Διατροφή Πίνακας θρεπτικής αξίας τροφών καναρινιών

Dimitris.P

PB Member
Εγγραφή
28 Ιουλ 2015
Μηνύματα
1.993
Πόλη
Πειραιάς
Αυτή είναι η θρεπτική αξία των πιθανών πρόσθετων τροφών στην Ημερήσια Διατροφή των καναρινιών. Με σωστό διάβασμα & ανάλυση του πίνακα αλλά κυρίως χρήση των τροφών αυτού,θα οδηγηθούμε να έχουμε κυρίως υγιή πουλιά.
Όλα τα υπόλοιπα.. Θα έρθουν μετά..👍
 

Συνημμένα

Τελευταία επεξεργασία:
το κόκκινο τετραγωνάκι για το λινέλαιο και το σιτέλαιο; Ευχαριστούμε!
Tο Λινέλαιο είναι ίσως η πλουσιότερη πηγή βιταμίνης C, ενώ το Σιτέλαιο η πλουσιότερη πηγή βιταμίνης Ε(χρήσιμη πολύ κατά την αναπαραγωγή) από οποιοδήποτε άλλο φυτικό έλαιο και σπόρο.
Η χρήση του πρώτου εντός της αυγοτροφής, καθ'όλο το χρόνο θα διατηρήσει τα πουλιά σε σωστή υγεία/διάθεση/στάση ενώ το δεύτερο, κατά τη διατροφική προετοιμασία αναπαραγωγής, θα οδηγήσει τα πουλιά ''υγιή & ομαλά'' στην επόμενη φάση..👍

.. Πιο αναλυτικά,όπως έχω γράψει και στο άρθρο:
Tο Λινέλαιο έχει ένα χαρακτηριστικό που το κάνει μοναδικό: αποτελείται κατά 55% από α-λινολενικό οξύ, ένα πο-λυακόρεστο λιπαρό οξύ που ανήκει στην ομάδα των ω-3 λιπαρών οξέων. Aποτελεί την πιο πλούσια φυσική πηγή των δυσεύρετων στη φύση λιπαρών οξέων ω3 & ω6. Ίσως η πλουσιότερη πηγή βιτ.C. Περιέχει επίσης βιταμίνη Β1, Β2, Ε, πρωτεΐνες, ασβέστιο, σίδηρο, ψευδάργυρο, κάλιο, μαγνήσιο, φώσφορο, γι’αυτό και θεωρείται ένα κατάλληλο πρόσθετο κατά την παρασκευή αυγοτροφής καθ’όλο το χρόνο. Το Σιτέλαιο αποτελεί την πλουσιότερη πηγή βιτ. Ε από οποιοδήποτε άλλο φυτικό έλαιο και σπόρο. Ταυτόχρονα, έχει υψηλή περιεκτικότητα σε βιταμίνη Α και D, πρωτεΐνες & λεκιθίνη. Οι αντιοξειδωτικές του ιδιότητες αλλά και η δράση του στην ενίσχυση του ανοσοποιητικού συστήματος, το χρίζουν ως ένα ιδανικό φυτικό συμπλήρωμα κατά την παρασκευή αυγοτροφής κυρίως κατά την αναπαραγωγή. Λαχανικά και Φρούτα όπως πράσινη και κόκκινη πιπεριά, φρέσκο καλαμπόκι, ελαφρά βρασμένο μπρόκολο, σπανάκι, ωμές πικραλίδες, ζοχοί, αντίδι, ραδίκι, ωμό λάχανο, μαρούλι, σύκο, μπανάνα, πρέπει να βρίσκονται στην διατροφή τους όλο το χρόνο. Ιδανικό θα ήταν όλα τα προϊόντα να είναι βιολογικής καλλιέργειας. Aν η παροχή βιολογικών προιόντων δεν είναι εφικτή, τότε ξεπλένουμε καλά τα μη βιολογικά φρούτα και λαχανικά σε νερό με ξύδι, ώστε να απομακρυνθούν οι όποιες χημικές ουσίες, τα στεγνώνουμε καλά (σε χαρτί κουζίνας) και τα προσφέρουμε.
 
Τελευταία επεξεργασία:
Back
Top