! Εκτος που θ' αλλαξεις τα κλουβια, στο καθε κλουβι θα χρειαστεις: ξυλινες πατηθρες (2) , την ποτιστρα, την αυγοθηκη και την βαση για το σουπιοκοκκαλο!
Τιποτα αλλο...ουτε κουνιες, ουτε στικ ουτε τιποτα αλλο που θα σου πασαρουν!
Θα παρεις μια συσκευασμενη τροφη και αυγοτροφη (αυγοτροφη μπορεις να φτιαξεις και εσυ μονη σου)
Δες εδω:
Thread '"The Bakery" βάση αυγοτροφής' https://community.petbirds.gr/threads/the-bakery-βάση-αυγοτροφής.35281/
Για ξυλινες πατηθρες δες εδω:
Thread 'Ποιες είναι οι κατάλληλες πατήθρες για καναρίνια;' https://community.petbirds.gr/threads/Ποιες-είναι-οι-κατάλληλες-πατήθρες-για-καναρίνια.21737/

Θα περιμενουμε νεες φωτογραφιες!

Δεν πιστευω να ξεχασα κατι...🧐 αν ξεχασα κατι θα με συμπληρωσουν τα παιδια!

Και παλι να τα χαιρεσαι 😁
 
Σας ευχαριστώ πολύ για την απάντηση σας , θα φροντίσω να τα κάνω όλα όπως πρέπει...
Κρίμα που δεν σας είχα ανακαλύψει νωρίτερα.. Θα φροντίσω να διαβάσω περαιτέρω πληροφορίες πλέον απο εδω για να κανω σωστές επιλογές..
Σας ευχαριστώ πολύ και πάλι...
 
Επίσης έχε στα υπόψη σου ότι καλύτερα το κάθε κλουβί να είναι όσο το δυνατό μεγαλύτερο. Πιστεύω ότι οι ζευγαρώστρες* 60 εκατοστών μήκους είναι αρκετά καλές, αρκεί να έχουν συρόμενη σχάρα και συρόμενο ταψάκι ώστε να μπορούν να καθαριστούν εύκολα χωρίς να αναγκάζεσαι να μετακινείς τα κλουβιά ή να βάζεις τα χέρια σου μέσα.
Καλές και σε οικονομική τιμή είναι οι λεγόμενες κινέζικες. Θα μπορούσες ίσως να τις προμηθευτείς διαδικτυακά.
Το μέρος που θα τοποθετήσεις τα πουλάκια θα πρέπει να είναι τέτοιο, ώστε ναι μεν να αισθάνονται ασφάλεια, να είναι καλυμμένα από αντίξοες καιρικές συνθήκες (ρεύματα αέρος, βροχή, θερμαντικά σώματα, απευθείας έκθεση στον ήλιο) και επιπρόσθετα να επιτρέπει (το μέρος) να κοιμούνται με τη δύση και να ξυπνούν με την ανατολή του ηλίου. Γράψε μας αν θέλεις που τα έχεις και μην βιαστείς με αγορές υλικών πριν τα συζητήσουμε, ώστε να μην στοκάρεις περιττά πράγματα και να μην κάνεις άσκοπα έξοδα.
Κόκκαλο σουπιάς θα πρέπει να υπάρχει πάντα στο κλουβί, διαθέσιμο όλες τις ώρες
*αναφέρομαι σε ζευγαρώστρες όχι μόνο γιατί είναι πιο άνετες, αλλά επειδή έχουν και χώρισμα με αποτέλεσμα να το τοποθετείς απομονώνοντας το πουλάκι στο ένα διαμέρισμα όσο εσύ βάζεις το χέρι σου μέσα για να βάλεις / βγάλεις π.χ. τη μπανιέρα, μια αυγοθήκη κλπ, χωρίς να κινδυνεύεις να φύγει το πτηνό.
 
Καλημέρα σας ,
Σας ευχαριστώ και εσάς για τις πληροφορίες σας .. Όσο αφορά το μέρος που έχω τα κλουβάκια και αυτο λάθος ήταν. Είχε πολύ κρύο έξω οπότε τα είχα μέσα σπιτι στο σαλόνι με αποτέλεσμα να έχει φως και φασαρία μέχρι να πάμε εμείς για υπνο , δύο μέρες τώρα έχει καλύτερο καιρό τα βγάζω έχω από το πρωί έως το απόγευμα μετά τα βάζω σπίτι μέσα και μόλις νυχτώσει τα βάζω σε δωμάτιο που είναι σκοτεινά και ήσυχα για να κοιμηθούν και το πρωί τα βγάζω πάλι έξω... Αυτό είναι σωστό?
Κάτι ακόμα το καναρίνι είχε ξεκινήσει να κελαηδάει από την ημέρα που ήρθε το καρδερινοκαναρο σπίτι έχει σταματήσει εχθές όταν μπήκε σπίτι τον άκουσα λίγο... 😔 Υπάρχει κάποιος λόγος για αυτό?
[automerge]1644135607[/automerge]
Επίσης χρησιμοποιώ ορθοστάτη για να μην τα ενοχλεί ο μικρός, επιτρέπεται η όχι?
 
