Φροντίδα Παιχνίδια για παπαγάλους 1

anatolia

PB Member
Εγγραφή
14 Δεκ 2014
Μηνύματα
834
Πόλη
Θεσσαλονίκη
Αγαπητοί μου φίλοι, καλησπέρα!

Όπως σας είχα υποσχεθεί, θα σας πω και θα σας δείξω μερικά πράγματα για τα παιχνίδια που έμαθα να φτιάχνω για τους παπαγάλους μου με ελάχιστο κόστος και αρκετή φαντασία.

Οι παπαγάλοι λατρεύουν το καθετί πολύχρωμο και φανταχτερό, οπότε όσο περισσότερο χρώμα και ποικιλία, τόσο πιο ενδιαφέρον γίνεται το παιχνίδι και ασχολούνται με τις ώρες με αυτό (για να το διαλύσουν στο τέλος προς μεγάλη τους ικανοποίηση!)

Μετά από αρκετές δοκιμές και μικρά ατυχήματα κατέληξα να χρησιμοποιώ τα εξής υλικά, που είναι αρκετά ασφαλή: ξύλα, χαρτί που ανακυκλώνεται, απλό χαρτί, αυγοθήκες, κουκουνάρια, φύκια θαλάσσης, κοχύλια, φυσικούς σπάγκους, σουπιοκόκκαλα και γενικά ότι υλκό είναι φυσικό και μπορεί να χωνευτεί ακόμη και εάν το πουλί κατά λάθος καταπιεί ένα κομμάτι.

Τα περισσότερα υλικά τα βρίσκω στην παραλία (ιδίως χειμώνα και μετά από μπόρες/μπουρίνια) και από πράγματα που αγοράζουμε για το σπίτι (ρολλά κουζίνας/χαρτιού υγείας, χάρτινες πολύχρωμες ανακυκλώσιμες συσκευασίες τροφίμων, κλπ.) Στις φωτογραφίες που παραθέτω θα δείτε, πως έχω στήσει ένα μεγάλο τραπέζι, όπου τα αραδιάζω και διαλέγω βάσει μεγέθους, υφής και χρωμάτων τα υλικά για να φτάξω παιχνίδια διαφόρων μεγεθών για τους παπαγάλους μας (Αλεξανδρινούς-μεγάλα, κοκατίλ-μεσαία, μπάντζι-μικρά).

Επέλεξα να τα κρεμάω με ανοξείδωτους μεγάλους κρίκους ασφαλείας για να μην έχουμε ατυχήματα, καθώς είναι πιο ασφαλής από τους στρογγυλούς ή βιδωτούς και βγαίνουν πιο εύκολα.

Οι σπάγγοι όλοι είναι από φυσικά χόρτα, αγορασμένα σε καταστήματα με είδη αλιείας ή οικιακής χρήσης. Μπορείτε να τα βρείτε και αλλού και κοστίζουν πολύ φθηνά.

Η διαδικασία, όπως καταλάβατε, είναι πολύ απλή. Κόβουμε τα πολύχρωμα χαρτιά σε σχήματα και μεγέθη που θέλουμε, τα ψαλιδίζουμε στις άκρες για περισσότερο ενδιαφέρον, τα τρυπάμε στην μέση και είναι έτοιμα για χρήση. Τα σουπιοκόκκαλα τα κόβουμε προσεκτικά με ψαλίδι σε διάφορα σχήματα και τρυπάμε στην μέση με αιχμηρό εργαλείο. Τα ξύλα το ίδιο. Και αρχίζουμε να τα περνάμε στον σπάγγο με ακατάσταση σειρά και έτσι, ώστε να είναι φανταχτερός και ενδιαφέρον χρωματικά συνδυασμός.

Πάντα προσέχουμε τους κόμπους στην αρχή της κατασκευής, εκεί που δένουμε τον κρίκο, να μην είναι χαλαροί και επικίνδυνοι για τα πουλιά (ράμφος και νύχια συχνά πιάνονται εκεί ακριβώς).

