Γενικά Παπαγάλος για δώρο

Ταζμανια2411

PB New Member
Εγγραφή
11 Νοε 2023
Μηνύματα
90
παιδια γεια σας. επεστρεψα στο φορουμ μετα απο λιγο καιρο να σας ρωτησω το εξης. η ξαδερφουλα μου εχει τα γενεθλια της συντομα και σκεφτομουν να της κανω δωρο εναν μικρο παπαγαλο. ειναι 11 χρονων αλλα μου εχει δειξει μεσα απο τον ταζ οτι ειναι αρκετα ωριμη για να μεγαλωσει ενα τοσο μικρο ζωακι. φυσικα θα εχει την βοηθεια μου οποτε την χρειαστει αλλα θα ειναι κυριως δικια της ευθυνη.η μονη μου εννοια ειναι αν θα το δεχθουν οι γονεις της. και για αυτο σκεφτομουν να ''δανειστω'' ενα ζωακι απο το πετ σοπ, να τους το δωσω και αν τελικα δεν το θελουν να το γυρισω πισω την ιδια ημερα. τι λετε μπορει να συμβει? δεν θα ηθελα να τους φορτωσω με ενα κατοικιδιο που δεν μπορουν να μεγαλωσουν.
 
Εγώ λέω ότι θα ήταν καλύτερα για όλους σας, να το συζητήσεις με τους γονείς της αναλυτικά, σχετικά με τη φροντίδα του πουλιού τι είναι απαραίτητο να γίνεται...π.χ. που θα μπει το κλουβί, τι θα γίνεται όταν θα απουσιάζουν για διακοπές....κι έπειτα αν είναι παίρνεις το πουλί και το κλουβί και το πηγαίνεις. Διαφορετικά βάζεις κάπως τη διάθεση της μικρής σε ρίσκο, διότι σίγουρα θα ενθουσιαστεί και αν οι γονείς δεν το δεχθούν, θα απογοητευτεί επιτόπου και δεν υπάρχει νομίζω λόγος για να συμβεί το τελευταίο.
 
@Ταζμανια2411 και εκτός την "χαρά" που θα πάρουν οι γονείς του παιδιού αν δεν θέλουν το πουλάκι κ τους φέρεις προ τετελεσμένου, σκέψου κ το άμοιρο παπαγαλάκι. Θα βρεθεί να μετακινείται μία από δω κ μία από κει.
[automerge]1718036428[/automerge]
Αν το δεχτούν οι γονείς του παιδιού, πάρε την μικρή μαζί σου κ διαλέξτε το παρέα. Εσύ θα γνωρίζεις τι πρέπει να προσέχεις (υπάρχει σχετικό άρθρο στο φόρουμ για την αγορά του κατοικίδιου πτηνού κ τι να προσέχουμε) κ κείνη θα βρει αυτό που θα της κάνει κλικ ή στην καλύτερη αυτό που θα αλληλεπιδράσει μαζί της, α.κ.α. αμοιβαία αγάπη με την πρώτη ματιά.
 
Τελευταία επεξεργασία:
παιδια διαφωνω μερικως. αρχικα το πουλακι καθεται ολη μερα σε εναν παγκο. το να κανει 3χλμ με το αμαξι και να γυρισει πισω δεν πιστευω οτι θα του κανει κακο. ειναι η ζεστη θα μου πεις. ειναι και το στρες της αλλαγης περιβαλλοντος αλλα σκεφτειτε τι ζωη θα κανει αν το κρατησουν. το οτι θα το αγαπησουν και θα το φροντιζουν οπως του αρμοζει το εχω για σιγουρο. ξερω οτι θα θελαν να αποκτησουν ενα και το οτι ειχαν ενα παλιοτερα. φανταζομαι το οτι δεν το εχουν κανει ηδη επειδη σκεφτονται τα εξοδα. απλως σκεφτομουν οτι θα το παρουν φοβικα και δεν θα το δεχθουν επειδη ειναι τετοιο το δωρο. καταλαβαινετε?
 
ειναι η ζεστη θα μου πεις. ειναι και το στρες της αλλαγης περιβαλλοντος
Το είπες μόνος σου.
αλλα σκεφτειτε τι ζωη θα κανει αν το κρατησουν.
Αν μπορούν να το κρατήσουν.
επειδη σκεφτονται τα εξοδα.
Οι προθέσεις σου είναι πολύ όμορφες, αλήθεια. Αλλά αν σκέφτονται τα έξοδα όπως λες, το ξέρεις κ το ξέρω ότι το μικρότερο έξοδο για να έχεις ένα πουλάκι είναι το κόστος αγοράς του. Αν δεν μπορούν οι άνθρωποι να ανταπεξέλθουν στα πιθανά έξοδα κλουβιού, διατροφής, πτηνιατρου, αξεσουάρ κλπ. τότε θα βρεθούν σε πρόβλημα.
 
