Γενικά Παπαγάλος Αμαζονίου - Τρέμει

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης JohnP
  • Ημερομηνία Ημερομηνία

JohnP

PB New Member
Εγγραφή
10 Μαϊ 2014
Μηνύματα
154
Πόλη
Γιαννιτσά
Καλημέρα,

Είμαι καινούργιος στην παρέα σας και θα ήθελα να χαιρετίσω όλα τα μέλη. Έψαξα λίγο στο φόρουμ για σχετικές απαντήσεις στην ερώτηση μου αλλά κανείς δεν είχε το ίδιο ακριβώς θέμα.

Αρχικά θα ήθελα να σας αναφέρω ότι ο παπαγάλος είναι Αμαζονίου, δύο χρονών και τον έχω μόλις 5 μέρες. Είναι πολύ φιλικός, μιλάει και παίζει με τα παιχνίδια του. Οι κουτσουλίες του είναι φυσιολογικές (δεν κάνει διάρροια) και το μόνο θέμα είναι ότι τρέμει όταν σκαρφαλώνει στα κάγκελα και όταν κάθετε στο ξύλο του. Θέλω να πιστεύω ότι τρέμει, διότι δεν εγκλιματίστηκε ακόμη και λογικά θα φοβάται, παρ' όλα αυτά είναι υπερκινητικός και τρώει όπως απο το χέρι και κάνει χαρές.

Έχει αντιμετωπίσει κάποιος κάτι αντίστοιχο; Να τον πάω σε γιατρό ή να το αγνοήσω και να περιμένω 2-3 εβδομάδες;

Φιλικά
Γιάννης
 
Όχι, από ιδιώτη που δεν είχε χρόνο να διαθέσει πλέον για τον παπαγάλο και αυτός τον έχει πάρει απο εκτροφέα (Ελλάδα), έχει δαχτυλίδια κλπ. Όπως προανέφερα, θέλω να πιστεύω ότι είναι θέμα στρες, διότι πιστεύω εάν είχε κάτι και οι κουτσουλιές θα ήταν περίεργες και πιστεύω δεν θα ήταν τοσο κινητικός και ομιλητικός. Θα ήθελα όμως τι γνώμη κάποιου έμπειρου γιατί δεν θέλω να πάθει κάτι ο φίλος μου!
 
Διάβασε τα παραπάνω άρθρα και περίμενε να μπουν οι ποιο έμπειροι στους παπαγάλους. Καλύτερα που το πήρες από ιδιότη διότι στα pet shops τα περισσότερα πουλιά είναι άρρωστα και ταλεποριμένα. Μπορεί να είναι και από το στρες τη μετακίνησης.
 
Το τρεμουλο και το τριξιμο του ραμφους σε στιγμες χαλαρωσης υποδηλωνουν ακριβως αυτο, το χαλαρωμα και ειναι φυσιολογικο να το κανουν μετα απο παιχνιδια ή αλλη δραστηριοτητα. Αν δεν κοιμαται μεσα στην ημερα συχνα τοτε ειναι μια χαρα. :)

Καλως ηρθες! 😉 Συστησε τον μας σε ενα θεμα στις Παρουσιασεις Πουλιων! Με φωτογραφιες σαφως! :D
 
Ευχαριστώ πολύ για τις συμβουλές σας, χαίρομαι που δεν είναι κάτι ανησυχητικό. Θα ανεβάσω φώτο και βίντεο κατά την διάρκεια της ημέρας, προς το παρόν πάω να πάρω καμια πιπεριά Φλωρίνης! 😉
 
Back
Top