Ασθένειες Πήρα ένα κοκατίλ με κοκκίδια και τριχομονάδες

Toliskrist

PB New Member
Εγγραφή
15 Μαρ 2021
Μηνύματα
5
Πόλη
Ξάνθη
Καλησπέρα σας και καλή σαρακοστή.
Συγωμη αν θα σας ζαλίσω. Πήρα ένα κοκατιλ που ήταν ήδη άρρωστο. Κοκκιδιωση και τριχωμοναδες.. Πολλά κοκκιδια. Αδύνατο πολύ, δίχως όρεξη για φαγητό, δίχως όρεξη για κελαηδισμα. Κάνω αγωγή, σημερα είναι η τρίτη μέρα αλλά δεν βλέπω βελτίωση..( πίνει τρώει ελάχιστα μέσα στην μέρα)
Το βοηθάω και εγώ δίνοντας του νερό με σύριγγα και φαγητό.
Κοιμάται πάνω, και σήμερα παρατήρησα ότι οι ακαθαρσίες από κίτρινες έγιναν προς το πράσινο(λαχανι). Τι άλλο μπορώ να κάνω? (αύριο θα μιλήσω ξανά με πτηνιατρο).. Κάποιος μου είπε ότι μπορεί να έχει σκουλικια και να δώσω teniazine κάπως έτσι
 
Καλησπερα και καλη σαρακοστή! Δυστυχως δεν έχω γνώσεις καθολου, αλλά εύχομαι το καλύτερο για το πλασματακι αυτο. Σιγουρα υπαρχουν μελη που μπορούν να δώσουν μια συμβουλή. Ο πτηνιατρος τι είχε πει γενικα? Θα επανακάμψει?
 
@Nikoletta ο κτηνίατρος έκανε εξέταση στα κόπρανα και είπε κοκκιδια και τριχωμοναδες.. Αλλά 3 άτομα μου είπαν αρνητικά σχόλια για αυτόν γτ είχαν την ίδια περίπτωση πήγαν στον ίδιο ιατρό και μετά πήραν γνώμη από άλλον γτ δεν είδαν σωτηρία..
 
@Nikoletta εννοείτε μα έλα που εδώ στην Ξάνθη δεν έχουμε κάποιον ειδικό στα πτηνά όλοι αερολογίες.. Κομοτηνή πήγα αλλά δεν ξέρω.. Πρέπει να ψάξω κάποιον που να μπορεί να εξυπηρέτηση κάποιον που είναι μακριά
 
Ίσως να μπορούσες να απευθυνθείς σε κάποιον συλλογο εκεί να σε κατατοπίσει ή, αν είχες τα αποτελέσματα από τυχον αναλύσεις κουτσουλιας κλπ, να μιλούσες με κάποιον πτηνιατρο εκτός πολεως.Ειλικρινα εύχομαι όλα να πάνε καλά, γιατι για να αναλάβεις ηδη άρρωστο πουλάκι παει να πεις πως το αγαπάς πολύ.
 
Τι άλλο μπορώ να κάνω? (αύριο θα μιλήσω ξανά με πτηνιατρο).
Αυτό να κάνεις. Να πάρεις τηλέφωνο και να περιγράψεις την κατάσταση όπως έκανες εδώ.

Κάποιος μου είπε ότι μπορεί να έχει σκουλικια και να δώσω κάπως έτσι
Όχι. Αν είχε σκουλήκια θα τα έβρισκε αμέσως ο γιατρός χωρίς αμφιβολία. Επίσης μην ακούς συμβουλές δεξιά και αριστερά. Ειδικά κάτι τύπους που προτείνουν τα teniazine και τα aviomycine δια πάσα νόσο. Ενημέρωνε συνεχώς το γιατρό και ακόλουθα τις οδηγίες του.

Πήρα ένα κοκατιλ που ήταν ήδη άρρωστο. Κοκκιδιωση και τριχωμοναδες.. Πολλά κοκκιδια. Αδύνατο πολύ, δίχως όρεξη για φαγητό, δίχως όρεξη για κελαηδισμα
Από την περιγραφή φαίνεται ότι το πουλάκι ένα πολύ άρρωστο. Δεν είναι δηλαδή περίπτωση, δώσε αυτό και έγιανε. Η θεραπεία θα είναι μακροχρόνια και δύσκολη.

αύριο θα μιλήσω ξανά με πτηνιατρο
Ενημέρωσέ μας αν θέλεις.
 
Back
Top