Στις αυγοθήκες κρύβω καρύδια, λίγο κεχρί, σπόρια κουκουναριού και ότι άλλες λιχουδιές έχω στην διαθεσή μου εκείνη την ώρα. Μερικές φορές βάζω κομμένα πολύχρωμα χαρτάκια απλώς και έχουν και εκείνα επιτυχία.

Αυτές είναι οι βασικές κατασκευές και τα παιχνίδια τα στοιχειώδη που κατάφερα να φτιάξω στα γρήγορα, όσες λίγες μέρες είχα στην διαθεσή μου αυτό τον καιρό. Στην συνέχεια θα σας στείλω και άλλες φωτό με πιο φανταχτερά παιχνίδια στην όψη. Εκείνα απλά δεν πρόλαβα να τα φωτογραφήσω, καθώς τα διέλυσαν στη στιγμή και δεν ήταν πια ευπαρουσίαστα)

Επίσης, κάθε συμβουλή και επικοδομητικό σχόλιο είναι πολύ ευπρόσδεκτα!)

Ευχαριστώ!)

DSC06573.webp DSC06587.webp DSC06593.webp DSC06596.webp DSC06599.webp DSC06577.webp
 
Μέχρι στιγμής δεν έχουμε δει φωτογραφίες, γι αυτό υπάρχει σιωπή έτσι; :)
Μαρία, καλησπέρα! Εχω στείλει τις φωτό για ανέβασμα και τώρα υπομονή)
 
Ξυπνίστε τους moderators να τις ανεβάσουν γρήγορα!)
Είναι ξυπνητοί 24/7/365. Χρειάζεται μόνο να είστε ξυπνητοί και εσείς όταν διαβάζετε τις οδηγίες, για να ξέρουμε ποιο είναι το θέμα στο οποίο πρέπει να επισυνάψουμε τις φωτογραφίες.
Επισύναψη φωτογραφιών στο μήνυμα είπε:
Αν παρόλα αυτά εξακολουθείτε να αντιμετωπίζετε προβλήματα, μπορείτε να στείλετε τις φωτογραφίες σας στο [email protected] μαζί με το link του θέματος στο οποίο θέλετε να ανέβουν και θα τις επισυνάψουμε εμείς στο μήνυμά σας.
 
Είναι ξυπνητοί 24/7/365. Χρειάζεται μόνο να είστε ξυπνητοί και εσείς όταν διαβάζετε τις οδηγίες, για να ξέρουμε ποιο είναι το θέμα στο οποίο πρέπει να επισυνάψουμε τις φωτογραφίες.
Σταύρο, μην γίνεσαι κακούλης! Γέρικο σκυλί δύσκολα μαθαίνει κανούρια κόλπα, το ξέρεις!)
 
Ανέβηκαν.

Οι φωτογραφίες είχαν υποστεί επεξεργασία για να μειωθεί το μέγεθός τους με λάθος τρόπο, με αποτέλεσμα να βγουν σε πολύ μικρό μέγεθος. Αν δεν μπορεί να διακριθεί η εικόνα, τότε Ανατολία κάνε ένα κόπο σε παρακαλώ και στείλε πάλι τις πρωτότυπες για να τις διορθώσω.

Υ. Γ. @anatolia και εγώ δεν είμαι κανένα κουτάβι, μη νομίζεις. :)
 
Τέλεια όλα!
Τα κοχύλια πως τα τρυπάς; Δεν φαντάζομαι με δράπανο 😎
Καλά οι αυγοθήκες για πάσα εργασία χρήσιμες.

και εγώ δεν είμαι κανένα κουτάβι, μη νομίζεις. :)
Steppen wolf, αν μπορείτε tag στα παιχνίδια παπαγάλων 🙂
 
Τέλεια όλα!
Τα κοχύλια πως τα τρυπάς; Δεν φαντάζομαι με δράπανο 😎
Καλά οι αυγοθήκες για πάσα εργασία χρήσιμες.
Εχουμε ένα πολυεργαλείο και έχει και τρυπάνι μικρό με διάφορες αρίδες που τρυπάμε ξύλα, κοχύλια κλπ.) Είναι δύσκολο και θέλει λίγο υπομονή και προσοχή για να μην σπάσουν από την πολύ πίεση, αλλά τα πουλιά τρελαίνονται να ξύνουν το ράμφος στα κοχύλια. Επίσης, εδώ η θάλασσα βγάζει πολλές ελαφρόπετρες που τις μαζεύουμε και τις βάζουμε και αυτές στα παιχνίδια και έχουν μεγάλη επιτυχία, ιδίως στα κοκατίλ και τα μπάντζι.