@CHRYSANNA Καλησπερα!
Τα κλουβια πρεπει να ειναι σε ενα σταθερο σημειο συνεχεια ή μεσα ή εξω!
Αν αποφασισεις να τα εχεις εξω, πρεπει να ειναι καπου προστατευμενα απο τον αερα και να υπαρχει και προστασια απο αρπακτικα για τυχον επιθεσεις!
Αν αποφασισεις να τα εχεις μεσα, πρεπει να ειναι μακρια απο πηγες θερμοτητας και να κοιμουνται τις σωστες ωρες και να μην ξενυχτανε!
Διαβασε και αυτο:
Thread 'Η φροντίδα των κατοικίδιων πουλιών' https://community.petbirds.gr/threads/Η-φροντίδα-των-κατοικίδιων-πουλιών.17656/

Για τον ορθοστατη, προσωπικα δεν τον βρισκω καλη ιδεα!
Δεν ξερω τι ηλικια εχει ο γιος σου, αλλά αμα ειναι σε ηλικια "τρελας" και καμια μερα του ερθει ξαφνικα να κανει τον Ταρζαν; Οταν ειναι μικρα τα παιδια, τους ερχονται καποιες φαεινές ιδεες, που δεν σου ερχονται καν εσενα στο μυαλο...τα βλεπεις ξαφνικα και εφαρμοζουν τις ιδεες αυτες 😅!Καλο θα ηταν,να τα βαλεις καπου που να τα βλεπει αλλά να μην τα φτανει!

Όσο γι αυτο που λες οτι το καναρινι σταματησε να κελαϊδαει με το καρδερινοκαναρο δεν νομιζω οτι υπαρχει καποιο προβλημα!
Δες εδω:
Thread 'Καρδερινοκαναρο με καναρίνι στο ιδιο μπαλκονι' https://community.petbirds.gr/threads/Καρδερινοκαναρο-με-καναρίνι-στο-ιδιο-μπαλκονι.33716/

Καλη συνεχεια και καλο διαβασμα 😁
 
Ο ορθοστάτης μπορεί να πέσει, αν σπρωχτεί κατά λάθος από το μικρό παιδάκι;
Μήπως θα μπορούσες να βάλεις καρφιά στον τοίχο (βασικά σε σχήμα γάτζου ή Γ, καλύτερα βίδες με ούπα) και να τα έχεις σε ένα σταθερό σημείο όσο είναι ξύπνια και μετά, αν θέλεις για τον ύπνο ή την ησυχία τα μετακομίζεις σε άλλον χώρο.
Για το μέσα - έξω, δεν θα υπήρχε πρόβλημα εφόσον δεν υπάρχουν μεγάλες θερμοκρασιακές αλλαγές, αλλά για την εποχή τώρα νομίζω ότι δεν είναι κατάλληλο. Επέλεξε καλύτερα βάσει αυτών που σου γράφει η @Elli .
Μπορεί το καρδερινοκάναρο να είναι θηλυκό*...(εσύ πες μας αν έχεις υπόψη σου). Αν ναι, τότε είναι υποψήφια νύφη που έφτασε ήδη κοντά στο καναρίνι σου, οπότε ένας από τους λόγους του κελαηδήματος έχει ήδη επιτελεστεί (η έλξη θηλυκού). Όπως και νά 'χει, καλύτερα τα πουλιά να μην βλέπονται μεταξύ τους και θα αρχίσει πάλι να τραγουδά.
*Να συμπληρώσω ότι ό,τι φύλου κι αν είναι, τα καρδερινοκάναρα είναι στείρα, δεν παράγουν απογόνους (τα θηλυκά κάνουν αυγά, αλλά ακόμα κι αν έχουν ζευγαρώσει, δεν πρόκειται να αναπτυχθεί έμβρυο σε αυτά)
 
@Elli @ianos Σας ευχαριστώ πολύ για τον χρόνο σας.. Elli ο μικρός είναι στα 3 , Δεν ξέρω γιατί αλλά τα λατρεύει και ας είναι η πρώτη φορά που τα γνωρίζει.. οσο αφορα τον ορθοστάτη τον έχω σε γωνία δεν τον πειράζει καθόλου σε αντιθεση αν είναι κάτω τα κλουβακια...Αλλά έχεις δίκιο ποτέ δεν ξέρεις.. Θα φροντίσω να το τακτοποιήσω και αυτο όπως μου λέτε... Έξω δεν θέλω να τα αφήνω βράδυ όπως και να έχει γιατί είναι μονοκατοικία και φοβάμαι και για επιθέσεις και να μας τα κλέψουν όπως έγινε σε διπλανά σπίτια..
Είναι και τα δύο αρσενικά το καρδερινοκαναρο είναι 4 μηνών μας είπαν και σήμερα τον ακούσαμε να τραγουδάει όταν ήταν έξω πάρα πολύ ωραία, το καναρινι είναι και αυτό μικρό αλλά δεν ξέρω ακριβώς τραγουδούσε κανονικά και με το ήρθε το άλλο σταμάτησε.. Έχετε δίκιο σήμερα που ήταν για λίγο μόνο χωριστά από το άλλο τον άκουσα να κελαηδάει, μάλλον δεν πρέπει να συμπαθιουντε και πολύ..! Θα τα χωρίσω για να δω την διαφορά..!

Μαθαίνω σιγά σιγα από αυτά που διαβάζω εδώ μέσα...
Σας ευχαριστώ πολύ ξανά για τον χρόνο σας...
 
Back
Top