Γενικά Πήρα καναρίνα για τον καναρίνο μου και την έβαλα στο κλουβί του

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης SofOrfan
  • Ημερομηνία Ημερομηνία

SofOrfan

PB New Member
Εγγραφή
21 Αυγ 2020
Μηνύματα
23
Πόλη
Κατερίνη
Καλησπερα,

Πήρα μια θηλυκιά καναρινα για τον καναρινο μου τον Σουλη και επειδή είχαμε πάει μαζί επίσκεψη στο pet shop (με τον καναρινο μου δηλαδή) μπήκε η καναρινα στο κλουβί του.
Στην αρχή την δέχτηκε και καθοντουσαν στο ίδιο κλαδι.
Οταν φτάσαμε σπίτι εκείνη ξεκινησε την εξερεύνηση του νέου της σπιτιού και ο Σούλης την παρατηρούσε. Όταν ξεκίνησε να τσιμπολογαει η μικρή σπορακια τότε εκείνος άρχισε να φωνάζει. Να σημειώσω ότι ο Σούλης δεν έχει ζευγαρώσει ποτέ και ακόμα δεν έχει ξεκινήσει πτεροροια και κελαηδαει ακόμα δυνατά.
Επειδή έπρεπε να φύγω χαμήλωσα φωτισμό και όταν επέστρεψα κοιμόντουσαν στο ίδιο κλαδάκι. Δυστυχώς ξύπνησαν επειδή έκανα θόρυβο κλπ και γένικα την κυνηγάει.

το ερώτημα μου είναι το εξής: θα μπορέσουν να συνυπάρξουν στο ίδιο κλουβί;θα χρειαστεί να τα χωρισω; Να ανησυχώ για κάτι κακο;

σας ευχαριστώ
 
Καλησπέρα και να την χαίρεσαι! Το πρώτο λάθος είναι ότι δεν τηρήθηκε η καραντίνα 40 ημερών για τυχόν ασθένειες του νέου μέλους της οικογένειας και το δεύτερο λάθος είναι οτι αν είναι μαζί ίσως να μπουν σε διαδικασία αναπαραγωγής και αυτή την εποχή που μόνο κακό θα τους κάνει. Οπότε πρέπει να τα χωρίσεις. Εύχομαι όλα να πάνε καλά!
 
το ερώτημα μου είναι το εξής: θα μπορέσουν να συνυπάρξουν στο ίδιο κλουβί;θα χρειαστεί να τα χωρισω; Να ανησυχώ για κάτι κακο;
Ξεκινώ από το τελευταίο ερώτημα λέγοντας ότι θα πρέπει να εύχεσαι να παραμείνουν υγιή. Πριν φέρουμε σε επαφή δύο πουλιά, πρέπει να περάσουν το στάδιο της καραντίνας ώστε να αποφύγουμε τυχόν δυσάρεστα στο μέλλον. Κοίταξε εδώ αναλυτικά για ποιο λόγο χρειάζεται η καραντίνα στα πουλιά.

Θα μπορέσουν να συνυπάρξουν μαζί. Το θέμα είναι αν θέλεις εσύ πραγματικά να βρίσκονται μαζί, δεδομένου ότι ο αρσενικός θα σταματήσει το τραγούδι του και επίσης κάποια στιγμή θα μπουν στη διαδικασία της αναπαραγωγής είτε το θέλεις, είτε όχι. Ακόμη και αν το θέλεις όμως, θα έχεις μικρό έλεγχο στη διαδικασία και άρα αρκετές απογοητεύσεις.
 
@SofOrfan Καλησπερα και σε σενα!Καταρχην να χαιρεσαι το νεο σου καναρινακι!Επρεπε να μπει απο την αρχη σε νεο κλουβι λογω διαφορων ασθενειων που υπαρχουν!και να τηρηθει αποσταση των κλουβιων μεταξυ τους το καθενα σε αλλο χωρο!ποτε μα ποτε δεν βαζουμε νεο καναρινακι σε κλουβι/κλουβα με αλλα καναρινια!οταν θα ερθει ο καιρος της αναπαραγωγης ή οταν περασει η καραντινα του νεου καναρινιου τα βαζεις σε ζευγαρωστρα με χωρισμα και με ολη την προετοιμασια που χρειαζεται οταν θα ερθει ο καιρος τοτε να τα ενωσεις με χαρα!τωρα πρεπει να χωριστουν!γιατι αν ο αρσενικος πυρωσει με την καναρα και πυρωσει και εκεινη χωρις την καταλληλη προετοιμασια θα ειναι λαθος και θα μπουν σε μια διαδικασια που ειναι εκτος εποχης συν στο οτι το νεο καναρινακι δεν ξερουμε τι μπορει να κουβαλαει π.χ ψειρες ή κατι αλλο που να μην φαινεται!και παλι να το χαιρεσαι!

