Φροντίδα Παιχνίδια για το παπαγαλάκι

Katerina70

PB New Member
Εγγραφή
1 Ιουν 2020
Μηνύματα
151
Πόλη
Δίστομο
Καλησπέρα παιδιά,μετά την ξαφνική απώλεια του μικρού μας Μπιλ αντικαταστήσαμε τον φτερωτό φίλο με ένα νέο κοκατιλακι ονόματι όντι.Ο όντι λοιπόν μας βγήκε λίγο μάγκας και ζόρικο.Ανοίγοντας λοιπόν το κλουβί να του βάλω το μπανακι του το έσκασε και έτρεξε στο τραπέζι που η μικρή μου έκανε κατασκευές.Μέχρι να κλείσω εγω παράθυρα και πόρτες ο κύριος είχε αρχίσει και μασουλουσε ένα φελλό και μετά έπαιζε με μια αφρώδη μπάλα,τα δάγκωνε αλλά τα κομμάτια ήταν κάτω οπότε σίγουρα δεν έφαγε.Και ρωτάω τώρα εγώ αφού του άρεσαν τόσο πολύ μπορώ να τα χρησιμοποιώ για παιχνίδια ή είναι βλαβερά για την υγεία του;
 
@Katerina70 Τον φελλό αν είναι καθαρός ναι (μονοκομματος φυσικός οχι πλαστικός), την μπαλα όχι μάλλον(τι υλικό είναι ακριβώς;). Σε μαγαζιά με χαρτικά κλπ θα βρείτε ένα μαλακό ξύλο που λέγεται balsa και τρελαινονται να το ροκανίζουν, κάνουν και τα κλασικά πολύχρωμα ξυλαρακια χειροτεχνίας, πλαστικές χάντρες(οχι τοσο μικρές που να τις καταπιεί και οχι βαμμενες/βερνικωμενες/με μεταλλιζε επιφάνεια, δοκιμάστε να το ξυσετε με ενα μαχαίρι αν δεν ειστε σίγουρη αν ειναι επιστρωμένη με κάτι) επίσης πλαστικά καλαμάκια, καπακια τροφίμων που να σκεπαζουν λιχουδιές (πχ σποράκια σε φαρδύ μπωλ/πιατάκι), πλυπλυμμενα και ξεραμένα φύλλα απο καλαμπόκι/ φοίνικα και πολλά άλλα.
Όχι κόλλες, τοξικά χρώματα, άγνωστα μέταλλα (ή ακομα χειρότερα σκουριασμένα/με λευκές κηλίδες), θηλιές/κλιπς και γαντζοι που να μαγκωνει ράμφος, ποδι ή λαιμός και ΟΧΙ μακριά σκοινιά/κλωστές (εως 2-3 εκατοστά το πολύ γυμνού σπαγκου, προς αποφυγή πνιγμού! Οσο λεπτότερο το σκοινί τόσο χειρότερα). Το φυσικό κανναβοσχοινο για τρόφιμα (οχι αυτο που μυρίζει βενζίνη) είναι ασφαλές.
[automerge]1596232359[/automerge]
Α και χαρτί/ χαρτονι απο συσκευασίες τροφίμων (πχ κουτι δημητριακών, καθαρα φιλτρα καφέ κλπ). Μπορειτε να κόβετε διάφορα κομματάκια και να σκεπάζετε με αυτά σποράκια σε πιατάκι/μπωλ, είναι εξαιρετική απασχόληση να ψάχνουν το φαΐ τους (foraging toys).
Να τον χαίρεστε και πολύ πολύ μεγαλη προσοχή στα πορτάκια και στα πορτοπαραθυρα (εχω κάνει και εγώ βλακεία απροσεξίας και κοψοχολιαστηκα, ευτυχώς δεν μου φυγε)!
 
Τελευταία επεξεργασία:
@myr Ευχαριστώ πάρα πολύ ήσουν πολύ κατατοπιστική,το μπαλάκι κάτι σαν σκληρό φελιζολ νομίζω ήταν αλλά υπάρχουν τελικά τόσα πολλά υλικά που νομίζω δεν χρειάζεται να το χρησιμοποιήσω
 
Ανοίγοντας λοιπόν το κλουβί να του βάλω το μπανακι του το έσκασε.Μέχρι να κλείσω εγω παράθυρα και πόρτες...
Είμαι παθών. Πάντα όταν ανοίγεις πόρτα κλουβιού, πάντα κλειστά πορτοπαράθυρα.
Να σου ζήσει ο μάγκας!
 
Back
Top