Φροντίδα Πήρα ένα budgie και θέλω να ανεβαίνει στο χέρι μου

Mihalis172

PB New Member
Εγγραφή
26 Ιαν 2021
Μηνύματα
8
Πόλη
Νίκαια
Γεια σας ειμαι καινουργιος και εχο ενα budgie γυρω στον 1 μηνα. Το πηρα 8 μηνων και τωρα ειναι 9.Μπορειτε να με βοηθησετε γιατι θελω να ανεβαινει στο χερι μου.Εχω πολυ υπομονη και εχω κανει τα πρωτα μου βηματα.

Σας παρακαλω απαντηστε μου
 
Τελευταία επεξεργασία από moderator:
Καλώς ήρθες,
διάβασε το παρακάτω άρθρο θα σε βοηθήσει πολύ.
Η τελευταία παράγραφος που αφορά το κόψιμο των φτερών με βρίσκει τελείως αντίθετο.
 
Εχω πολυ υπομονη και εχω κανει τα πρωτα μου βηματα.

Ποια είναι τα πρώτα βήματα που κάνατε? Ο ένας μήνας είναι πολύ μικρό χρονικό διάστημα. Η εξημέρωση ενός πουλιού απαιτεί πολλή υπομονή.
εχω σχολ. οποτε επρεπε να κμθ.

Μιχάλη θα σε παρακαλέσω να γράφεις ολοκληρωμένες λέξεις και προτάσεις. Δεν είναι ευγενικό αρχικά να πρέπει κάποιος να μαντέψει τι εννοείς και δεύτερον δείχνει ότι βαριέσαι να γράψεις με αποτέλεσμα να βαρεθεί κανείς αντίστοιχα να σου απαντήσει.
 
@ΙΩΑΝΝΗΣ@ 1.Εχω το budgie γυρω στον 1 μηνα μπορω να το βγαλω εξω απο το κλουβι του?
2.Εχω κανει μια τεραστια προσπαθια εχω βαλει το χερι μου μεσα στο κλουβι και μετα απο λιγες μερες εμαθε να ανεβαινει στο δαχτλ. μου.Ομως δεν ξερω τι αλλο μπορω να κανω ωστε ξερω 'γω να ανεβαινει πιο γρηγορα ή απο αποσταση.Μπορειτε να μου πειτε τι να κανω?
[automerge]1611727147[/automerge]
@Φοίβος συγνωμη παιδια απλα εχω σε 5 λεπτα μαθημα και δεν εχω πολυ χρονο χιλια συγνωμη
[automerge]1611728161[/automerge]
@ΙΩΑΝΝΗΣ@ Περιμενω τις απαντησεις σας
 
Τελευταία επεξεργασία:
@Mihalis172 καλημερα και καλως ορισες! Πρωτα απ' ολα, ποια ηταν τα βηματα που ακολουθησες; Γιατι κι εγω πιστευω οτι ο ενας μηνας ειναι πολυ μικρος για να σου δειξει εμπιστοσυνη το πουλακι σου και να ανεβαινει στο χερι σου, τοσο χρειαζεται για να το αφησεις στην ηρεμια του. Τα αρχικα βηματα ειναι να το αφησεις να ηρεμησει και μετα σιγα σιγα να αρχισεις να του δινεις φαγητο με το χερι σου κτλ.
Μπορειτε να με βοηθησετε γιατι θελω να ανεβαινει στο χερι μου
Θελει πολυ υπομονη μεχρι να γινει κατι τετοιο, για μενα, η καλυτερη επιλογη ειναι να το μαθεις να ανεβαινει πρωτα σε μια πατηρθα και οταν μαθει, σταδιακα μπορεις να προσπαθησεις να το κανεις να ανεβει στο χερι σου. ( μια καλη επιλογη ειναι να του δινεις μια λιχουδια καθε φορα που καταφερνει κατι )
1.Εχω το budgie γυρω στον 1 μηνα μπορω να το βγαλω εξω απο το κλουβι του?
Πιστευω οτι δεν μπορεις να το βγαλεις ακομα, πρεπει να το μαθεις μεσα απ το κλουβι να σου εχει εμπιστοσυνη και να ανεβαινει στο χερι σου.
Εχω κανει μια τεραστια προσπαθια εχω βαλει το χερι μου μεσα στο κλουβι και μετα απο λιγες μερες εμαθε να ανεβαινει στο δαχτλ. μου
Πως το εκανες αυτο; Ποιες τακτικες ακολουθησες;
Ομως δεν ξερω τι αλλο μπορω να κανω ωστε ξερω 'γω να ανεβαινει πιο γρηγορα ή απο αποσταση.Μπορειτε να μου πειτε τι να κανω?
Αν εχει μαθει να ανεβαινει διστακτικα τοτε συνεχισε να το κανεις αλλα σιγα σιγα και να μην το τρομαζεις πολυ, μπορεις να κρατας ταυτοχρονα μια λιχουδια στο χερι σου ωστε να ανεβαινει πιο ευκολα.
συγνωμη παιδια απλα εχω σε 5 λεπτα μαθημα και δεν εχω πολυ χρονο χιλια συγνωμη
Μην ζητας συγγνωμη, εξαλλου δεν χρειαζεται να ανυσηχεις μιας κι εμεις εδω θα ειμαστε, υπαρχουν πολλα μελη για να σε βοηθησουν.
Ελπιζω να σε βοηθησα.
 
