Αναπαραγωγή Παίζει ρόλο η υγρασία στην αναπαραγωγή?

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης natasha
  • Ημερομηνία Ημερομηνία

natasha

Banned
Εγγραφή
19 Φεβ 2008
Μηνύματα
187
Γεια σας! Θα ήθελα να μου πείτε αν η υγρασία και γενικώς το υγρό στοιχείο παίζει ρόλο στην αναπαραγωγή. Χρειάζεται μέσα στη ζευγαρώστρα μπανιέρα την περίοδο αυτή; Μπορεί να επηρεάσει θετικά ή αρνητικά; Έχω προβληματιστεί γιατί,όπως έχω πει και σε ένα άλλο ποστ, ενώ τα καναρίνια μου έχουν ζευγαρώσει και όλα είναι οκ δεν έχει κάνει η κανάρα κανένα αυγό εδώ και μια βδομάδα.Άκουσα ότι όταν κάνει μπάνιο διευκολύνεται στο να κάνει τα αυγά. Τι γνώμη έχετε;
 
δεν ξερω αμα το μπανιο δυσκολευει στο να γεννησει η καναρα παντως ξερω οτι το μπανιο ξεπυρωνει τα καναρινια για αυτο ισως λενε οτι δυσκολευει τα καναρινια στο να γεννησουν αυγα αρα και η η υγρασια παιζει αρνητικο ρολο στο ζευγαρωμα και πρεπει να την αποφευγουμε αλλωστε για αυτο και τα πουλια ζευγαρωνουν την ανοιξη γιατι δεν εχει πολυ υγρασια οσο για την καναρα που δεν γεννα δεν παιζει ρολο το ποσο ζευγαρωνει με τον αρσενικο αλλα με τι οργανισμο εχει τι καναρινι σου εχω θηλυκο που ζευγαρωνει και γεννα μετα απο 8 μερες περιπου και εχω και θηλυκο που γεννα μετα απο 4 μερες απο το πρωτο ζευγαρωμα.
 
Ευχαριστώ πολύ! Θα σταματήσω να ανησυχώ διαρκώς για την κανάρα και θα περιμένω... Πάντως ως τώρα είναι 2 βδομάδες μαζι!
 
μπορεις να της βαλεις και πολυβιταμινες για να κανει ποιο γερα αυγα η θηλυκια σου.
 
Τους βάζω ήδη εδώ και 1,5 βδομάδα και πολυβιταμίνες και αυγό και φούτα και λαχανικά αλλά αποτέλεσμα δε βλέπω! Ενώ η κανάρα κάθεται συνεχώς στη φωλιά και βγαίνει μόνο για λιγο, δεν έχει κάνει τίποτα. Α! Ξέχασα να αναφέρω πως και ο αρσενικός κάθεται στη φωλιά μερικές φορές!
 
κοιτα προσεκτικα τα νηματα απο κατω μηπως εχει κανει αυγο και το εχει κρυψει απο κατω αλλα μην ανησυχεις τις βιταμινες ειναι καλο που τις βαζεις γιατι η καναρα σου δεν θα ταλαιπορηθει μετα την γεννα των αυγων αφου θα εχει βιταμινες για τον εαυτο της αρα δεν θα χασει πουπουλα και θα ειναι δυνατη για την επομενη γεννα.
 
Κοίταξα πριν λίγο τη φωλιά αλλά δεν βλέπω κάτι... Σοβαρά, δεν μπορώ να καταλάβω τι ακριβώς δεν πάει καλά! Να αναφέρω και κάτι άλλο... Το αρσενικό έχει προκύψει από ζευγάρωμα καρδερινοκάναρου με καναρίνι ενώ η θηλυκιά είναι καναρίνι. Παίζει κάποιο ρόλο αυτό?
 
συγνωμη που σου το λεω αλλα αποκλειετε το αρσενικο σου καναρινι να προεκυψε απο καρδερινοκαναρο με καναρινι γιατι το καρδερινοκαναρο ειναι στειρο αρα δεν μπορει να ζευγαρωσει ισως να προεκυψε απο καρδερινα με καναρινι δηλαδη να ειναι καρδερινοκαναρο αρα δεν προκυτε να ειναι σπορομενα τα αυγα που θα γεννησει η θηλυκια σου.
 
Αυτο μου είπαν όταν το αγόρασα! Και τα αρσενικά και τα θηλυκά καρδερινοκάναρα είναι στείρα; Α! Επειδή δεν ξέρω σιγουρα... Τα καρδερινοκάναρα πως τα αναγνωρίζουμε;
 
φαινετε στην οψη του πουλιου και στο κελαιδημα του το καρδερινοκαναρο ειναι συνηθως λιγο μεγαλυτερο απο την καρδερινα και και εχει τα χρωματα της καρδερινας πιο αχνα απο μια καρδερινα αλλα μπορει να εχει και αλλα χρωματα λιγα απο καναρινι.
 
Το χρώμα του είναι κίτρινο και έχει κάποια σημεία του σκούρα (το κίτρινο κυριαρχει)!
 
Back
Top