Γενικά Παίζει ρόλο το φύλο στην ομιλία των African gray;

Stavros85

PB New Member
Εγγραφή
4 Σεπ 2017
Μηνύματα
3
Πόλη
Λάρνακα
Για σας εχω μια απορία σχετικά με τους africa gray
Πεζει ρολο στην ομιλίας ρους το τι φίλο είναι;
 
Για σας εχω μια απορία σχετικά με τους africa gray
Πεζει ρολο στην ομιλίας ρους το τι φίλο είναι;
Ειναι λαθος οτι λεγεται οτι σε καθε ειδος μεγεθος και ρατσας παπαγαλου οτι οι αρσενοι μιλουν πιο ευκολα και πιο πολλες συλλαβες. Υπαρχουν αμετρητα παραδειγματα οτι αυτος ο ''μυθος''δεν ισχυει. Οπως και στους αφρικανικους το ιδιο.Αλλες ρατσες πιο πολυ και αλλες λιγοτερο ναι, αλλα το φυλο δεν ειναι κανονας
 
Στους african greys το φύλο δεν παίζει κανέναν ρόλο στην ομιλία. Σε μικρότερα είδη παπαγάλων συνήθως παίζει κάποιον ρόλο καθώς απο τη φύση τα αρσενικά κάποιων ειδών χρησιμοποιούν περίτεχνες κραυγές για να φλερτάρουν. Τα μεγαλύτερα είδη δεν χρησιμοποιούν τη φωνή για εντυπωσιασμό.
 
οχι σταυρο να μην μαραζωσης καθολου, θα συμφωνησω με τα παιδια οτι στους αφρικαν γκρευ δεν ισχυη αυτο.
 
Ειναι λαθος οτι λεγεται οτι σε καθε ειδος μεγεθος και ρατσας παπαγαλου οτι οι αρσενοι μιλουν πιο ευκολα και πιο πολλες συλλαβες. Υπαρχουν αμετρητα παραδειγματα οτι αυτος ο ''μυθος''δεν ισχυει. Οπως και στους αφρικανικους το ιδιο.Αλλες ρατσες πιο πολυ και αλλες λιγοτερο ναι, αλλα το φυλο δεν ειναι κανονας
Να δουμε καποια πραγματα λιγο πιο αναλυτικα που ειναι βγαλμενα απο εκεινους που ασχολουνται σαν βιολογοι πτηνολογοι με τα θεματα αυτα και στην ικανοητα των παπαγαλων να μιλουν. Οι ψιττακοι ειναι πτηνα που μιμουνται η ''παπαγαλιζουν''χωρις να γνωριζουν την σημασια της λεξης που σναφερουν καθε φορα. Μπορει να λενε πειναω και να διψουν πχ. Η ικανοτητα να μιμουνται ξεκιναει πρωτα απο την μεγαλη τους μνημη ''μνημη ελεφαντα''. Μετα συνεχιζει με το μεγεθος της και το σχημα της γλωσσας που μοιαζει πολυ με την ανθρωπινη στους μεγαλους παπαγαλους συνηθως. Και τελος στον λαρυγγα τους πουτον χρησιμοποιουν συγκεκριμενα για φθογγους και οχι για ηχους, σφυριγματα και κραυγες που γινονται αποκλειστικα απο το ραμφος και την γλωσσα. Παρατηρηστε τον παπαγαλο σας οταν λεει φθογγους με συμφωνα γραμματα πως κανει τον λαιμο του, λες και του εχει κατσει κοκκαλο απο ψαρι! Μα οσο και καλα να λειτουργουν σε εναν παπαγαλο ολα τα προηγουμενα, θα συμφωνησετε και απο δικες σας εμπειριες, οτι εαν το καθε πουλι δεν ''γουσταρει''να μιλησει και εχει μουλαρωσει για δικο του λογο, δεν προκειται να το κανει που να χτυπιομαστε ολοι. Εναν ζακο που ειχα πριν πεθανει απο αρρωστια, αρσενικος και με πανω απο 20 ανεξαρτητες λεξεις στο λεξιλογιο του, καποια στιγμη στραβωσε με κατι που ποτέ μου δεν καταλαβακαι καθε φορα που ειχα κοσμο στο σπιτι και εκανα την ''φιγουρα μου''που παντα μιλουσε, ο κερατουκλης το εκανε επιτηδες και δεν εβγαζε αχνακαι μετα οταν μεναμε μονοι στο σπιτι, τον επιανε λογοδιαρροια. Σας φλυαρησα πολυ... Ευχαριστώ!
 
