Ασθένειες Παει χαμενη η αναπαραγωγικη χρονια

• Θεματοθέτης Θεματοθέτης magnet1
  • Ημερομηνία Ημερομηνία
Πόλη
Σαντορίνη
ειχα τα καναρινια μου στο εκτροφειο ενος φιλου μου μεχρι να χτισω το δικο μου. τα καναρινια τα φροντιζε εκεινος την περασμενη αναπ περιοδο οπος εχω ξανααναφερει στο φορουμ. μου ειπε οτι μετα την αναπαραγωγη περασαν πτερορια κανονικα.
κοντα στα χριστουγεννα μαδισαν παλι.
κ σα να μην εφτανε αυτο, τωρα που τα εφερα στο δικο μου εκτροφειο γινετε ο χαμος απο πουπουλα!
τα πουλια πρωτα ετρωγαν prestige. τωρα τους δινω prestige premium και η διαφορα θερμοκρασιας ειναι περιπου 5 βαθμους απ το εκτροφειο του φιλου μου κ το δικο μου. αποπαρασιτοση στα πουλια εχει γινει με frontline και sivitren.
δυστηχως οπος παει θα χασω την αναπαραγωγικη περιοδο.
τωρα καθε μερα τους βαζω μπανιερα για να επιταχυνω τη διαδικασια...
δε μπορω να εξιγησω αυτο το φενομενο.

Τι θερμοκρασία έχεις στο χώρο σου;
Πόσες ώρες φωτισμού τους έχεις;

Αυτή την εποχή πρέπει να έχεις 11 ώρες φώς και αν είσαι στη αναπαραγωγική περίοδο μέχρι 13.
Θερμοκρασία απο 17 μέχρι 20 το πολύ για αναπαραγωγή αλλιώς θερμοκρασία χώρου.
Υπάρχει και η περίπτωση στρεσαρίσματος απο τη μετακίνηση ή απο την αλλαγή φαγητού.
Το φαγητό πρέπει να το αλλάζουμε σταδιακά.
Δώστους 2 με 3 φορές την εβδομάδα πολυβιταμίνη.
Αλλη μία περίπτωση είναι ότι μπορεί τα πουλιά να θέλουν να κάνουν φωλιά (άν είχες κάνει προετοιμασία) και δε βρίσκουν υλικά χρησιμοποιούν τα πουπουλά τους.

η θερμοκρασια του χωρου ειναι 15-18 βαθμους.
και επισης το φαγητο αλαξε σταδιακα ασ πουμε.στην μια ταιστρα εβαζα τη μια τροφη κ στην αλλη τη νεα τροφη. και πολυβιταμινες τους βαζω συχνα.

δεν ειναι πυρομενα τα πουλια ακομα, αλλα κ να ηταν... Τα αρσενικα δε θα εβγαζαν τα πουπουλα τους. τα θηλυκα συνηθηζουν να το κανουν αυτο.

Παραπάνω σου έγραψα κάποιες περιπτώσεις που μπορούν να συμβαίνουν.
Τώρα τι γίνετε ακριβώς στο χώρο σου και στα πουλιά σου δεν ξέρει ΚΑΝΕΝΑΣ. Παρα μόνο ΕΣΥ και μόνο εσύ.
"Ολα τα άλλα είναι απλά εικασίες.
Κοίταξε και το φώς. Το λέω επειδή δεν απάντησες.

με συγχωρεις! αυτο το ξεχασα.
δεν εχω τεχνιτο φωτισμο στο χωρο. εχει αρκετα παραθυρα και φωτηζετε ολη μερα. απ την ωρα που θα βγει ο ηλιος ως την ωρα του θα δυσει.

Τα μεγαλυτερα λαθη τα εχω κανει νομιζοντας οτι προσπαθω για το καλυτερο. Η συχνη αλλαγη περιβαλλοντος τα στρεσσαρει περισσοτερο απο οσο μπορουμε να αντιληφθουμε εμεις.

ελειπα μια εβδομαδα για καποιες δουλειες κ αυτη ηταν η εικονα αταν γυρισα...

Συνημμένα

• DSC00703.webp
    DSC00703.webp
    11,9 KB · Προβολές: 90
  • DSC00704.webp
    DSC00704.webp
    21,4 KB · Προβολές: 96
οχι δεν μου χρειαζετε. Δεν ειναι μεσα στο σπιτι τα πουλια. ειναι στο εκτροφειο.

Back