Φροντίδα Παιχνίδι ή προετοιμασία για γεννητούρια;

kallasath

PB New Member
Εγγραφή
4 Σεπ 2023
Μηνύματα
12
Καλημέρα σας και καλή εβδομάδα, έχω 2 Μπατζι και στο κλουβί τους του έχω βάλει μια μπανιέρα λόγο ζέστης να δροσίζονται και μπορώ να πω την χρησιμοποιούν αρκετά, χθες την είδα ήταν άδεια από νερό λέω θα την γεμίσω το πρωί σήμερα όμως παρατήρησα ότι και το αρσενικό και το θηλυκό χτυπούσαν ελαφρώς με το ράμφος τους τον πάτο της πλαστικής μπανιέρας σαν να προσπαθούσαν να τον ξυσουν, έβαλα λίγο νερό πήγε η θηλυκιά μόνο εκεί είδε ότι έχει νερό και χτυπούσε με το ράμφος της τις ακρες της μπανιέρας, επειδή δε το έχω δει ξανά αυτά ρωτάω αν έχετε υπόψιν σας τι μπορεί να είναι.
Σας ευχαριστώ πολύ!!!!
 
Επίσης μόλις παρατήρησα ένα λευκό υγρό μέσα στη μπανιέρα.
 
Καλησπέρα,
Πολύ πιθανόν να περιεργάζονταν την μπανιέρα είτε πολύ απλά να έκαναν αυτό που νομίζεις. Παρόλα αυτά την μπανιέρα δεν πρέπει να την έχεις μόνιμα στο κλουβί αλλά να την προσφέρεις για λίγα λεπτά πρωινές ή απογευματινές ώρες (όταν η ζέστη δεν βρίσκεται στον πήχη της) και αφού και εάν τα πουλιά κάνουν μπάνιο την αφαιρείς και την ξανά χρησιμοποιείς επόμενη μέρα (δεν χρειάζονται κάθε μέρα).
Επίσης μόλις παρατήρησα ένα λευκό υγρό μέσα στη μπανιέρα.
Ένας επίσης λόγος που δεν έχουμε μόνιμα μπανιέρα στο κλουβί είναι γιατί πολύ εύκολα τα πουλιά βρωμίζουν το νερό με κουτσουλιές, υγρά, υπολείμματα τροφών κλπ.
 
@Γιαννης17 ευχαριστώ πάρα πολύ για τις συμβουλές, η μπανιέρα είναι άδεια δεν έχει νερό μέσα αυτή τη στιγμή που είδα και το λευκό υγρό, την έχω βάλει αρκετές φορές, επίσης εδώ και πολύ ώρα την παρατηρώ ότι πάει μέσα κάθεται, βγαίνει ξανά, και την τσιμπάει γύρω γύρω
 
@kallasath δεν χρησιμεύει κάπου σαν αντικείμενο ή μπανιέρα στο κλουβί μόνιμα πέρα από τον λόγο που είπα. Καλύτερα να την αφαιρέσεις γιατί από ότι καταλαβαίνω την επεξεργαζονται για προετοιμασία φωλιάς.
 
@kallasath την συμπεριφορά που είχαν νωρίτερα φέτος με το να σκίζουν το χαρτί από τον πάτο του κλουβιου το σταμάτησαν ενδιάμεσα? Η το κάνουν ακόμα και αυτό και με την μπανιέρα ?
 
  • Like
Αντιδράσεις: ianos
@φιλομαθης καλημέρα σας, αυτό με το χαρτί τι σταμάτησαν αλλά τώρα βάζω την άμμο υγιεινής, αυτό όμως με τη μπανιέρα δεν το είχαν ξανακάνει
 
Back
Top