Γενικά Παπαγάλοι με όλα τα χαρτιά CITES

Wind-sa

PB Member
Εγγραφή
7 Μαρ 2008
Μηνύματα
2.021
Πόλη
Αθήνα
Ψάχνοντας κάποιες πληροφορίες βρήκα το Convention on International Trade in Endangered Species of Wild Fauna and Flora.

Και τώρα ερώτηση... Πουλάει κανείς τους παπαγάλους με όλα τα χαρτιά CITES; Γιατί δεν τιμωρούνται τα Pet Sops που πουλάνε άγρια και άρρωστα πουλιά; Γιατί δεν μας δίνουν αυτά τα χαρτιά όταν αγοράζουμε παπαγάλο; Αν πρέπει να ταξιδέψω μαζί του θα χρειαστώ μέχρι και απόδειξη αγοράς.

Είναι παράνομα όλα αυτά τα Pet; Μπερδεύτηκα λίγο...

Κοιτάξτε τι γράψει:

10). Όταν αγοράζουμε δείγματα προστατευόμενα από το εθνικό και κοινοτικό δίκαιο στα πλαίσια της Διεθνούς Σύμβασης CITES όπως ζώα συντροφιάς (π.χ. Παπαγάλους, μαϊμούδες, ιγκουάνα, φίδια, χελώνες, χαμαιλέοντες, γεράκια κλπ.) ή φυτά (κάκτους, τσίκας, άγριες ορχιδέες κλπ.) τι πρέπει να ζητάμε;

Aν η αγορά γίνεται από εμπορικό κατάστημα, πρέπει να αναγράφεται στο τιμολόγιο ή στην απόδειξη λιανικής πώλησης το επιστημονικό όνομα του είδους και ο αριθμός άδειας εισαγωγής στην Eλλάδα, να σφραγίζεται και να υπογράφεται από τον πωλητή.

Tο ίδιο ισχύει και στην περίπτωση αγοραπωλησίας ή ανταλλαγής μεταξύ ιδιωτών, όπου το δείγμα που μεταβιβάζεται ή ανταλλάσσεται πρέπει να συνοδεύεται και με τα παραστατικά του (απόδειξη ή τιμολόγιο αγοράς ή άδεια εισαγωγής στο όνομα του αρχικού κατόχου)."

Πηγή: cites.the-petz.com/?p=3
 
Back
Top