απλως σκεφτομουν οτι θα το παρουν φοβικα και δεν θα το δεχθουν επειδη ειναι τετοιο το δωρο. καταλαβαινετε?
sorry, δεν καταλαβαίνω... γιατί να το πάρουν φοβικά, και τι σημαίνει ότι επειδή είναι τέτοιο το δώρο;
 
  • Like
Αντιδράσεις: MARY58
Το είπες μόνος σου.

Αν μπορούν να το κρατήσουν.

Οι προθέσεις σου είναι πολύ όμορφες, αλήθεια. Αλλά αν σκέφτονται τα έξοδα όπως λες, το ξέρεις κ το ξέρω ότι το μικρότερο έξοδο για να έχεις ένα πουλάκι είναι το κόστος αγοράς του. Αν δεν μπορούν οι άνθρωποι να ανταπεξέλθουν στα πιθανά έξοδα κλουβιού, διατροφής, πτηνιατρου, αξεσουάρ κλπ. τότε θα βρεθούν σε πρόβλημα.

το κλουβι θα τους το παρεχω εγω. θα τους δωσω το παλιο κλουβι του ζακο μου. εχω και κατι παιχνιδακια μαλιστα που τα εχω κρατησει αθικτα σε ενα ραφι. τωρα μπορει να φανω απερισκεπτος αλλα θα το πω. τα εξοδα της τροφης για εναν μικρο παπαγαλο ρε συ θα πρεπει να βγαινουν γυρω στα 15 ευρω τον μηνα το πολυ. ο δικος μου τρωει καπου στις 2 με 3 δικιλες σακουλες στο διμηνο και βαλε. επισης εσυ καθε ποτε πηγαινεις το δικο σου στον πτηνιατρο? εγω τον πηγα για ενα τσεκαπ οταν το πηρα και εδω και μηνες δεν εχει χρειαστει να τον ξαναπαω. μου φαινονται λιγα τα εξοδα. και θεωρω οτι απτην αλλη η μικρη εχει να παρει πολλα απο την ανατροφη του. θα την βοηθησω και να τον εκπαιδευσει. αλλα ισως να προτρεχω και να πρεπει να το σκεφτω παραπανω. υπαρχει και η πιθανοτητα να το βαρεθει το ζωντανο μετα απο ενα διαστημα. ή να ειναι κελαηδει συνεχως και να μην το αντεχουν. τι να πω. ευχαριστω παντως. χαιρομαι που το συζηταω μαζι σας. αυτη η συζητηση θα ταν λιγο περιεργη αν γινοταν στο πετ σοπ
[automerge]1718042176[/automerge]
sorry, δεν καταλαβαίνω... γιατί να το πάρουν φοβικά, και τι σημαίνει ότι επειδή είναι τέτοιο το δώρο
τους συγκρινω με τους δικους μου γονεις και σκεφτομαι πως θα ηταν επιφυλακτικοι ως προς το να φερουν ενα κατοικιδιο στο σπιτι τους. και δε μπορω να τους πεισω να δεχθουν σαν δωρο εναν παπαγαλο με το κλουβι του γιατι ειναι πολυ. απλως πολυ. η μικρη πρεπει στην ζωη της να εχει παρει δυο δωρα. και αυτα να ειναι δυο κουκλες απο τον αι βασιλη. καταλαβες? θα μου αρχισουν τα μα και τα μου πριν προλαβω να τους πω το οτιδηποτε. αν τους πω ομως να ενας παπαγαλος να και το κλουβι με τα παιχνιδια του ξαφνικα γινεται πιο ελκυστικο το σεναριο και ειναι ενα βημα πιο κοντα στο να τον βαλουν σπιτι τους. θα τους μαγεψει ο μικρος και δεν θα χρειαστει να προσπαθω και γω να τους μεταπεισω. βγαζει νοημα δεν βγαζει? δεν ειναι πιο πιθανο το να τον δεχθουν αμα πρωτα τον εχουν μπροστα τους? εγω οταν πηγαινω στο πετ σοπ θελω να αγορασω καθε τι που κινειται. ετσι το σκεφτομαι
 
Τελευταία επεξεργασία:
  • Like
Αντιδράσεις: ianos
Η καλύτερη λύση για όλους είναι να το συζητήσεις με τους γονείς, αν δώσουν πράσινο φως προχωράς.
Έστω και αυτά τα 3 χιλιόμετρα είναι ταλαιπωρία για το πουλί, άσε που δε πιστεύω πως σε σοβαρό πετ από θα το επιτρέψουν αυτό .
 
