Αναπαραγωγή Πήρα 2 love birds και χρειάζομαι συμβουλές

Katerina Gkn

PB New Member
Εγγραφή
22 Απρ 2018
Μηνύματα
6
Πόλη
Βόλος
Καλησπερα σας. Χτες πηρα 2 love birds ζευγάρι. Πρώτη φορα ασχολούμαι με παπαγαλάκια και θελω την βοηθεια σας. Είναι 3 μηνών, αρσενικό θηλυκό, δεν εχουν φωλιά πως τους κάνω; Τι να αγοράσω να τρωνε,υπαρχει συγκεκριμένη τροφή ; Παιχνιδια; Οτι συμβουλλη και να μου δώσατε σιγουρα θα βοηθισει!
 
Πραγματικά πανέμορφα πουλιά, να τα χαίρεσαι!
Τα πουλάκια είναι πολύ μικρά και σίγουρα δεν χρειάζεσαι φωλιά ακόμα, αυτό που χρειάζεται είναι να τους αγοράσεις ένα πιο ευρύχωρο-μεγάλο κλουβί που μελλοντικά θα μπορεί να εξυπηρετήσει ως ζευγαρώστρα.
Το κλουβί της φωτογραφίας συνήθως κάνει για ένα καναρινάκι.
Για την διαβίωση, διατροφή και αναπαραγωγή θα βρεις μεγάλο όγκο πληροφοριών στο forum και σίγουρα πολλά μέλη που ασχολούνται θα σου δώσουν συμβουλές.
Όσον αφορά την αναπαραγωγή θα πρέπει να γνωρίζεις αν υπάρχει πιθανότητα να είναι αδέρφια γιατί αν είναι αδέρφια απαγορεύεται η αναπαραγωγή τους!
 
Να τα χαίρεσαι. Μπορείς να μας πεις αν τα πήρες από κάποιον εκτροφέα ή από petshop;Επίσης φοράνε κάποιο μεταλλικό δαχτυλίδι στο πόδι τους;
 
Καταρχην να τα χαιρεσαι! Πως γνωριζεις οτι ειναι 3 μηνων εφοσον δεν εχουν δαχτυλιδι;Φωλια φυσικα και δε σου χρειαζεται γιατι τα πουλακια τωρα τα πηρες οποτε θελουν χρονο να προσαρμοστουν και δεν εχει γινει και διατροφικη προετοιμασια, αν οπως λες ειναι 3 μηνων ειναι παρα πολυ μικρα για αναπαραγωγη και τελος εισαι σιγουρη για το φυλο τους και οτι δεν ειναι αδερφια;

https://community.petbirds.gr/threads/Παπαγάλοι-lovebirds-agapornis.1348/

νομιζω οτι αυτο θα σε κατατοπισει!
 
Στο θέμα του φύλου, πως γνωρίζεις το φύλο των πουλιών; Σε ρωτάω γιατί στα lovebirds δεν υπάρχει σεξουαλικός διμορφισμός δηλαδή δεν υπάρχει κάποια διαφορά είτε χρωματική είτε σωματική ανάμεσα στα 2 φύλα και η επιβεβαίωση του φύλου γίνεται μόνο με τεστ DNA. Επίσης βεβαιώσου πως τα πουλιά δεν είναι αδέρφια.Αυτά ως προς το θέμα της φωλιάς και κατ' επέκταση της αναπαραγωγής που έθιξες (φωλιά βάζουμε στους παπαγάλους μόνο για αναπαραγωγή).Αυτό βέβαια είναι κάτι που θα πρέπει να σε απασχολήσει σε ένα χρόνο από τώρα καθώς τα πουλάκια που απόκτησες ωριμάζουν σεξουαλικά στους 12 μήνες και εφόσον έχεις σίγουρες απαντήσεις στα παραπάνω ερωτήματα.Αυτό που πρέπει να σε ενδιαφέρει τώρα είναι η υγεία και η ευζωϊα των μικρών σου φίλων.
Κατ' αρχάς μπράβο σου που μπήκες στη διαδικασία να μπεις στο site και να ζητήσεις πληροφορίες. Όσον αφορά το θέμα της διατροφής:
Αγόρασε μία επώνυμη συσκευασμένη τροφή για μεσαίους παπαγάλους (στην εικόνα έχουν συνήθως κοκατίλ ή lovebirds). Θα βάζεις ποσότητα επαρκή για δύο ημέρες. Το απόγευμα της δεύτερης μέρας θα πρέπει να έχει καταναλωθεί το μεγαλύτερο μέρος των σπόρων και να έχει απομείνει και μια μικρή ποσότητα ακέραιων σπόρων. Έπειτα ανανεώνεις.Απόφυγε τις χύμα τροφές. Επίσης αγόρασε μια επώνυμη συσκευασμένη αυγοτροφή και θα δίνεις 2 φορές την εβδομάδα από μια κουταλιά του γλυκού για κάθε πουλί. Τώρα που είναι μικρά πρόσφερε 2 φορές την εβδομάδα μισό αυγό (βρασμένο για 15 λεπτά) με το τσόφλι. Όταν μεγαλώσουν λίγο προσφέρεις 1 φορά την εβδομάδα. Πρέπει σιγά σιγά να ξεκινήσεις, αν δεν το έχεις κάνει ήδη, να προσφέρεις λαχανικά και φρούτα. (λαχανικά 3-4 φορές την εβδομάδα, φρούτα 1 το πολύ 2 φορές την εβδομάδα). Μπορείς να κάνεις επιλογές από τις παρακάτω λίστες
https://petbirds.gr/posts/315026/
Σουπιοκόκκαλο πρέπει να υπάρχει πάντοτε διαθέσιμο στο κλουβί. Επίσης νεράκι αλλάζουμε καθημερινά.Αν έχεις κάποιες απορίες σε κάτι από τα παραπάνω ζήτα μας διευκρινίσεις.
 