 
Σας ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις σας🙂️.αυριο θα πάω να πάρω κλουβακι για το κορίτσι μας. Το παλικάρι απο το πετ μου είπε ότι αν την δεχτεί δεν υπάρχει προβλημα γιατί το κλουβί μου είναι ευρύχωρο για αυτό και δεν πήρα 😒
 
αυριο θα πάω να πάρω κλουβακι για το κορίτσι μας
Να τη χαίρεσαι, και αναμένουμε φωτογραφίες.
Εφόσον αποσκοπείς σε αναπαραγωγή, θα πρέπει να αγοράσεις ένα κλουβί ζευγαρώστρα, που να έχει χώρισμα, ιδανικά και κάγκελο και οπτικό. Μια κατάλληλη θα ήταν η επονομαζόμενη κινέζικη σε διαστάσεις μήκους 60 εκατοστών (δεν την έχουν όλα τα πετσοπ). Αλλά φυσικά, και για να κάνεις τη ζωή σου πιο εύκολη, η ζευγαρώστρα που θα επιλέξεις, καλό θα ήταν να έχει, συρόμενη σχάρα και συρόμενο μεταλλικό ταψάκι, ώστε να μην χρειάζεται να μετακινείς το κλουβί κατά το καθάρισμα. Με άλλα λόγια, θα σου πρότεινα να αποφύγεις κάθε ζευγαρώστρα που ο πάτος της είναι αποσπώμενος με κλιπς, και που η σχάρα της είναι μόνιμη στο κλουβί, διότι τότε θα πρέπει να βάζεις κάθε φορά μέσα το χέρι σου για να καθαρίσεις τη σχάρα.
τότε εκείνος άρχισε να φωνάζει. Να σημειώσω ότι ο Σούλης δεν έχει ζευγαρώσει ποτέ και ακόμα δεν έχει ξεκινήσει πτεροροια και κελαηδαει ακόμα δυνατά.
Όταν γράφεις φωνάζει, εννοείς να κελαηδά πολύ δυνατά ή να ανοίγει το στόμα και να βγάζει επιθετικούς ήχους;
Και, ποια η ηλικία του Σούλη; Διότι αν το πουλάκι έχει κλείσει ένα έτος και δεν έχει περάσει πτερόρροια έως τώρα, τότε θα πρέπει να μιλήσουμε για τις συνθήκες διαβίωσής του (π.χ. χώρος στον οποίο βρίσκεται, θερμοκρασία, φωτεινότητα...).
 
@ianos ο Σούλης είναι δέκα χρόνων και είναι φωτεινό το σπίτι οπότε είναι σε επαφή με ήλιο.
Δεν την θέλει καθόλου την τσιμπαει θα πάω να πάρω άλλο κλουβι για το κορίτσι και δεν θα κάνω καμιά αναπαραγωγή.
[automerge]1604731836[/automerge]
Είναι η πρώτη χρονιά που δεν έχει κάνει πτεροροια έως τώρα
 
Να σημειώσω ότι όταν έφερα σπίτι καθοντουσαν δίπλα δίπλα χωρίς καβγάδες. Μετά όταν άρχισε εκείνη να τρώει κλπ ο Σούλης εκνευρίστηκε και άρχισε να την κυνηγαει. Έβαλα να ακούνε timbardo και ο Σούλης άρχισε να κελαηδαει και έκανε μια κίνηση περίεργη προς την μικρή. Είχε ανοίξει κάπως τα φτερά του και κουνιόταν αριστερά δεξιά σαν να χορεύει.
Μετά έπρεπε να φύγω και τα σκέπασα και όταν επεσυ κοιμόντουσαν στο ίδιο κλαδι. Όμως κάθε φορά που η μικρή πάει να φάει δεν την αφήνει καθόλου και τσακώθηκαν και δύο φορές καλά καλά έβαλα χέρι να τα χωρίσω.

Τώρα θα στείλω το μήνυμά μου να βγω από το σπίτι να πάρω ένα κλουβακι για την μικρή Αφροδίτη (έτσι την ονομάσαμε) να είναι ο καθένας στο σπίτι του.

Όταν ερθει η στιγμή της αναπαραγωγής θα δούμε τι θα κάνουμε

Σας ευχαριστώ πολύ θα σας ανεβάσω φωτογραφίες μόλις τις κάνω resize
 
Μηπως ο Σουλης ειναι λιγος μεγαλος για να αναλαβει τα καθηκοντα ενος πατερα?θα σου πουν και τα υπολοιπα μελη(πιο εμπειρα) για πιο σιγουρα.η σκεψη μου ειναι μηπως επιβαρυνθει με τοσες υποχρεωσεις που θα εχει στην αναθρεψη των μικρων.
 
Παντα ρωταμε πριν ενεργησουμε και οχι το αναποδο!
Η αντιδραση του αρσενικού ειναι η αναμενόμενη.
Επισης σε πουλακι 10χρονων που ζει μονο του,μονο "μπελαδες" θα του φερει μια τετοια αλλαγη εκτιμω.
 
Εχει μειωθει ναι. Να τα χωρίσω σε άλλα δωμάτια να μην βλεπει το ένα το άλλο καθόλου;
[automerge]1605002533[/automerge]
img_20201107_112052.jpgimg_20201107_112029.jpg
[automerge]1605002658[/automerge]
[automerge]1605002920[/automerge]
1604999008165-01.webp
[automerge]1605002937[/automerge]
Εχει μειωθει ναι. Να τα χωρίσω σε άλλα δωμάτια να μην βλεπει το ένα το άλλο καθόλου;
[automerge]1605002533[/automerge]
img_20201107_112052.jpgimg_20201107_112029.jpg
[automerge]1605002658[/automerge]
[automerge]1605002920[/automerge]
1604999008165-01.jpeg
Εδώ είναι πριν τα χωρίσω
 
Τελευταία επεξεργασία:
Αν θέλεις, @SofOrfan , άνοιξε ένα νέο θέμα σε σχέση με τη φροντίδα των καναρινιών, ώστε να μας γράψεις πληροφορίες π.χ. για την τροφή τους, μήπως και έχουμε να σου κάνουμε προτάσεις βελτίωσης.
 
Back
Top