Καταρχάς το κάθε ζώο δεν είναι αντικείμενο για να το κάνουμε δώρο, είναι τελείως λάθος λογική, για τα υπόλοιπα σου έγραψαν το ίδιο πράγμα όλοι οι παραπάνω.
 
  • Like
Αντιδράσεις: MARY58
@Ταζμανια2411 δεν κανουμε ποτέ ένα τέτοιο δωρο σε ανήλικο χωρίς να έχουμε έγκριση από τους γονείς! Ας μην πιάσουμε το σχετικά απίθανο σενάριο για αλλεργίες που μπορεί να εχει ένα παιδί και να μην το γνωριζει ακόμη ,που θα είναι πολύ δυσάρεστη έκπληξη για όλους σας! Ένας παπαγάλος ακόμη και σε μικρό μέγεθος είναι απαιτητικό κατοικίδιο και δεν εχει να κάνει μόνο με το κόστος, αλλά με το πρόγραμμα του ,την φροντίδα του ,την φασαρία του! Μπορεί να παιδί να είναι υπεύθυνο όμως σίγουρα θα χρειάζεται βοήθεια και καθοδηγήσει από τους γονείς ! Πολλές οικογένειες δεν μπορούν να προσθέσουν στο ήδη εξαντλητικό καθημερινό τους πρόγραμμα και την φροντίδα ενός κατοικιδίου! Τέλος , δεν υπάρχει περίπτωση κανενας επαγγελματιας να σου δανείσει ζωο!
 
@Avrolimos αυτο που λες δεν βγαζει νοημα. τα ζωα ειναι τα καλυτερα δωρα που θα μπορουσε να κανεις καποιος για μενα. και ευχομαι να το ειχαν κανει οι δικοι μου σε μενα. οποτε δεν θα ρωτησω το τι σε εκανε να πιστευεις οτι βλεπω τα ζωα σαν αντικειμενα...
 
@Ιβαν
βλεπω ειναι ευαισθητο το θεμα για πολλους αλλα δεν καταλαβαινω γιατι. νομιζω οτι ημουν σαφης με τα λογια μου. δεν θα παρω το παιδι και θα του βαλω ενα πουλι στο χερι και θα του πω χρονια πολλα καλη διασκεδαση, εφυγες. εχει ερθει το παιδι σπιτι μου εχει παιξει με τον ταζ, τον εχει κανει προπονηση, και θελει να περναει ολο και περισσοτερη ωρα μαζι του. οι γονεις της ξερουν να φροντιζουν ενα τετοιο ζωντανο και ειναι και εκεινοι λατρεις των παπαγαλων. εγω ξεκινησα αυτην την κουβεντα και ανεφερα τις αμφιβολιες μου επειδη οταν ημουν εγω στην ηλικια της ηθελα να παρω μια γατα και επρεπε να περασω τα πανδεινα για να την παρω και χωρις λογο γιατι στο τελος ολοι στην οικογενεια μου το λατρεψαν το ζωακι. η γατα ήταν μεγαλος μπελας ναι, οπως αποδειχθει, αλλα δεν μετανιωσε κανεις για την επιλογη μας και εγω εχω τις πιο ευχαριστες αναμνησεις της μεχρι σημερα. κανεις δεν θυμαται με τυψεις τις γρατζουνιες στον καναπε, το λαπτοπ που εριξε μια φορα ουτε το οτι την κυνηγουσαμε σε ολο το σπιτι οταν επρεπε να βγει εξω. αν δεν γινεται να το παρω και να το επιστρεψω δεν μπορω να κανω αυτο που θελω λοιπον. αλλα πραγματικα δεν υπαρχει κατι να με ανησυχει. ουτε η βολτα με το αμαξι, ουτε το ποσο μικρο ειναι το παιδι. γι ο ταζ κανει βολτες με το αμαξι πια, λατρευει να καθεται στον ηλιο... και η μικρη πιστεψτε με εχει και το ενδιαφερον και την ωριμοτητα αλλα φυσικα και μενα στο πλαι της για να μαθει πως να κανει τα παντα και οπως πρεπει να γινουν. και κατι αλλο. εισαι μια οικογενεια 5 ατομων. αν το θελουν ολοι οπως οτι πιστευω οτι το θελουν θα μοιραστουν τις αγκαρσιες με βαση το προγραμμα τους και ετσι δε θα νιωθει κανεις οτι εχει αναλαβει ενα βαρος μονος του. και παλι να υπενθυμισω οτι δεν μιλαμε για γατα ή σκυλο μα για ενα μικρο παπαγαλο. θελει στην χειροτερη εναν να του αλλαζει το πρωι ή το βραδυ τις πανες στο κλουβακι του, εναν να του δινει μια μεριδουλα φαι το μεσημερακι και εναν(όπως η μικρη) για να τον βγαζει απο το κλουβακι του στον ελευθερο χρονο της και να τον βαζει να καθεται στον ωμο της. εε και μην τρελαθουμε ρε παιδια! ενας κοκατιλ τι ζημια μπορει να κανει στην τελικη?? αυτα ειχα να πω.
 
