Φροντίδα Πήρα Κοκατίλ, θα μπορέσω να το εκπαιδεύσω;

Pashalis_P

PB New Member
Εγγραφή
3 Φεβ 2018
Μηνύματα
13
Πόλη
Θεσσαλονίκη
Καλησπερα συνεχιζω το ψαξιμο για τα παπαγαλακια κοκατιλ και σημερα επισκευτηκα 3 διαφορετικα πετ σοπ στην θεσσαλονικη... Βρηκα αρκετα παπαγαλακια κοκατιλ και αποφασισα να κανω την κινηση να παρω ενα διοτι τα ειδα πολυ γλυκουλικα και υγιεστατα ( με το ματι ) χαραουμενα και παιχνιδιαρικα με διαθεση... Ο καταστηματαρχης μου ειπε οτι ειναι εξοικιωμενα με τον ανθρωπο και ηρεμα αλλα οχι τοσο οσο να καθονται στο χερι μου αλλα μου ειπε οτι μαθενουν πολυ ευκολα. Ποια ειναι η γνωμη σας για αυτο το θεμα;Θα μπορεσω να το εκπαιδευσω;
 
Οχι δεν το πηρα ακομα αλλα ειμαι ετοιμος και θελω την γνωμη σας
Η γνώμη μου ειναι να μην το παρεις ούτε αυτό ούτε κανένα άλλο πουλακι. Πρώτα θα πρεπει να φροντίσεις το μπαντζι που εχεις, να το πας στον γιατρό, να γίνει καλά και να ειναι ευτυχισμένο και καλοζωισμενο κοντά σου ή αν δεν μπορεις ή δεν θελεις να το φροντίσεις όπως αρμόζει σε μια ζωούλα και όπως οφείλεις να κανεις, να το χαρίσεις σε κάποιον που θα μπορει να το κανει καλα.
 
Για αυτο μην στεναχωριεσαι θα κανω οτι μπορω για να ζησει μια καλη ζωουλα και οπως ειπα επισκεπτηκα γιατρο... Ευχαριστω για την γνωμη σου
 
Αυτο εξαρταται απο το πουλι κατα ποσο ειναι δεκτικο αλλα και απο σενα ποσο χρονο μπορεις να διαθεσεις και τι υπομονη εχεις! Οποτε κανεις δε μπορει να σου πει με σιγουρια! Υπαρχουν περιπτωσεις που ατομα εχουν καταφερει ενα πουλακι που δεν ειναι ταισμενο στο χερι να το φερουν κοντα τους και υπαρχουν και περιπτωσεις που αυτο δεν εχει γινει!
κλουβι εχεις; Εχεις παρει; Οπως επισης εχεις προνοησει οτι θα πρπεει να το εχεις σε διαφορετικο χωρο απο οτι το μπατζι για 40 μερες για καραντινα;(παρεπιπτοντως τι σου ειπε ο γιατρος για το ματι του;)
 
Τελευταία επεξεργασία:
Ασφαλώς η επιλογή ενός καλού εκτροφέα είναι πάντα προτιμότερη και προτεινόμενη από εμάς, ωστόσο αυτό δεν σημαίνει πως με μια προσεκτική επιλογή δεν μπορείς να βρεις ένα καλό πουλάκι και σε ένα μαγαζί.
Πρόσεξε, γιατί στα μαγαζιά ίσως πλανηθείς για την ηλικία του πουλιού, καλό θα ήταν να φέρει δαχτυλίδι, να είναι καθαρή η αμάρα του από κουτσουλιές και στιλπνό το φτέρωμά του.
Επίσης να έχεις υπ' όψιν σου ότι η μεταφορά από το εκτροφείο στο κατάστημα, σημαίνει ένα ήδη στρεσσαρισμένο πουλάκι από τουλάχιστον μία αλλαγή τόπου διαμονής (ίσως και περισσότερες).
Αν είσαι "υποψιασμένος" καταναλωτής, θα κάνεις την καλύτερη δυνατή επιλογή.
Σκέψου και τις δυνατότητές σου, χώρου καραντίνας, χρόνου, κτλ και καλή επιτυχία!
Διάβασε το ανάλογο άρθρο μας που πιστεύω θα σε βοηθήσει, σε ποια πράγματα να προσέξεις.
https://community.petbirds.gr/threa...ουμε-για-να-αγοράσουμε-ένα-υγιές-πτηνό.25292/
Αλλά και αυτό, ασχέτως που αφορά καναρίνια, ισχύει και για τους παπαγάλους εν πολλοίς
https://community.petbirds.gr/threads/Αγορά-καναρινιού-χωρίς-προβλήματα-ή-άγχος.20065/
 
πασχαλη γεια και απο εμενα. σημερα ειδα το θεμα και θα σου πω την γνωμη μου. καταλαβενω αυτο που σου εγραψε ο ianos και μην το αντιλαμβανεσε ως επιθεση. σε αυτο το φορουμ οπου ειμαι μελος κι'εγω, υπαρχουν προτασεις, ανησυχειες, και παντα με γνωμονα την υγεια και την αγαπη προς τους φιλους μας. σε καποιες στιγμες εχω γραψει και εγω σε ιδιο υφος, και ισως και ποιο εντονο, οχι για να δειξω στα μελη οτι ξερω και εχω αποψη, δεν με εκφραζη αυτο, αλλα τις περισσοτερες φορες γιατι φοβαμε τον ενθουσιασμο, τις λαθος προσεγκισεις θεματων, και τις ασκημες καταληξεις πτηνων. ερχομαστε τωρα στο θεμα που εθεσες. ειναι συγουρο πως οχι 100% δεν εχεις εμπειρια για να εκπεδευσεις ενα παπαγαλο. Δεν εχω ουτε κι'εγω. αρα θα σου πω το γνωστο. Πολη υπομονη, καθολου βιαστηκες κινησεις, αγαπη, εμπειστοσυνη, ωρες ασχολειας. τωρα για την αγορα του προτεινω εκτροφεα για τους λογους που ανεφερε η μαρια. εδω ημαστε, εδω θα ημαστε, και με χαρα να ακουσουμε προβληματισμους.
 
Εμένα πάλι η άποψή μου είναι πως δεν εκπαιδεύουμε τα πουλιά, αυτά μας εκπαιδεύουν. Μόνος σου δε νομίζω να τα καταφέρεις, αν ψάξεις, διαβάσεις και ασχοληθείς αρκετά (το αρκετά περιλαμβάνει ώρες επι ωρών κάθε μέρα σε ενασχόληση με το παπαγαλάκι) ναι, κάτι μπορεί να γίνει. Μπορεί να εκπαιδευτείς σωστά ώστε να σε αφήσει να το προσεγγίσεις και να είστε και οι δύο καλά.
 
Back
Top