χρηστο πολη ωραια αυτα που ανεφερες, και μαλιστα στηριζωμενα σε μελετες ορνιθολογων, πτηνολογων. Θα μου επιτρεψης ομως μια κουβεντα οχι ως ιδικου, αλλα απο προσωπικη εμπειρια. ως κατοχος ενος αφρικαν γκρευ, σε συνθηκες διαβιωσης σε κλουβι, και το λεω αυτο γιατι οι επιστημονες συγουρα στηριζοντε στην παρατηρηση ελευθερων κοπαδιων, αυτο που εχω να πω απο τον δικο μου, οτι οχι μονο δεν παπαγαλιζη, αλλα τις περισοτερες φορες καταλαβενη τι λεει. αυτο μπορει να ακουστη καπως, αλλα ειναι αυτο που πιστευω. ειχες αφρικαν γκρευ και ξερεις οτι δεν υπερβαλω. στον γωγο δεν του ειπα ποτε οτι με λενε εκτορα. απλα εστεισε αυτη. την μητερα μου την λεει παντα μαρια η μαμα, κλπ. Πιστευω οτι ειναι πολη εξυπνα πουλια οι παπαγαλοι, και οτι εχουν την δυνατοτητα τις σκεψεις, με τον δικο τους τροπο. Οι αποψεις των επιστημονων ειναι παντα σεβαστες.
 
Kαλε μου φιλε δεν διαφωνω σε κατι που εφραψες. Εννουσα και εννοω οτι εαν μαθεις την λεξη νερο πχ στον ζακο σου οτι εχει σχεση με το νερο του... φυσικα και το θυμαται και το συνδυαζει παντα οπως του το εχεις ΕΣΥ απο την μαθει. Εαν του μαθεις το νερο να το λεει ψωμι... Θα το λεει ψωμ, δεν θα πει ποτέ ψωμι ειναι εκεινο διπλα στην ψωμιερα και οχι αυτο που μου δειχνεις. Υπαρχει ενα γνωστο μας πτηνοη μαινα που σιγουρα καποιοι φιλοι θα ειχαν η ηδη εχουν. Εαν τους ρωτησουμε η διαβαζου,θα δουμε οτι εκεινο το πουλι δεν παπαγαλιζει και δεν θα πει ποτέ πειναω εφοσον φυσικα της εχουμε μαθει τι σημαινει με το φαι της, εαν δεν πεινα. Ο ζακο που ειχα και τον εχασα στα 7 του χρονια ηξερε ολα τα ονοματα της οικογενεια, με ελεγε τσιτο απο Χρηστο, αλλα που και που, μου εριχνε και ενα Μαρια εμενα που λενε την μανα μου 😀! Συμφωνω λοιπον μαζι σου!
 
... Υπαρχει ενα γνωστο μας πτηνοη μαινα που σιγουρα καποιοι φιλοι θα ειχαν η ηδη εχουν. Εαν τους ρωτησουμε η διαβαζου,θα δουμε οτι εκεινο το πουλι δεν παπαγαλιζει και δεν θα πει ποτέ πειναω εφοσον φυσικα της εχουμε μαθει τι σημαινει με το φαι της, εαν δεν πεινα.
Γνώριζα μια μάινα (δεν ζει πια) η οποία κάθε πρωί ακούγοντας (αναλόγως) τα βήματα των τριών ατόμων της οικογένειας (ιδιοκτητών της) από τον πάνω όροφο φώναζε αντίστοιχα και τα ονόματα τους!:D
 
Back
Top