Αναπαραγωγή Παθήματα Ασχετου; Ο Καναρος Ειναι Καναρα!

Πόλη
Λεμεσός
Ο Καναρος (Κοκκινο) Ειναι Καναρα.
Τον αγόρασα για Αρσενικο και μας βγήκε Θηλυκό.
Το ανακάλυψα πριν 5μερες.
Αφου μας εκανε αβγό.
Άφού τον ειχα για αρσενικό το ειχα με ενα που νομιζα θηλυκό(Σημειώστε οτι δεν κελαιδα καθολου κανει κατι σαν τσ τσ) για 2 βδομάδες
που αυτό τελικα ειναι αρσενικο μετα απο λεπτομερη ελεγχο.
Το αβγό της το πήρα γιατι νομιζα οτι ειναι ασπορο ενεκα οτι ειναι αποτελρσμα συμβίωσης δυο θηλυκών αρχικα; Της αλλαξα ομως το αρσενικό με ενα αλλο κόκκινο και ειναι μια χαρα ηρεμα μαζι.
Τωρα που ξεμπερδεψα τα πραγματα μου εχει κανει αλλα δύο αβγα.
Να τα αφησω; κανει να πειραξω τα αβγα για να δω αν ειναι καλα η ασπορα;

Περιμένω τα φώτα σας.😕

Για να είμαι ειλικρινής δεν πολυκατάλαβα ποιος είναι ποιου φύλου, αν όμως η κανάρα φύγει από τη φωλιά κάνε μια ωοσκόπιση για σιγουριά (αφού περάσουν 4-5 ημέρες από την γέννησή τους).

Δες https://community.petbirds.gr/threads/Πληροφορίες-για-την-ωοσκόπηση-των-αυγών.125/

Δες https://community.petbirds.gr/threads/Πώς-μπορώ-να-καταλάβω-αν-είναι-γονιμοποιημένα-τα-αβγά.2275/

Δες https://community.petbirds.gr/threads/Πως-ξεχωρίζουμε-τα-αυγά-στην-ωοσκόπηση.3003/

Καναρα ειναι τι Κοκκινο.
Το Κιτρινο ειναι αρσενικό και τα ειχα μαζι μεχρι που η καναρα εκανε αυγό ενώ περιμενα απο το κιτρινο που το θεωρουσα Θηλυκό μεχρι τότε.
Το οτι δεν το ακουσα να κελαιδα το κίτρινο (Αρσενικό) ποτέ σημαίνει κατι;
Μεχρι τωρα δεν ειχα δώσει σημασία γιατι το νόμιζα θηλυκό. Τώρα όμως;
Το εχω απο τον περασμενο Οκτώβρη

Δυο μεγάλες κατηγορίες στις οποίες χωρίζουμε τα καναρίνια είναι τα χρώματος και φωνής.
Στα πρώτα δεν αξιολογούμε τη φωνή, αλλά το χρώμα, ανάστημα κλπ.
Έχω και εγώ αρσενικό κίτρινο που κελαηδά σπάνια, νόμιζα ότι τα ακάρεα της τραχείας, που τον ταλαιπωρούσαν όταν τον βρήκα, του είχαν προκαλέσει μόνιμη βλάβη, αφού όμως συμβαίνει και σε άλλους, τότε είναι φυσιολογικό.

Ο Καναρος (Κοκκινο) Ειναι Καναρα.
Τον αγόρασα για Αρσενικο και μας βγήκε Θηλυκό.

ασχετο αλλα... Καπως ετσι την πατησα κι εγω Γιαννη! Μου πουλησαν θηλυκο καναρινι αντι για αρσενικο! Μου μπηκα ιδεες απ τη στιγμη που την ειδα να εχει στο στομα της κομματακια απο το χαρτι που της βαζω στον πατο του κλουβιου!:ρ

αυτο το εχω ακουσει απο πολλους. Γιατι γινεται αυτο, μηπως τα πετ το κανουν για να βγαζουν παραπανο χρηματα; τα αρσενικα δεν ειναι ποιο ακριβα;

Το θετικό είναι ότι ενώ αντιστράφηκαν οι ρόλοι έχεις πάλι ζευγάρι! Ξέρεις να μας πεις αν είναι τα και τα 2 πουλιά σου πυρωμένα;Γιατί η κόκκινη μπορεί να γέννησε επειδή πύρωσε κ ήρθε η ώρα της. Ο αρσενικός όμως; Τώρα που έκανε αυγά θα το επιβεβαιώσεις μόνο με την ωοσκόπηση. Όσον αφορά στον κίτρινο που δεν κελαηδάει, είχα κ εγώ ένα αρσενικό που δεν έβγαζε μιλιά.Αλλά όταν άρχισα και του έβαζα ν' ακούει φωνές καναρινιών στο κινητό δεν σταματούσε να κελαηδάει. Μάλλον ήταν που μέχρι τότε δεν άκουγε τίποτα. Επίσης να ξέρεις ότι κελαηδούν όταν πυρώνουν κ είναι έτοιμα τα αρσενικά για ζευγάρωμα θέλοντας να προσελκύσουν την θηλυκιά. Περίμενε μερικές μέρες(5-6 μέρες) για να κάνεις ωοσκόπηση μ'εναν φακό.

Back