@Natalie08 Με βοηθησες παρα πολυ.Λοιπον ειναιη πρωτη φορα που περνω παπαγαλο γι αυτο κανω πολλες ερωτησεις.Σε σχεση με την φροντιδα νομιζω οτι ειμαι οκ γιατι απο τα 5 μου μεχρι τωρα ειχα 6 καναρινια.Τα βηματα που ακολουθησα ειναι τα εξης:
1.Τις πρωτες 3,4 μερες εμενα διπλα στο κλουβι και του μιλουσα με γλυκια φωνη.
2.Την 2η εβδομαδα ακουμπουσα καθε μερα το χερι μου στα καγκελα χωρις γρηγορες κηνησεις και το πουλι δεν τρομαζε ιδιαιτερα.Τωρα δεν τρομαζει καθολου.
3.Μεσα στην 3η εβδομαδα εβαλα το χερι μου μεσα.Φυσικα την πρωτη φορα τρομαξε αλλα μετα απο λιγο σταματησε.
4.Τωρα βρισκομαι σε αυτο το βημα που του βαζω το δαχτυλο μου μεσα και ανεβαινει πανω χωρις να τρομαζει.

Ομως εχω ενα τεραστιο προβλημα...
 
@Mihalis172 σε αυτό το σημείο πρέπει να προσπαθήσεις να μην κάνεις απότομες κινήσεις. Και να θυμάσαι ότι δεν είναι σίγουρο ότι θα σε εμπιστευτεί
 
@Nektarios2007 Το ξερω.Εσυ εχεις budgie και αν εχεις μπορεις να μου δωσεις καποιες συμβουλες
[automerge]1611738886[/automerge]
@Natalie08 Περιμενω την απαντηση σας 😁
 
Τελευταία επεξεργασία:
@Mihalis172 πολύ ευχαρίστως να σου δώσω συμβουλές και έχω Μπάτζι. Από ότι είδα έχεις κάνει όλα τα "βασικά"βήματα τώρα εγώ πιστεύω ότι από εκεί και πέρα αν θά σέ εμπιστευτεί είναι θέμα της προσωπικότητας του πτηνού. Νομίζω ότι είναι ώρα να το βγάλεις από το κλουβί του αλλά σε ένα μικρό χώρο όπως το μπάνιο αλλά με πολύ προσοχή. Εκεί πιστεύω θα δεις πολύ μεγάλη πρόοδο
 
@Mihalis172 καλημέρα, από αυτά που διαβάζω καταλαβαίνω ότι τα πάτε αρκετά καλά, αλλά είναι νωρίς για να το βγάλεις από το κλουβί.
Ένα χρήσιμο ''εργαλείο'' στην εξημέρωση είναι το τσαμπί κεχριού Versele Laga Millet Sprays (Παρλαμέντο) 300gr.
Θα κόβεις ένα κλαράκι και θα του το προσφέρεις στην αρχή έξω από το κλουβί.
Όταν δεις ότι έρχεται εκεί που θα βάζεις το κεχρί άνετα και χωρίς να φοβάται θα ξεκινήσεις να του το δίνεις βάζοντας το χέρι σου μέσα στο κλουβί και θα περιμένεις να έρθει αυτό στο χέρι σου για να φάει.
Αφού θα έχει μάθει να τρώει από το χέρι σου χωρίς να φοβάται θα μπορέσεις να το βγάλεις από το κλουβί και να συνεχίσεις την εκπαίδευση εκτός κλουβιού, με την τροφή θα το δελεάζεις για να έρχεται κοντά σου και να γυρίζει μόνο του στο κλουβί του.
Όταν θα είναι έτοιμο μπορείς να τοποθετήσεις μια πατήθρα έξω από την πόρτα και να αφήσεις την πόρτα ανοιχτή για να βγει μόνο του, αν δεν βγει μόνο του μάλλον χρειάζεται περισσότερο χρόνο.
Γενικά όλη η εκπαίδευση χρειάζεται αρκετό χρόνο και υπομονή, επίσης το δωμάτιο πρέπει να είναι ασφαλές (κλειστές πόρτες, παράθυρα).
 
