Ασθένειες Πίσω από το λοφίο του κοκατίλ μου φαίνεται το δέρμα του

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης akis07
  • Ημερομηνία Ημερομηνία

akis07

PB Member
Εγγραφή
27 Νοε 2008
Μηνύματα
185
Πόλη
Πάτρα
ακριβως πισω απο το λοφιο δεν υπαρχουν πολλα πουπουλα και φαινεται ελαχιστα το δερμα τι σημαινει αυτο; το εχω απο το νοεμβριο και ηταν ετσι
 
παιδια μπορειτε να μου απαντησετε;
πρεπει να ανυσηχω;
 
την ίδια απορία έχω κι εγώ αλλά μόνο που αυτό το κοκατίλ που είδα είναι νεαρό (2 με 2,5 μήνες). Το είδα σε ένα πετ σοπ και το θέλει ένας φίλος μου γι'αυτό ρωτάω. Είναι φυσιολογικό άμα είναι μικρό σε ηληκία;
 
Δεν πρόκειται για πρόβλημα υγείας, απλά μερικά cockatiel (ιδιαίτερα τα Lutino) έχουν τέτοιες καράφλες πίσω από τα λοφία τους. Αυτά τα γυμνά σημεία προκαλούνται από εvδοζευγαρώματα cockateil. Διάλυμα βιταμινών μπορεί να μειώσει την έκταση.
 
μάλλον με πτερόροια μοιάζει. Αν δεν υπάρχουν άλλα συμπτώματα πιστεύω δεν χρειάζεται να ανησηχείς. Δώσε πολυβιταμίνες για υποστήριξη της δύσκολης περιόδου που περνά, αυγό ή αυτροφή. Αν δεις ότι υπάρχουν κ΄άλλα συμπτώματα (εντοπισμένη πτερόροια σε άλλα σημεία, πρήξιμο στα μάτια κτλ) ή ότι η περιοχή σταδιακά μεγαλώνει τα ξαναλέμε.
 
σε τι ηλικια παιρνουν πτερροροια; Παντως καμια σχεση...
 
σε τι ηλικια παιρνουν πτερροροια
Δεν έχει σχέση η ηλικία. Πτερόροια περνούν κάθε χρόνο με σκοπο την αλλαγή φτερώματος. Συνήθως είναι τον Αυγ - Σεπ , σε βιβλίο διάβασα ότα τα ψιττακοειδή παρατηρείται πτερόροια σε περιόδους όλο το έτος, τα δικάμου μπατζι κάθε Σεπ και Μαρ.
παντως καμια σχεση...
Αν αναφέρεσε
(εντοπισμένη πτερόροια σε άλλα σημεία, πρήξιμο στα μάτια κτλ)
να σε ενημερώσω ότι η πτερόροια εκτός της φυσιολογικής μπορεί να οφείλεται σε παράσιτα, ακάρεα, μύκητες, λοιμώξεις κτλ.
 
νομιζω εισαι εκτος θεματος μερικοι σας δεν ξερω το παιζετε πολυ ειδικοι.
τελοςπαντων. μου λες για πτεροροια ενω δεν εχω δει αλλα φτερα στον πατο του κλουβιου και ειναι ετσι απο τον νοεμβριο; τι να σου πω... ελεος! Εννοειται οτι συμφωνω με το giannhthess
 
νομιζω εισαι εκτος θεματος μερικοι σας δεν ξερω το παιζετε πολυ ειδικοι.
τελοςπαντων. μου λες για πτεροροια ενω δεν εχω δει αλλα φτερα στον πατο του κλουβιου και ειναι ετσι απο τον νοεμβριο; τι να σου πω... ελεος! Εννοειται οτι συμφωνω με το giannhthess

Ακριβώς πίσω απο το λοφίο, αν το λοφίο είναι στην μέγιστη ανύψωση υπάρχουν ελάχιστα φτερά. Το ίδιο συμβαίνει και με τα κοκάτου που τα κοκατιλς είναι οι πιο κοντίνοί συγγενείς τους.

Όταν ζητάμε την γνώμη κάποιων έστω και ''ειδικών'' καλό είναι να σεβόμαστε την όποια απάντηση και αν εκ λάβουμε. Αν θέλουμε την ακούμε αν δεν θέλουμε την προσπερνάμε.
 
Συγνώμη αν σου έδωσα τέτοια εντύπωση αλλά σίγουρα δεν θέλω να το παίξω ειδικός και ούτε είμαι. Απλά καταθέτω την άποψή μου και επειδή δεν ξέρω αν έχει το πουλί και άλλα σημεία με ελλειπές πτέρωμα προσπαθώ να βοηθήσω. Εσύ διαβάζεις τις απαντήσεις και αποφασίζεις.

