Γενικά Παπαγάλοι και παιχνίδι

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης tilathan
  • Ημερομηνία Ημερομηνία

tilathan

PB New Member
Εγγραφή
9 Νοε 2008
Μηνύματα
81
Πόλη
Θεσσαλονίκη
Συνδέεται η ηλικία του παπαγάλου με το παιχνίδι; Οι γέροι παπαγάλοι παίζουν όπως τα μωρά;

Η απορία μου δημιουργήθηκε απο τη συμπεριφορά του Μάρκου του Cockatiel μου που γεννήθηκε το καλοκαίρι. 'Ολη μέρα είτε μέσα είτε έξω απο το κλουβί, συνέχεια θέλει να παίζει. Όταν βγει έξω απ το κλουβί ψάχνει κατευθείαν κάτι για να παίξει. Μέσα στο κλουβί δε, έχει ένα παιχνίδι που του επιτίθεται με κραυγούλες, κρύβεται απο κάτω του, φεύγει για λίγο και ξανα γυρνάει..

Οι δικοί σας παπαγάλοι;
 
τηλεμαχε οι παπαγαλοι δεν παιζουν επειδη ειναι μικροι σε ηλικια. Ο ανθρωπος για να συντηρει καποια ενστικτα των "αγριων" αυτων πουλιων τους δινει πολλα παιχνιδια για να ασχολουνται, να εξερευνουν οπως κανουν στην φυση. Διαβασε αυτο το ποστ https://community.petbirds.gr/threads/Φροντιδα-και-πραγματικη-εκπαιδευση-παπαγαλων.8518/ ! Μην ξεχνας οτι αυτα τα πουλια ζουσαν σε ζουγκλες και τροπικα δαση και διατηρουν ακομα τα ενστικτα της αγριας ζωης ακομα και αν ειναι γεννημενα σε κλουβι.
 
Θα συμφωνήσω με τον Δημήτρη και θα ήθελα να προσθέσω ότι οι παπαγάλοι ανοίκουν στην κατηγορία «ζώων» με ισχυρό χαρακτήρα. Αυτό ίσως σημαίνει ότι ο κάθε παπαγάλος είναι ξεχωριστός όχι μόνο ως προς άλλου είδους παπαγάλους, αλλά και ως προς το ίδιο είδος. Δηλαδή το πόσο παιχνιδιάρης είναι ένας παπαγάλος για εμένα εξαρτάται από πάρα πολλους παράγοντες και ίσως παίζει και κάποιο ρόλο η ηλικία. Δεν ξέρω εάν σκέφτομαι σωστά αλλά θεωρώ ότι οι παπαγάλοι είναι σαν τους ανθρώπους που για παράδειγμα όταν είμασταν παιδιά (πρίν χρόνια δηλάδη χμ...) όλοι παίζαμε με παιχνίδια, άλλοι λιγότερο άλλοι περισσότερο, άλλοι στις αλάνες (τυχεροί) άλλοι στον υπολογιστή. Η ουσία είναι ότι έχουμε να κάνουμε με έναν δραστήριο οργανισμό ο οποίος στην καθημερινότητα του (ελεύθερος ή σαν κατοικίδιο) θα πρέπει να κάνει κάτι για να γεμίσει τον χρόνο του. Το πως θα τον γεμίσει εξαρτάται και από εμάς...
 
Back
Top