βγαζει νοημα δεν βγαζει? δεν ειναι πιο πιθανο το να τον δεχθουν αμα πρωτα τον εχουν μπροστα τους?
Το ζητούμενο δεν είναι οι γονείς να (εξαναγκαστούν να) τον δεχτούν αλλά να θέλουν να τον δεχτούν. Κ ένας παπαγάλος είναι δέσμευση που αφορά πολλά πολλά χρόνια με μίνιμουμ την δεκαετία. Ακόμα κ αν δεν συνυπολογίσεις τον πιθανό θόρυβο που μπορεί να κάνει το πουλάκι, θα πρέπει οι φίλοι σου να τροποποιήσουν την ρουτίνα της ζωής τους είτε μιλάμε για απλά πράγματα πχ ώρες ύπνου κ ησυχίας, σωστή διατροφή, σταντ, παιχνίδια κλπ είτε μιλάμε για πιο σύνθετα πχ διακοπές, χρόνος ενασχόλησης. Γι'αυτό θέλει σκέψη, κ η απόφαση πρέπει να είναι συνειδητή κ υπεύθυνη. Γι'αυτό δώρο κατοικίδιο αν δεν είσαι σίγουρος ότι ο άλλος το λαχταρά κ το θέλει σε σημείο να αλλάξει τους ρυθμούς κ την ρουτίνα του είναι ρίσκο, κυρίως για το ίδιο το δώρο. Εδώ κολλάει ότι το πουλάκι ως δώρο δεν είναι αντικείμενο που αν δεν σου αρέσει απλά το αποθηκεύεις κάπου κ ξεμπερδεύεις.
επισης εσυ καθε ποτε πηγαινεις το δικο σου στον πτηνιατρο?
Πτηνιατρο τον Σοφοκλή τον έχω πάει δύο φορές (κ ευτυχώς ήταν όλα καλά). Το προηγούμενο καναρίνι μου όμως έμεινε για νοσηλεία. Τι σημαίνει αυτό; Κάθε περίπτωση είναι διαφορετική.
Κ η απάντηση στην ερώτηση σου είναι μία. Όσες φορές χρειαστεί. Κ μακάρι ναναι μόνο για τσεκ απ. Το κόστος όμως υπάρχει κ ο φροντιστής πρέπει να το έχει υπόψη του.
θελει στην χειροτερη εναν να του αλλαζει το πρωι ή το βραδυ τις πανες στο κλουβακι του, εναν να του δινει μια μεριδουλα φαι το μεσημερακι και εναν(όπως η μικρη) για να τον βγαζει απο το κλουβακι του στον ελευθερο χρονο της και να τον βαζει να καθεται στον ωμο της.
Χαχαχαχαχα βρε Ταζ τους έφτιαξες το πρόγραμμα. Αυτό που σου φαίνεται γελοιοδέστατα απλό δεν είναι απαραίτητα έτσι κ για τον άλλο.
Ξέχασες όμως πλύσιμο σχάρας, συρταριού, αξεσουάρ. Φρεσκοκομμένα λαχανικά κ ενασχόληση με το πουλάκι, είτε μπορεί ο φροντιστής να έχει ελεύθερο χρόνο είτε όχι.
κοκατιλ τι ζημια μπορει να κανει στην τελικη??
Ποιος μίλησε για ζημιές;
Το μόνο που σου λέμε όλοι είναι η όμορφη έκπληξη που σκέφτεσαι να κάνεις, να είναι έκπληξη μόνο για την μικρή κ όχι για τους γονείς της. Εσύ να τους έχεις ενημερώσει κ με το δικό τους οκ κ με τη δική σου σημαντική βοήθεια να αποκτήσει το παιδί ένα αξιολάτρευτο πλασματάκι.
 