Δε νομίζω ότι διαφοροποιήθηκα πολύ από τον giannhthess για τη χορήγηση πολυβιταμινών.

Τέλος δεν γνωρίζω αν κάποια κοκατιλ έχουν στο κεφάλι κενά από φτερά.
 
νομιζω εισαι εκτος θεματος μερικοι σας δεν ξερω το παιζετε πολυ ειδικοι.

Εγω παλι βλεπω οτι υπαρχουν και μερικοι αγενεις εδω μεσα που θα επρεπε να λενε και ευχαριστω για την ενημερωση και την πολυτιμη βοηθεια που τους προσφερεται..

t:το ξερω αλλα δεν αντεξα..
 
Παρακαλώ μείνεται στο αρχικό θέμα με τίτλο '' Πισω απο το λοφιο κοκατιλ φαινεται το δερμα''
 
οκ παιδια συγγνωμη και ειδικα απο το dikatgreece. εκανα λαθος χιλια συγνωμη
 
Εγω εχω τρια κοκατιλ και μονο στο lutino μου φαινεται το δερμα πισω απο το λοφια και κατω απο τις φτερουγες.
 
Paidia, DEN einai fisiologiko na exei mia karafla ena kokatil... oti xroma kai na exei... Nai, simfono oti sto lutino h karafla ginete pio sixna...alla den mporoume na poume "EINAI LOYTINO KAI TOTE EINAI FISIOLOGIKO"...

Ayto dixnei oti iparxei kapoio provlima! Pithanon sti diatrofi tou...pithanon exei ellipsi vitaminon...isos ellipsi fos kai UF... mporei na einai arosto!

Kita ti fotografia tis Mairas mou. https://community.petbirds.gr/threads/cockatiel-maira.3457/
 

Συνημμένα

  • baldspot.webp
    baldspot.webp
    52,5 KB · Προβολές: 67
εχω παρατηρησει μονο αυτο το πουλι ειναι μια χαρα πολυ ενεργητικο. μονο αυτν την καραφλα εχω παρατηρησει. λετε να του δωσω βιταμινεσ?
ομως δεν εχω ιδεα απο βιταμινες
 
Eγω για τα Lovebirds εχω παρει κατι βιταμινες που λεγονται multivit vitamins της beaphar για παπαγαλους. Τις βαζεις στο νερο. Σταγονες οσες λεει στη συνταγη 3-5. Μου τις συστησανε ως πολυ καλες.
 
Δώσε πολυβιταμίνες σε υγρή μορφή υδατοδιαλυτές στην ποτίστρα. Οι συγκεκριμένες καλύπτουν ευρύ φάσμα και δεν θα έχεις πρόβλημα. Στα πετ υπάρχουν διάφορες εταιρείες με πιο εύκολη την ΤΑΦΑΡΜ (Vitamix Plus) και μετά την Bogena (Multi Vit Bogena Beaphar). H πρώτη είναι Ελληνική εταιρεία.
Προσωπικά χρησιμοποιώ την ΤΑΦΑΡΜ ενώ πολλοί την Bogena και οι πιο "ψαγμένοι" τη Nekton.

Προσοχή στις οδηγίες και δοσολογίες. Εφάρμοσε τις πολυβιταμίνες τουλάχιστο 1 φορά το μήνα προληπτικά.
 
H vitamines dinontai mia fora to mina h tris mines se ola ta poulia gia prolipsi...

H karafla se Lutino kokatiel kamia fora meni gia oli ti zoh tou alla ayto einai sixna klironomiko kai den einai poli megali... ousiastika einai mia areosi fteron kato apo to lofio (6x6 mm peripou)...
An exei mia megali karafla ksanakita ti diatrofi tou..
 
ακριβως πισω απο το λοφιο δεν υπαρχουν πολλα πουπουλα και φαινεται ελαχιστα το δερμα τι σημαινει αυτο; το εχω απο το νοεμβριο και ηταν ετσι

Aki to kokatil sou einai Lutino.
Gia na statheropoune tis Metalaksei INO ( Albino, Lutino ) stin arxei zafagronane poles fores papa me kori kai mana me agori. Afto to endozeygaroma, poli sosta to elege gianhnsthess, afine sta gonidia se afta ta poulia tin karafla. Simenei i karafla sta INO einai genetiki. Peripou 80% apo ta INO-Kokatil exoune afto.

Den boithane oute Bitamines oute Ixnostixia, oute alasei kati me tin pteroria.
 
Back
Top