Στάυρο, νομίζω, δεν τις ανέβασες όλες. Μπορείς, σε παρακαλώ, όταν έχεις χρόνο, να τσεκάρεις; Ευχαριστώ)

DSC06574.webp DSC06575.webp DSC06594.webp DSC06595.webp DSC06600.webp
 
Πολυ καλη δουλεια! Μπραβο!

Εγω δεν καταλαβα μονο που και πως βαζεις τις αυγοθηκες με τις λιχουδιες..
 
Κάνει τα πουλιά να παίζουν με κοχύλια, λειτουργεί όπως το σουπιοκόκκαλο;
 
Κάνει τα πουλιά να παίζουν με κοχύλια, λειτουργεί όπως το σουπιοκόκκαλο;
Ότι κάνει-κάνει, ότι τρώγονται και είναι ωφέλιμα ισχύει, όχι όμως ως εναλλακτικά αλλά επιπλέον του σουπιοκόκκαλου.
Τα περιλαμβάνουν και κάποιες συσκευασίες χωνευτικής άμμου.
 
Έτοιμες, στο #14.
Ευχαριστώ πάρα πολύ!)

Πολυ καλη δουλεια! Μπραβο!

Εγω δεν καταλαβα μονο που και πως βαζεις τις αυγοθηκες με τις λιχουδιες..
Η μία αυγοθήκη πάνω στην άλλη και γίνεται σαν κουπάκι κλειστό, όπου βάζεις λιχουδιές μέσα.

Κάνει τα πουλιά να παίζουν με κοχύλια, λειτουργεί όπως το σουπιοκόκκαλο;
Τα κοχύλια είναι σκληρά και με ανώμαλη επιφάνεια, οπότε ακονίζουν και το ράμφος παίζοντας. Επίσης, τα κοχύλια είναι από ασβέστιο ως επί τω πλείστον και είναι οφέλημα για την υγεία. Τα μεγάλα μας πουλιά λατρεύουν να τα σπάνε, ενω τα μικρά απλά παίζουν, χωρίς να τα σπάνε συνήθως.

Ότι κάνει-κάνει, ότι τρώγονται και είναι ωφέλιμα ισχύει, όχι όμως ως εναλλακτικά αλλά επιπλέον του σουπιοκόκκαλου.
Τα περιλαμβάνουν και κάποιες συσκευασίες χωνευτικής άμμου.
Οσα έχετε δει εδώ τα έχουμε μαζέψει όλα από την παραλία, οπότε δεν έχουν περάσει από καμία διαδικασία επεξεργασίας, μόνο πλύσιμο με καυτό νερό και λίγο ξύδι και στέγνωμα στον ήλιο. Τα σουπιοκόκκαλα και τα κοχύλια εμπορίου έχουν επεξεργαστεί και για αυτό τα αποφεύγω. Επίσης, παρατήρησα ότι τα σουπιοκόκκαλα που βράστηκαν με νερό και ξύδι, τα δικά μου πουλιά δεν τα αγγίζουν, ενώ εκείνα που απλώς τα ξέπλυνα έχουν μεγάλη ζήτηση. Ισως με το βράσιμο χάνουν την γεύση και τα ιχνοστοιχεία τους και για αυτό δεν αρέσουν;
 
Επίσης, παρατήρησα ότι τα σουπιοκόκκαλα που βράστηκαν με νερό και ξύδι,
Ίσως κακώς λέμε "βράζουμε" όταν αναφερόμαστε στα σουπιοκόκκαλα. Ένα μικρό πέρασμα στο βραστό νερό κάνουμε, ιδίως αν τα έχουμε μαζέψει από παραλία. Όσες φορές το έχω κάνει, δεν αντιμετώπισα πρόβλημα αποδοχής, βέβαια δεν τα άφησα να βράζουν ώρα.
 
Back
Top