Φροντίδα Παιζει ρολο στην εκπαιδευση το φυλο στα cockatiel;

Dimos_Greek

PB New Member
Εγγραφή
23 Ιουν 2014
Μηνύματα
388
Παιδια εχω μια απορια θελω να παρω ενα μικρο cockatiel (2 μηνων) το οποιο ειναι θυλικο αυτο σειμαινει πως δεν θα ειναι τοσο δραστηριο οσο τα αρσενικα και οτι δεν μαθαινει τοσο ευκολα οσο τα αρσενικα;
 
Δηλαδη μπορει και να παρω θυλικο που να ειναι δραστηριο και να κελαηδαει;
 
Το δικό μου μια χαρά δραστήριο είναι και φωνακλού. Γιατί και κελάηδημα δεν τις λες τις αγριοφωνάρες τους :)
 
Δηλαδη Μαρια δεν παιζει ρολο το φυλο του ε; Γιατι με προβληματιζει διοτι εγω θελω να ειναι δραστηριο!
 
Ευχαριστω και παλυ Μαρια εμενα ο κτροφεας μου ειπε πως ειναι καλος χαρακτηρας! Δηλαδη ειναι δραστηρια;
 
  1. Eιχα ενα παλια αλλα τωρα θα παρω ενα μικρο και δεν ξερω τι φυλο να παρω;
 
Ρωταω γιατι στο αλλο θεμα αναφερεις οτι πηρες ενα περλε 35 €.
Προσωπικα δε θα προτεινα σε μαθητη να παρει κοκατιλ γιατι ειναι δυσκολο με το σχολειο και τις υποχρεωσεις να το φροντιζει σωστα.
 
Εχω εξημερωσει και πιο πριν ενα budgie επισης εχω πολλα πουλια που τα φροντιζω και εχω χρονο οταν τελιωσω τα μαθηματα!
 
Προσωπικα πιστευω οτι σιγουρα παιζει ρολο και ο χαρακτηρας του πουλιου, αλλα γενικα απ οτι εχω ακουσει κι απο οτι μου εχουν πει ανθρωποι εμπειροι στο θεμα, τα αρσενικα ειναι πιο επιδεκτικα, δραστηρια κι εκπαιδευσιμα απ τα θηλυκα, χωρις αυτο να ειναι απολυτο! Αλλωστε, οταν ερθει η καταλληλη εποχη τα θηλυκα θα θελησουν να ζευγαρωσουν και να κανουν μικρα, οποτε η φυση κυριαρχησει και παλι!
 
Προσωπικα πιστευω οτι σιγουρα παιζει ρολο και ο χαρακτηρας του πουλιου, αλλα γενικα απ οτι εχω ακουσει κι απο οτι μου εχουν πει ανθρωποι εμπειροι στο θεμα, τα αρσενικα ειναι πιο επιδεκτικα, δραστηρια κι εκπαιδευσιμα απ τα θηλυκα, χωρις αυτο να ειναι απολυτο! Αλλωστε, οταν ερθει η καταλληλη εποχη τα θηλυκα θα θελησουν να ζευγαρωσουν και να κανουν μικρα, οποτε η φυση υπερισχύσει και παλι!
Σίγουρα ο χαρακτήρας αλλά και οι προηγούμενες εμπειρίες, το καλό ή κακό ιστορικό ενός πουλιού, γι' αυτό λέμε προσοχή από που παίρνετε τα πουλάκια σας.
Για την διάθεση για ζευγάρωμα δεν παίζει ρόλο το φύλο. Κάποιος θα μπορούσε να πει και το αντίθετο.
Όμως ισχύει γενικά τα αρσενικά είναι κάπως πιο συνεργάσιμα όταν όλες οι άλλες συνθήκες είναι απολύτως ίδιες.
 
Παντως οταν ενα θηλυκο θελει να γινει μανουλα, αγριευει(το εχω ζησει αυτο, τουλαχιστον σε σκυλι 😛) Ο εκτροφεας απ τον οποιο πηρα το αρσενικο μου budgie μου ειπε οτι ισχυει το ιδιο και στην περίπτωση των παπαγαλων.Βεβαια δεν ειχα ξανα παπαγαλο για να ξερω αν οντως ισχυει ή οχι. Προσωπικα μου φαινεται λογικο να απομακρυνεται ενα θηλυκο ζωο απ τον ανθρωπο την εποχη του ζευγαρωματος, χωρις να ειμαι σιγουρη οτι ειναι οπως τα λεω
 
Eυαριστω σε ολους σας για τις συμβουλες! Ειρινη σχεδον απο ολα τα ζωα οι μανουλες παντα αγριευουν οταν εχουν μικρα, οχι μονο οι παπαγαλοι!
 
Φυσικα, κι αυτο πιστευω ειναι ενα μειονεκτιμα του φυλου οταν προκειται να το εκπαιδευσεις :)
 
Ειμαστε ειμαστε και εξυπνες και δυναμικες, γι'αυτο και οι θηλυκες παπαγαλινες ειναι αγυριστα κεφαλια σε σχεση με τα αρσενικα 😛
 
Back
Top