Φροντίδα Παίζουμε ή το αγριεύω;

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης jim21
  • Ημερομηνία Ημερομηνία

jim21

PB New Member
Εγγραφή
9 Μαϊ 2023
Μηνύματα
8
Έχω ένα κοκατιλ εδώ και 7 μήνες περίπου..είναι φυσιολογικό που πάνω στο παιχνίδι κάνει κίνηση να με τσιμπήσει?δεν με δαγκώνει απλά μου κάνει αγριαδες
 
  • Like
Αντιδράσεις: ianos
Γενικά φρόντιζε το παιχνίδι που κάνετε να μην του προκαλεί αγριάδες....
Σου κάνει και έναν ήχο συριστικό;
Καλό είναι επίσης να μην σε δαγκώνει, και όταν θα συμβαίνει αυτό, να μην αντιδράς (όσο γίνεται) γιατί διαφορετικά απλά ενισχύεται η συγκεκριμένη κίνηση δαγκώματος...παρόλα αυτά θα πρέπει να ξέρεις ότι το ράμφος τους είναι ένα αισθητήριο μέλος τους, με το οποίο αντιλαμβάνονται τον κόσμο γύρω τους.
Όσο για την παρέα που αναφέρεις στο άλλο σου θέμα, θα έλεγα να:
  1. πάρεις ένα του ιδίου είδους, κοκατίλ δλδ, όχι απαραίτητα διαφορετικού φύλου, αν δεν προσβλέπεις σε αναπαραγωγή. Μάλιστα η αναπαραγωγή, πέρα από άλλες δυσκολίες που έχει, συνεπάγεται ότι οι απόγονοι θα πρέπει να δοθούν σε σωστούς φροντιστές, ώστε να περάσουν καλή ζωή, τους οποίους είναι δύσκολο να βρει κανείς.
  2. να κρατήσεις Καραντίνα (διάβασε το link). Αυτό θα πρέπει να συμβεί με διαβίωση του νέου πτηνού σε δικό του κλουβί, και ιδανικά σε διαφορετικό χώρο του σπιτιού. Επομένως ερχόμαστε στο τρίτο...
  3. Να αγοράσεις ένα νέο κλουβί. Για αυτό χρειάζεται συζήτηση, διότι το κλουβί αφενός θα πρέπει να είναι ευρύχωρο, όσο το δυνατό μεγαλύτερο και ΑΝ αυτό που έχεις ήδη δεν είναι κατάλληλων διαστάσεων, το νέο που θα αγοράσεις θα πρέπει να είναι τέτοιο, ώστε να μπορούν να διαβιώνουν άνετα δύο πουλιά αυτού του είδους. Επομένως, γράψε μας τις διαστάσεις του ήδη υπάρχοντος κλουβιού και αν θέλεις, ανέβασε και μια φωτογραφία του, στην οποία όμως να φαίνεται όλη του η εσωτερική διάταξη.
 
Back
Top