@ΙΩΑΝΝΗΣ@ Σε ευχαριστω πολυ για το ενδιαφερον σου μπορεις να μου πεις πως θα μπορεσω να βγαλω ενα βιντεο και να το στειλω
[automerge]1611739983[/automerge]
@ΙΩΑΝΝΗΣ@ Σε παρακαλω απαντησε μου
 
Τελευταία επεξεργασία:
πως θα μπορεσω να βγαλω ενα βιντεο και να το στειλω
Σε αυτό θα σε βοηθήσει η νεολαία του forum, έχω διαβάσει ότι μπορείς να ανεβάσεις video στο youtube και μετά να ανεβάσεις τον σύνδεσμο στο forum.
Δεν το έχω κάνει ποτέ και δεν γνωρίζω λεπτομέρειες.
 
@Mihalis172 μην περιμενεις συνεχεια απαντησεις, δεν μπορουμε παντα να σου απανταμε εξαλλου καποτε θα δουμε τα μηνυματα σου και θα σου ερχονται ειδοποιησεις οταν σου απανταμε οποτε δεν χρειαζεται να εισαι ολη την ωρα εδω μπας και σου γραψουμε.
Μπραβω που καταφερες να εξημερωσεις το πουλακι σου μεσα σε τοσο λιγο χρονο, απ οτι φαινεται το 'χεις με τα πουλια και εισαι πολυ καλος.
Ομως εχω ενα τεραστιο προβλημα...
Θελεις να μου το πεις;
 
@Natalie08 Λοιπον ο παπαγαλος μου δεν τρωει σχεδον τιποτα.Δεν τρωει τις βιταμινες του.Για να το λυσω αυτο του πιρα κατι σας μαυροι σποροι που το βαζεις πανω απο τη βιταμινη και οταν τρωει αυτο το μαυρο τρωει και βιταμινη.Δυστυχως ουτε αυτο το μαυρο τρωει.Κεχρι?Του πηρα κεχρι για επιβραβευση ομως ουτε αυτο τρωει.Στικ?Ουτε στικ τρωει.Φρουτα?Δεν τρωει μηλο ουτε πορτοκαλι ουτε αυγο.Τι να κανω για να το φερω πιο κοντα μου?
 
@Mihalis172 Τα ειδα, πιστευω οτι ο παπαγαλος σου θελει λιγο χρονο για να τα αναγνωρισει, μην τον πιεζεις αμα δεν θελει αλλιως δεν θα τα φαει ποτε. Περιμενε λιγες μερες ακομα μηπως και κατι τσιμπησει αλλιως βλεπουμε. Τρωει τουλαχιστον την βασικη τροφη που του βαζεις και νερο; Τοτε ειμαστε ενταξει.
[automerge]1611753809[/automerge]
Τι να κανω για να το φερω πιο κοντα μου?
Συνεχισε αυτην την μεθοδο που κανεις με το χερι σου αμα εχει μαθει, μην του φωναζεις ουτε μην κανεις αποτομες κινησεις οταν βρισκεσαι κοντα του ή οταν ειναι μανω στο χερι σου και προσπαθησε καθως ανεβαινει πανω στο χερι σου, να του δεινεις κατι που του αρεσει.
[automerge]1611753874[/automerge]
Φρουτα?Δεν τρωει μηλο ουτε πορτοκαλι ουτε αυγο
Πειραματησου μαζι του για να δεις τι του αρεσει και τι δεν του αρεσει.
 
Τελευταία επεξεργασία:
Back
Top