Γενικά Παπαγάλος Κακαρίκι-Νέος Ιδιοκτήτης

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης Rakos
  • Ημερομηνία Ημερομηνία

Rakos

PB New Member
Εγγραφή
15 Φεβ 2018
Μηνύματα
2
Πόλη
Φλώρινα
Καλησπέρα σε όλους σας. Με λένε Σωτήρη και είμαι καινούργιος στην ομάδα. Ενα μεγάλο μπράβο για όλη αυτήν την δουλειά και την οργάνωση του forum άλλες και για όλη αυτήν την γνώση που μοιράζεται. Ας μπω όμως στο θέμα. Εδω και καιρό περίπου δυο μίνες σκέφτομαι πολύ σοβαρά να αποκτήσω έναν παπαγάλο. Δουλεύω πρωινές και απογευματινες ωρες έχω δηλαδή ένα 3 ωρο κενό το μεσημέρι και είμαι ελεύθερος ξανά από τις 8 το απόγευμα. Πιστεύω ότι έχω δηλαδή τον χρόνο ώστε να ασχολουμένου αρκετά και μένω μόνος σε διαμέρισμα. Διαβάζω αρκετό καιρό για τα είδη τις ράτσες πως "εξημερονται" γιατί από ότι έχω καταλάβει δεν είναι εξημέρωση άλλα οικειότητα και συμβίωση. Με ενδιαφέρουν τα Κακαρικια όμως μόνο από ότι διάβασα. Δεν βρίσκω παραπάνω πληροφορίες οπως πχ για τα cockatiel. Έχει κάποιος εδώ στο forum?Μπορείτε να μ δώσετε κάποια παραπάνω πληροφορία;
Ευχαριστήσω προκαταβολικα 🙂
 
Καλημέρα. Πάτησε εδώ και διάβασε το άρθρο. Στο τέλος αυτού υπάρχουν πάλι με πορτοκαλί χαρακτήρες και άλλα links με τα οποία θα μπορούσες να συνεχίσεις το διάβασμα. Ό,τι απορίες σου δημιουργηθούν, είμαστε στη διάθεσή σου για περαιτέρω συζήτηση / διευκρίνισεις κλπ.
Καλώς ήρθες στην παρέα μας!
 
Καλώς ήρθες Σωτήρη και ελπίζω σύντομα να βρεις το κακαρίκι που ψάχνεις!
Με ενδιαφέρουν τα Κακαρικια όμως μόνο από ότι διάβασα. Δεν βρίσκω παραπάνω πληροφορίες οπως πχ για τα cockatiel. Έχει κάποιος εδώ στο forum?
Τα κακαρίκι ανοίκουν στους λεγόμενους μελωδικούς παπαγάλους, όσο μελωδικοί μπορεί να είναι :)
Γενικές πληροφορίες θα βρεις εδώ https://community.petbirds.gr/threads/Κακαρίκι-cyanoramphus.17933/
Ανήκουν στην ομάδα των parakeets.
Από τα μέλη μας, αν δεν κάνω λάθω κακαρίκι διαθέτει η δεκαοχτουρα, πιθανόν και κάποιος άλλος που δεν θυμάμαι αυτή τη στιγμή.
Για αναζήτηση σωστού εκτροφείου στα βόρεια, όχι πολύ κοντά σου όμως, μπορείς να ρωτήσεις εδώ Κατερίνη https://www.facebook.com/stam.pantel.
Καλή επιτυχία και για ό,τι σκέφτεσαι μη διστάσεις να ρωτήσεις. 🙂
 
Με ενδιαφέρουν τα Κακαρικια όμως μόνο από ότι διάβασα. Δεν βρίσκω παραπάνω πληροφορίες οπως πχ για τα cockatiel
Αν κάνεις μια αναζήτηση με τη λέξη κοκατίλ ή cockatiel θα δεις ότι τα μισά θέματα εδώ αφορούν αυτά τα πουλιά
Τα κακαρίκι τον ενδιαφέρουν.
 
Καλησπέρα σε όλους! Ευχαριστώ πάρα πολύ για την ανταπόκριση ^_^ οΤι υπάρχει στο internet σε ελληνικά και αγγλικά τα έχω ξεσκονίσει όλα! Ξέρω ότι κάθε πουλί είναι διαφορετικός χαρακτήρας άλλα αν είχε κάποιος από το forum να μου έλεγε πως είναι σαν ράτσα μέσα στο σπίτι, αυτό εννοούσα :) Φωνάζει; Είναι γκρινιάρικο; Σφυρίζει όπως τα cockatiel τέτοιες απόρροιες έχω. Αγαπάω πάρα πολύ τα ζωάκια, έχω έναν σκύλο(στην άυλη στο πατρικό μου) που δεν είναι ο πρώτος, στον οποίο όλη του την βασική εκπαίδευση την έχω πραγματοποιησει εγώ. Θέλω να πω ότι δεν το θέλω το πουλάκι για στολίδι, θέλω να είναι φιλαράκος μου ^_^ ( να μην παρεξηγηθώ δεν εννοώ ότι ο σκύλος και ένα κακαρικι είναι ίδια) Από την στιγμή που σταμάτησα να βρίσκω καινούργιες πληροφορίες για την ράτσα άρχισα να διαβάζω για διατροφή, εκπαίδευση και πουλιά που πετούν ελεύθερα και πολλά παρεμφερή. Έχω κατάληξή 90% ότι θα πάρω πουλάκι όποτε εχω αρχίσει να ετοιμάζω χώρο να κοιτάω κλουβιά κτλ. Αν έχετε οποιαδήποτε πληροφορία για την εκπαίδευση η για την διατροφή (αν και πιστεύω δεν διαφέρει και πολύ από τους υπολοίπους) για το οτιδήποτε θα ήταν πολύτιμη. Σας ευχαριστώ πάρα πολύ για όλα! Πλέον είμαι καθημερινός επισκέπτης του forum γιατί εχει αααποιρα πράγματα για διάβασμα, όποτε αν υπάρξει κάποιο νέο θα είστε οι πρώτοι που θα το μάθετε!
 
καλως ηρθες στο φορουμ. Πιστευω οτι συντομα θα λαβης τις απαντησεις που σε απασχολουν. αντε και καλη επιλογη στον νεο σου φιλο. το μονο που μπορω να σου πω, για τους παπαγαλους, ειναι οτι χρειαζοντε ασχολια και αγαπη, οπως ολα τα ζωα αλωστε.
 

Σχετικά θέματα

Back
Top