Φροντίδα Παιχνίδια (ανθρώπινα) για παπαγάλους

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης Ιβαν
  • Ημερομηνία Ημερομηνία

Ιβαν

PB New Member
Εγγραφή
5 Δεκ 2022
Μηνύματα
347
Πόλη
θεσσαλονικη
Καλησπέρα, ειχα ένα ξύλινο αριθμηταρι στο τραπέζι από αυτά τα κλασσικά που είναι για μικρα παιδάκια και μόλις το ανακάλυψε τρελάθηκε το ζακουδακι μου ❤️Ξετρελάθηκε λες και δεν του είχαμε παιχνίδια, όπως και με τις κουδουνιστρες των μωρών … είναι ασφαλή επιλογή ;
 
  • Like
Αντιδράσεις: ianos
Μία φωτογραφία, για να δούμε τα υλικά και τις διαστάσεις, θα βοηθούσε για να σου απαντηθεί το ερώτημα.
 
ξύλινο αριθμηταρι
καλημερα.κατι τετοιο εννοειτε? το θεμα αντοχης των υλικων στα δαγκωματα του συγκεκριμενου ειδους παπαγαλου και το αν τα τυχον χρωματα βαφης ειναι ασφαλη για πτηνα εν γενει ειναι δυο θεματα που σκεφτομαι. ο σχεδιαστης του προιοντος μαλλον δεν εχει σκεφτει οτι ενα παιδι θα το δαγκωνει και μπορει να καταπιει "χρωμα" .Στα περισσοτερα απο τα παιχνιδια αλλωστε υπαρχει σημανση για τις ηλικιες που ειναι σχεδιασμενα, ωστε να μην υπαρχει κινδυνος για τα παιδια.
Ευχαριστω πολυ

6934510583705_500x.jpg


1675675755544.webp
 
αν ενα παιδι ειναι σε ηλικια για να παιξει με αυτο δεν θα το δαγκωσει προφανως για να βγαλει την μπογια και να την καταπιει κατα λαθος. Αλλα το ραμφος του ζακο μπορει να προκαλεσει θεματα με την μπογια.
Δεν ειναι chewing toy για τα παιδια ο αβακας αρα δεν μπορω να απαντησω αν ειναι τοξικο το χρωμα σε περιπτωση καταποσης αυτο θα το απαντησει ο κατασκευαστης.
επισης οι ραβδοι οι μεταλλικοι που ειναι οι αξονες απο τι υλικο ειναι και τι επιστρωση τυχον εχουν. γιατι και αυτα θα δοκιμασουν το ραμφος του. Μην ξεχναμε και τις κουβεντες που κανουμε για την ποιοτητα των κλουβιων και τα καγγελα και τις επιστρωσεις τους..
Εχεις καποιο μοντελο του αριθμητηριου που λες? αν ειναι noname και κατα συνεπεια δεν μπορεις να ρωτησεις τον κατασκευαστη για τα υλικα ..εγω δεν θα το εδινα. Προσωπικη μου αποψη καθαρα. Συζηταμε για ασφαλη και μη υλικα για πατηθρες για φρουτα λαχανικα ..γιατι να ρισκαρουμε για ενα οπαιχνιδι που ειναι για ανθρωπινη χρηση με αγνωστου συνηθως προελευσης βαφες κλπ
 
@φιλομαθης είναι το παρακάτω και είναι όλο ξύλινο. Και εγώ δεν θα το έγινα απλά το άφησα στην τραπεζαρία μετά το μάθημα και μόλις τον έβγαλα πήγε κατευθείαν εκεί και δεν το άφηνε μετά 😂B71A423E-4BAE-409C-B561-994F6D81395D.webp
 
  • Like
Αντιδράσεις: ianos
@Ιβαν αυτο ειναι? κλασσικο jumbo vrefika-proscholika-paichnidia-6-minon αλλα στα details για πανω απο 3 ετων. Μπορει να φαινεται σαν να φευγω απο το θεμα αλλα ειναι και θεμα ποιοτητας κατασκευης προιοντος αξιοπιστου και εντοπισιμου κατασκευαστη να σου πει για την τοξικοτητα κλπ κλπ.


1675687301422.webp
 
Αν στον μικρό σου αρέσουν τέτοια παιχνίδια και εφόσον έχεις χρόνο και όρεξη, μπορείς να βρεις στο διαδίκτυο κατάλληλα υλικά για παπαγάλους και να του κατασκευάσεις ένα παιχνίδι που να μοιάζει με αβακα. Πχ Εγώ κατασκεύασα ένα ξύλινο πάρκο και για την κατασκευή του χρησιμοποίησα κατάλληλα ξύλα, και τις μπίλιες και το σύρμα από κούνια παπαγάλου.
 
@AthinaJR μπορείς να μου στείλεις το λινκ από που τα προμηθεύτηκες ; Από μια έρευνα που εκανα σε καταστήματα τα περισσότερα ξυλινα υλικα για χειροτεχνίες έχουν βερνίκι.
 
  • Like
Αντιδράσεις: ianos
@Ιβαν
Προσωπικά δεν αγόρασα υλικά από κατάστημα γιατί έφτιαξα τα χειροποίητα παιχνίδια μου και τα μπρελόκ, από παιχνίδια (όπως κούνιες με ξύλινες χάντρες κ. α. παιχνίδια) που είχα αγοράσει αλλά δεν άρεσαν και πολύ στο JoyRigel. Επίσης χρησιμοποίησα βάσεις από ξύλο που πήρα από καταστήματα με ξυλεία, καθώς και βέργες που πουλούν στα petshop.
Συνήθως προτιμώ χάντρες που να μην έχουν χρώμα, ακόμα κι αν λένε ότι δεν είναι τοξικό. Δεν έχω δοκιμάσει να τις χρωματίσω γιατί του άρεσαν κι έτσι. Μπορεί να υπάρχουν και διάφοροι φυσικοί τρόποι για να χρωματιστούν (ίσως μούλιασμα σε χυμό παντζαριού 🤔 )

Μπορείς να περάσεις τις χάντρες σου, είτε σε ξύλινες βέργες (που στην περίπτωση του "τρομερού" σου Ιβάν, δε νομίζω να αντέξουν για πολύ) είτε σε μεταλλικές βέργες

(Μετά από λίγο ψάξιμο να αναφέρω σαν παράδειγμα ένα κατάστημα με μεταλλικές βέργες από το οποίο όμως δεν έχω πάρει κάτι: Diamond Models μεταλλικές βέργες για μοντελισμό. Επίσης στην παρακάτω εικόνα θα δεις χάντρες και ενδεικτικά 2 σημεία από τα οποία μπορείς να τις προμηθευτείς. Αν ψάξεις καλύτερα, θα βρεις κι άλλα! ).


χαντρες για κατασκευές.png
[automerge]1676286229[/automerge]
Είναι ωραίο χόμπι πάντως αν έχεις χρόνο!
 
Τελευταία επεξεργασία:
Back
Top