Ασθένειες Πήρα μια τρομάρα!

• Θεματοθέτης Θεματοθέτης kimi
  • Ημερομηνία Ημερομηνία

kimi

PB Member
Πόλη
Λαμία
Σήμερα αποφάσισα να χωρίσω το μικρό απο τη μαμά του. Το μικρό είναι 40 ημερων. Λοιπον το έβαλα σε δικο του κλουβί κ μετα απο 30 λεπτά, τι να δω! Είχε ανοίξει το στόμα του κ κλειστά τα μάτια του, δεν κουνιόταν καθόλου. Μετά μπουμπούνιασα-φούσκωσε. Τρομαξα πολύ κ το ξαναέβαλα με τη μαμά του. Λίγο αργότερα συνήλθε κ το γλυκούλι μου τώρα είναι καλά.
Τι να έφταιγε που το χώρισα απο τη μαμά του;

Νομίζω ότι 40 ημερών είναι αρκετά μεγάλο ώστε να ζει μόνο του.
Αν θες για να μη του έρθει απότομα βάλτω σε ένα κλουβί μόνο του και βάλε το κλουβί δίπλα σε αυτό που είναι η μητέρα του

• Like
Αντιδράσεις: kimi
Διπλα τα ειχα. Τωρα που ειναι με τη μαμα του ειναι καλα.

Ναι αλλά πρέπει κάποια στιγμή να το χωρίσεις. Δεν μπορείς να το έχει συνέχεια μαζί.

• Like
Aστο λιγες μερες με την καναρα και μετα το ξαναβγαζεις! Πιστευω ειναι φυσιολοφικο! Αν ξαναδεις αυτη τη συμπεριφορα βαλε τα χωριστα αλλα κοντα τα κλουβια να βλεπονται!

• Like
είναι 40 ημερών; Είσαι σίγουρος μήπως έπρεπε να το αφήσεις λίγο παραπάνω στο καινούργιο του κλουβί να εγκλιματιστεί; κανονικά το πουλάκι έπρεπε να απογαλακτιστεί πιο νωρίς από της 40 μέρες. Γνώμη μου ξεχώρισε το από την μαμά δώσε του φρέσκο αυγουλακι μηλαρακι βαλτού και αβγοτροφη να υπάρχει στο κλουβί του συνέχεια δώσε του και φρέσκο νεράκι και μην φοβασε ίσος στρεσαρίστηκε από την αλλαγή του χώρου του εάν η μάνα πάλι δεν θα ζευγαρώσει άλλο και έχει αρκετό χώρο στο κλουβί που είναι τώρα άστα μαζί δεν θα έχεις κανένα πρόβλημα έως την ενηλικίωση του νεοσσού

Αργοτερα θα πρεπει να τα χωρισω. Αλλα κ εγω διπλα διπλα τα ειχα. Ειχα βαλει παλι το ζευγαρι μαζι κ το μικρο διπλα.
Και αυτος ο αρσενικος σαν τρελος εκανε, γιατι ειχα βαλει στην αρχη κ τα 3 μαζι. Και ο κυριος ηθελε να τσιμπαει το μικρο, αλλα εγω δεν τον αφησα. Τον εβαλα διλπα. Και με την καναρα, αλλο πραγμα. Φιλιααα, μιλαμε μεγαλος ερωτας!

Και αυτος ο αρσενικος σαν τρελος εκανε, γιατι ειχα βαλει στην αρχη κ τα 3 μαζι. Και ο κυριος ηθελε να τσιμπαει το μικρο, αλλα εγω δεν τον αφησα. Τον εβαλα διλπα. Και με την καναρα, αλλο πραγμα. Φιλιααα, μιλαμε μεγαλος ερωτας!

Αυτός είναι ένας λόγος που πρέπει να το χωρίσεις. Αν η κανάρα θέλει να ζευγαρώσει πάλι θα αρχίσει να τσιμπάει το μικρό.

Απο τσιμπηματα αλλο τιποτα. Το μικρο τσιμπαει τη μανα κ το ανιθετο. Ακομα κ αυτη τη στιγμη.
Δε θελω ακομα να τα χωρισω, μετα το σημερινο. Αλλα αργοτερα σιγουρα.

Αυτός είναι ένας λόγος που αποδεικνύει τη χρησιμότητα της ζευγαρώστρας με χώρισμα στη μέση. Στην περιπτωση που αναφέρεσαι θα μπορούσες να έχεις το μικρό από τη μια και το ζευγάρι από την άλλη, με το χώρισμα στη μέση, ώστε να μην τους ενοχλεί, αλλά και αν χρειαστεί να το ταϊζει.

• Like
Δεν εχω τετοιο κλουβι, αλλα θα αγορασω κ θα βαλω το μικρο μονο του.
Για την ωρα τον εχω με τη μαμα του. Αλλα γινεται μαχη... μεγαλη μαχη. Αυτο τη φωναζει συνεχεια, την τσιμπαει, δεν την αφηνει σε ησυχια. Αυτη καπου καπου του βαζει φωνη. Οχι πολλα πραγματα.

Θα σου προτεινα να τον βάλεις πάλι στο ατομικό του κλουβάκι, μέχρι να παρεις τη μεγάλη ζευγαρώστρα, γιατί μέχρι τη Δευτέρα που ξαναανοίγουν τα μαγαζιά, δεν ξέρω σε τί κατάσταση θα είναι πλέον το πουλάκι σου.

• Like
Φοβαμαι να τα ξαναχωρισω. Δε θελω να παρω αλλη τρομαρα!

Συγνώμη χωρίς παρεξήγηση μήπως υπερβάλεις;Ξανα δοκίμασε αλλα μην απομακρίνης το κλουβι απο το κλουβι της μητέρας.Ίσως να μην αντιδράση ξανα όπως πρίν.Βάλε και λιχουδιές για να το ''ξεγελάσεις''αυγο και φρούτα

• Like
Αν το μικρο το εχεις δει να τρωει μονο του χωρισε το, σε μια-δυο μερες θα ειναι μια χαρα.

• Like
Το μικρο το εχω μονοτου σε αλλο κλουβακι. Οταν δε βλεπει τους γονεις του ειναι φουσκωμενο. Οταν το βαζω διπλα-διπλα παει στα καγκελα κ τους κοιταει.

Μην στεναχωριέσαι θα συνηθήσει. Έπρεπε πιο νωρίς να είχε απογαλακτιστή.Φουσκωμένο κάθεται γιατί φοβάται θα το ξεπεράση. Παρακολούθα εαν τρώει και πίνει. Του έβαλές λιχουδιές που του αρέσουν;

• Like
Ναι, του εβαλα αυγο, μηλο, αυγοτρφη και το ξυλακι που εχει καναβουρι με μελι. Τα τρωει αυτα κ φανταζομαι θα πινει κ νερακι.

Back