Καλημερα. Οι πληροφοριες που σας ειπα ειναι γιατι αυτα μ ειπε και ο ανθρωπος που μου τα εδωσε. Οτι ειναι 3 μηνών και ζευγάρι. Εγω οπως σας ειπα παραπανω δεν εχω ιδεα 1η φορα πηρα παπαγαλάκια. ΔεΔεν ηξερα οτι μονο για την αναπαραγωγή χρειάζεται φωλιά. Τους εδωσα την πρωτη μερα κατι σπόρια απο καναρινη που δινει η γιαγια μ στο δικο της γιατ ειχ κλεισει τα μαγαζια. Μετα τους εδωσα λιγο μαρουλακι και μήλο. Αυγα που λετε να τους δωσω ολοκλορο οπως ειναι δηλαδη το βράζω και το αφήνω ολοκληρο μεσα;
 
Όπως καταλαβαίνεις, θα πρέπει να αγοράσεις ειδική τροφή για τα συγκεκριμένα παπαγαλάκια, η οποία θα έχει εμπορική ονομασία και θα είναι σε κλειστή συσκευασία την οποία θα ανοίξεις η ίδια. Ό,τι άλλο κι αν σου προτείνουν σε πετσοπ, χύμα δλδ τροφή ή τροφή από ανοιχτό μεγάλο τσουβάλι, θα αρνηθείς, διότι πρόκειται για τροφές που έχουν υψηλό κίνδυνο να έχουν μολυνθεί (ή μπαγιατέψει). Ούτε στικ θα πάρεις, ούτε τίποτα βιταμίνες σε διαφανή σακουλάκια.
Το αυγό θα πρέπει να το δίνεις σφιχτοβρασμένο και κομμένο στη μέση και θα το αφήνεις 2-4 ώρες εντός κλουβιού, και μετά θα το αποσύρεις διότι κι αυτό αλλοιώνεται. Με το τσόφλι φυσικά.
Επίσης κόκκαλο σουπιάς θα πρέπει να υπάρχει μόνιμα στο κλουβί.
 
Kαλώς τα δέχτηκες. Οπως ήδη σου επισήμαναν δεν είναι εύκολο χωρίς δακτυλίδι να καταλάβεις την ηλικία τους. Τα πουλάκια θέλουν οπωσδήποτε μεγαλύτερο κλουβί απ' αυτό που βλέπω στη φωτο, κατάλληλο για το ειδος τους.
Οσα λέει ο Γιάννης πιο πάνω είναι βασικά και ξεκίνα να τα προμηθεύεσαι.
Από παιχνίδια κυκλοφορούν αρκετά στο εμπόριο αλλά είναι και πανεύκολο να φτιάξεις, υπάρχουν πολλά θέματα στο φορουμ σχετικά. Πχ https://community.petbirds.gr/threads/Φτιάξτε-παιχνίδια-παπαγάλων-εύκολα-και-γρήγορα.24600/
 
Καλώς ήρθες στο φόρουμ μας και να χαίρεσαι τα μικρούλια σου.
Όπως σου είπαν και τα παιδιά είναι πολύ νωρίς για φωλιά.
Το μόνο που θα κατάφερνες θα ήταν να τα κάνεις αντικοινωνικά και να κρύβονται εκεί μέσα.
Φοβάμαι πολύ μήπως είναι αδέρφια, αφού στα έδωσε το ίδιο άτομο και είναι ίδια ηλικία και με παρόμοιους χρωματισμούς (αν και αυτό δεν παίζει απαραίτητα ρόλο).
Επίσης όπως σου είπαν αν δεν εχουν DNA test , τότε δεν μπορείς να ξέρεις το φύλο τους και αν είχε κάνει ο εκτροφεας θα στο είχε δώσει μαζί με τα πουλιά.
Όπως και να έχει να τα χαίρεσαι. Δεν είναι αναγκαστικό να ασχοληθείς με την αναπαραγωγή άλλωστε μιας και αυτό προυποθέτει να έχεις γνώσεις και να διαβάσεις πολύ για να γίνουν όλα σωστά :)
 
Τέλεια.
Οπότε τώρα κάτσε και διάβα τα αναλυτικότατα άρθρα στο φόρουμ μας για την σωστή τους διαβίωση και μην ξεχάσεις να δώσεις τεράστια έμφαση στην διατροφή τους. (πάτα πάνω στην λέξη διατροφή για να σου ανοίξει ένα πολύ καλό άρθρο με το τι επιτρέπται να δίνεις και τι όχι).
Είναι το Α και το Ω για την σωστή υγεία τους.
Ξεκίνα απο τώρα να τους βάζεις διάφορα λαχανικά, φρούτα κλπ για να μαθαίνουν νέες γεύσεις, γιατί μετά είναι δύσκολο να το μάθουν.
Ότι μα ότι απορία έχεις, είμαστε εδώ :)
 
Back
Top