Γενικά Παθαίνουν ανακοπή τα πουλιά αν τους αλλάζουμε θέση;

Katerina70

PB New Member
Εγγραφή
1 Ιουν 2020
Μηνύματα
151
Πόλη
Δίστομο
Καλησπέρα παιδιά διάβασα κάτι εδώ πρίν για ενα καναρίνι που έτρεμε και ο κτηνίατρος μέσα στις συμβουλές που έδωσε είπε να μην αλλάζουμε θέση γιατί στρεσαρονται και παθαίνουν ανακοπή,επειδή κοντεύω να την πάθω εγώ ισχύει κάτι τέτοιο; Ρωτάω γιατί το κοκατιλακι μου υπάρχουν στιγμές που έχει ενα ελαφρύ τρέμουλο και του αλλάζω θέση κάθε βράδυ που είναι ώρα να κοιμηθεί και κάθε απόγευμα το βγάζω λίγο στην βεράντα να πάρει λίγο καθαρό αέρα, πόσο επικίνδυνο μπορεί να είναι αυτό;
 
@Katerina70 δεν νομίζω να είναι φυσιολογικό αυτό και εγώ προς το παρόν το κλουβί το έχω όλη μέρα στο δωμάτιο μου το βράδυ τι βάζω στην αποθήκη και το βγάζω και λίγο έξω που και που, δεν τρέμουν ποτέ τα πουλιά μου, δεν ξέρω λογικά το πουλάκι έχει κάτι χωρίς να είμαι και σίγουρος απλά σου λέω για να έχεις μια ιδεα
 
υπάρχουν στιγμές που έχει ενα ελαφρύ τρέμουλο
Πόσο συχνά και πόσης διάρκειας;
του αλλάζω θέση κάθε βράδυ που είναι ώρα να κοιμηθεί και κάθε απόγευμα το βγάζω λίγο στην βεράντα να πάρει λίγο καθαρό αέρα,
Ακριβώς το ίδιο κάνω, δε νομίζω να είναι πρόβλημα.
 
@fortunatos 2 άντε το πολύ 3 φορές την ημέρα και κρατάει λιγα δευτερόλεπτα το πολυ λεπτό
Εχω δει και τον δικό μου... αλλά όχι συχνά, όχι καθημερινά... Δε νομίζω να είναι κάτι
 
ο κτηνίατρος μέσα στις συμβουλές που έδωσε είπε να μην αλλάζουμε θέση γιατί στρεσαρονται και παθαίνουν ανακοπή
Αυτό είναι πολύ μεγάλη υπερβολή και δεν ισχύει.
Υπάρχουν πολλοί φίλοι που όπως και εγώ ειδικά το καλοκαίρι δεν αλλάζουμε απλά θέση στα κλουβιά αλλά αλλάζουμε περιοχή και τα πουλιά μπαίνουν σε νέα κλουβιά και μετά τις διακοπές ξαναγυρίζουν στα αρχικά κλουβιά τους χωρίς να παθαίνουν ανακοπή.
Αυτό που πρέπει να προσέχουμε είναι η μια πλευρά του κλουβιού να βρίσκεται κοντά σε τοίχο για να νοιώθουν ασφάλεια και πάντα σε χώρο χωρίς ρεύματα αέρα και προστατευμένα από αρπακτικά.
 
@ΙΩΑΝΝΗΣ@ στην βεράντα είναι πάντα υπό επιτήρηση μιας και ζω σε επαρχία και εκτός απο άλλα πουλιά υπάρχουν και πολλές γάτες,σε ρεύματα δεν είναι το μόνο μελανό σημείο είναι ότι το κλουβί το έχω μπροστά σε παράθυρο να έχει φως και να βλέπει έξω και δεν είναι σε τοίχο,δυστυχώς αν το βάλω κοντά σε τοίχο και θα κλείσει δύο πλευρές του κλουβιού και δεν θα έχει πρόσβαση στο φως,οπότε τι θα με συμβουλευατε εσείς να κανω;
 
οπότε τι θα με συμβουλευατε εσείς να κανω;
Αν το πουλί είναι εξοικειωμένο στον χώρο και δείχνει ήρεμο και χαρούμενο θα σου έλεγα να μην κάνεις τίποτα.
Θα μπορούσες να κρεμάσεις μια πετσέτα σε μια πλευρά του κλουβιού για να δημιουργήσεις την ''επιφάνεια του τοίχου'' και να το αφήσεις στο ίδιο σημείο που το έχεις τώρα.
 
Καλησπέρα, αν μπορείς βάλε ένα βίντεο να το δούμε.

Αν δε μιλάμε για κάτι παρατεταμένο και πολύ έντονο, λογικά δεν είναι ανησυχητικό , ενός είδους "τρέμουλου" ή "ρίγους" (shivering στα αγγλικά) το κάνουν όλα τα πουλάκια.

Είναι συνήθως μικρές συσπάσεις μυών οι οποίες γίνονται αντιληπτές σε εμάς λόγω των φτερών, πιο έντονες από ότι στην πραγματικότητα είναι.

Είναι απόλυτα φυσιολογική συμπεριφορά, εγώ την παρατηρώ όταν τα πουλάκια τα έχω στο χέρι μου και είναι χαλαρά.
Μάλλον το εκλαμβάνω ως ένδειξη χαλαρότητας και ασφάλειας.
 
είπε να μην αλλάζουμε θέση γιατί στρεσαρονται και παθαίνουν ανακοπή,επειδή κοντεύω να την πάθω εγώ ισχύει κάτι τέτοιο;
Δεν ισχύει. Αν ίσχυε κάτι τέτοιο θα είχαν πεθάνει όλων τα πουλιά με την πρώτη προσπάθεια να καθαρίσουμε το κλουβί στα πλαίσια της τακτικής φροντίδας τους.
 
Back
Top