Τελευταία επεξεργασία:
@Ταζμανια2411 ναι και εγώ διαφωνώ κάθετα με το δώρο. Οτιδήποτε ζώο, ψάρι, χελώνα, χάμστερ, σκύλο έχει πολλές απαιτήσεις. Στο λέω εγώ που ζω με 5 κατοικίδια εκ των οποίων εξωτικά είδη όπως παπαγάλο και χελώνες. Μου τη σπάει να παίρνουν χελωνακια ή ψάρια για δώρο σε παιδιά και να νομίζουν ότι είναι οκέι σε μια γυάλα με φαγητό. Απαιτεί πολλά έξοδα και ειδική φροντίδα για το καθένα ξεχωριστα. Εμένα δεν χρειάστηκε τα τελευταία 9 χρόνια να πάω στον κτηνίατρο τις χελώνες μου μέχρι φέτος που αντιμετωπίζω σοβαρό πρόβλημα. Τα αναπάντεχα συμβαίνουν. Και μπορεί αύριο μεθαύριο οι γονείς του παιδιού να μην έχουν την οικονομική δυνατότητα αν το πουλάκι αρρωστήσει. Αλλά είναι απαραίτητες οι εξετάσεις για να αποφύγει κάποιος το κακό. Τώρα το να λατρεύει κάποιος ένα ζώο δεν σημαίνει ότι μπορεί να ανταπεξέλθει στα θέλω του. Πχ εγώ ιππευω και θέλω να πάρω ένα άλογο γιατί τα λατρεύω. Αλλά δεν μπορώ λόγω εξόδων και έλλειψη χρόνου. Ισως και γι αυτους τους λόγους οι γονεις να μην έχουν πάρει παπαγάλο στο παιδί τους. Μια ώριμη συζήτηση γι αυτό το θέμα με τους γονείς ίσως να βοηθούσε. Και ναι είμαστε ευαίσθητοι σε αυτό το θέμα γιατί αρχικά ζήτησες μια γνώμη που αφορά ζωντανό
 
@Ταζμανια2411 εγώ θα ξανά τονίσω το γεγονός και θα επιμένω σε αυτό , οτιδήποτε θελουμε να προσφέρουμε η να κάνουμε δωρο σε ένα ανήλικο (από καραμέλα μέχρι παπαγάλο ) πρέπει να είναι ενήμεροι οι γονείς! Πχ εμένα προσωπικά δεν θα μου άρεσε να φέρουν δωρο στο παιδί μου ένα όπλο για παιχνίδι (παράξενο το ξέρω , όμως θα αναγκαζόμουνα να το πετάξω γιατί δεν μπορώ να το βλέπω )! Επιπλέον αν οι γονείς είναι ενήμεροι και σύμφωνοι με το παπαγαλάκι δεν θα χρειαστεί να μπεις και σε όλη αυτή την διαδικασία με τον δανεισμό του ζωο ! Η κίνηση σου είναι παρά πολύ όμορφη δεν καταλαβαίνω τι σε προβληματίζει και δεν το συζητάς με τους γονείς !
 
παιδια εχετε δικιο νταξει. εγω ειχα στο μυαλο μου οτι θα παιρνα το ζωακι και αν δεν το θελαν θα το γυρνουσα. αλλα περισσοτερο κακο προκαλω παρα καλο οπως αντιλαμβανομαι τωρα. οι γονεις της θα αισθανονταν λιγο πολυ πως αναγκαζονται να κανουν μια επιλογη που δεν ειχαν στο μυαλο τους μεχρι στιγμης και το πιο πιθανο ειναι να στεναχωρουσα και την μικρουλα. και ναι εχεις δικιο μαιρη δεν συμπεριελαβα το καθαρισμα, κατι που εμενα τον ιδιο με απασχολει πολυ τελευταια. θα τους πω τα σχεδια μου και θα αφησω εκεινους να παρουν αυτην την μεγαλη αποφαση. ευχαριστω παιδια, να στε παντα καλα!
 
Back
Top