Φροντίδα Παιχνίδια αλληλεπίδρασης με τον ζακό μου

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης Ιβαν
  • Ημερομηνία Ημερομηνία

Ιβαν

PB New Member
Εγγραφή
5 Δεκ 2022
Μηνύματα
347
Πόλη
θεσσαλονικη
Καλησπέρα και χρόνια σας πολλά! Εύχομαι υγεία και ευτυχία σε όλους❤️ Θα ήθελα να ρωτήσω αν έχετε κάποια ιδέα για παιχνίδια που θα μπορούσαμε να παίξουμε μαζί; Και με ποιον τρόπο θα μπορούσα να τον δελεάσω να καθίσει να παίξουμε ; Μέχρι στιγμής όταν βγαίνει από το κλουβί για 20 με 30 λεπτά κάνει πτήσεις και περιεργάζεται το σπίτι
 
Καλημέρα και χρόνια πολλά! Υγεία και πολλές ευχές!!
Λογικά θα χρειαστεί κάποιες μέρες για να συνηθίσει το χώρο του, το σπίτι σας και την παρουσία σας. Το πόσες, εξαρτάται από το πόσο στρες θα έχει. Όταν συνηθίσει το νέο περιβάλλον και νιώσει άνετα μαζί σας, τότε θα αρχίσει κι ο ίδιος να σας πλευρίζει για να παίξετε. Χρειάζεται υπομονή.
Σε τι φάση είσαστε τώρα;
Σε πλησιάζει από μόνος του; Τρώει από το χέρι σου; Ανεβαίνει να κάτσει στο χέρι σου χωρίς να φοβάται ή να επιτίθεται;
 
@AthinaJR Καλημερα ….❤️ Είμαστε πολύ καλά από το χέρι μου έτρωγε από την πρώτη μέρα,φαίνεται ότι δεν φοβάται καθόλου κάθεται τον χαϊδεύουμε , οι πτήσεις του πλέον είναι πολύ καλές δεν χτυπάει δηλαδή σε τοίχους και έπιπλα , δεν έχει ξανά δαγκώσει και ανεβαίνει στο χέρι μας απλά φαίνεται σαν να νιώθει λίγο φόβο στο χέρι γιατί σφίγγει πολύ με τα νύχια
 
Πολύ χαίρομαι που σε έχει συνηθίσει!
Δεν ξέρω αν τα παιχνίδια που έκανα εγώ με τον κοκατιλάκο μου, θα είναι κατάλληλα για τη δική σας περίπτωση, γιατί ο δικός σας παπαγάλος είναι πολύ πιο μεγάλος σε μέγεθος και παρόλο που είναι εξοικειωμένος μαζί σου, ίσως να μη νιώθει ακόμα έτοιμος για παιχνίδια και να αντιδράσει άσχημα.
Με τροφές παίζετε; Του δίνεις από το χέρι σου ξηρούς καρπούς και λαχανικά; Του δικού μου του άρεσε πολύ να παίζει με λαχανικά. Του τα έβαζα στο μπολ κι εκείνος μέσα σε λίγα λεπτά τα σκόρπαγε παντού. Επίσης του είχα κατασκευάσει πάρκο και δέντρο (μπορείς και να αγοράσεις) για να ανεβαίνει και του κρέμαγα κι εκεί κάποιες φορές λιχουδιές όπως μίλετ (εννοείται ότι είχε πολύ φασίνα μετά!).
Του σφυρίζεις και του λες λεξούλες που θες να μάθει;
Δείχνει να σε ακούει;
 
@Ιβαν
Καλημέρα.
Βασικά για να παίξουμε οτιδήποτε παιχνίδι μαζί θα πρέπει το πουλάκι να είναι ήμερο και πλήρες εξοικειωμένο με τον χώρο και με μας.
Διαφορετικά οποιαδήποτε προσπάθεια μας είναι μάταιη.
Αυτό που μπορείς να κάνεις τώρα στην αρχή είναι να να του κρύβεις μία αγαπημένη του τροφή (κομμάτια από καρύδι, αμύγδαλο, φουντούκι) μέσα σε ένα μπαλάκι χαρτί, και να τα αφήνεις εκεί που πηγαίνει.
Τους αρέσει να ψάχνουν να βρουν την τροφή τους και να προσπαθούν να την ανοίξουν.
Επίσης εκτός από το πάρκο που υπάρχει επάνω στο κλουβί του, χρειάζεται και ένα σταντ, ή ομοίωμα δέντρου για να πηγαίνει όταν βρίσκεται έξω.
Δες και αυτό.
https://birdsupplies.com/pages/choosing-toys-for-your-african-grey-parrot
 
@AthinaJR καθημερινα του μιλάω κανονική συζητήσει δηλαδή του επαναλαμβάνω λέξεις όπως Καλημερα νάνι το όνομα του του τραγουδάω του κάνω Κούκου τζά.. όταν του μιλάω και ειδικά όταν τραγουδάω τεντώνει το κεφάλι του όταν κάνουμε Κούκου τζα γέρνει το κεφάλι στην μεριά που είμαι (όλα αυτά ενώ είναι μέσα στο κλουβί )αυτό με τα λαχανικά το κάνει κάθε μέρα μάλλον από τα νεύρα του επειδή δεν του αρέσουν και όχι για παιχνίδι 😂
[automerge]1672130029[/automerge]
@Vada αχ πολύ ωραια ιδέα αυτή με το κρυμμένο φαγητό θα το δοκιμάσω σήμερα , στο Σταν του δεν κάθεται καν , ούτε το πλησιάζει του παρηγγειλα όμως πάρκο με παιχνίδια σκάλες κτλ ….
 
Τελευταία επεξεργασία:
Back
Top