Γενικά Παπαγάλος με σκύλο

marina.chania

PB New Member
Εγγραφή
26 Σεπ 2019
Μηνύματα
39
Μπορει να φανει χαζη ερωτηση αλλα δεν ξερω.. σε περιπτωση που φιλοξενησω καποιο σκυλο αδεσποτο- βλεπω συνεχεια αναρτησεις στο fb και τα λυπαμαι- υπαρχει περίπτωση να κολλήσουν κατι τα budgie μου αν το σκυλακι εχει καποιο θεμα υγειας;
 
Καλησπερα
Έχουμε 2 σκύλους και γάτες αλλά δεν μας έχει πει ποτέ κτηνίατρος ότι μπορεί να κολλήσει κάτι το παπαγαλάκι
Όταν βρήκαμε τον σκύλο στον δρόμο τον είχε εξετάσει κτηνίατρος έκανε αιματολογική για καλαζαρ που βγαίνει αμέσως και τον εμβολίασε
Δεν είχαμε κανένα πρόβλημα
 
Είναι απαραίτητο να γίνουν κάποιες εξετάσεις από κτηνίατρο ώστε όχι μόνο η υγεία του σκυλιού να εξασφαλισθεί και των άλλων κατοικιδίων, αλλά ακόμα και η δική σας!
Με το καλό να βοηθήσετε μια ψυχούλα που έχει ανάγκη...
 
Ναι εννοείται απλά είναι κάποια σκυλάκια που έχω δει να θέλουν φιλοξενία και κάνουν θεραπεία π.χ. για ερλιχίωση ή λεισμανίαση- δεν ήξερα καν τι είναι γιατί δεν είχα ποτέ σκύλο. Επειδή είμαι σε ανοσοκαταστολή λόγω αυτοάνοσου ρώτησα αρχικά αν κολλάει ο άνθρωπος, μου είπαν όχι. Απλά ήθελα να ξέρω και για τα παπαγαλάκια μου γιατί τα λατρεύω.
Ευχαριστώ πολύ
 
Δεν ξέρω πώς θα αντιδράσουν και αν θα πλησιάσουν τον σκύλο αλλά λογικά θα είναι κάποιες φορές και στο ίδιο δωμάτιο
 
Δεν ξέρω πώς θα αντιδράσουν και αν θα πλησιάσουν τον σκύλο αλλά λογικά θα είναι κάποιες φορές και στο ίδιο δωμάτιο
Στο ίδιο δωμάτιο ελεύθερα εννοείς;;
Ούτε να διανοηθείς κάτι τέτοιο, είναι πολύ επικίνδυνο για τα πουλιά!
Και εκπαιδευμένος να ήταν ο σκύλος δεν θα έπρεπε να το δοκιμάσεις...
 
Όταν κάποτε φιλοξένησα ένα σκύλο που ούτε το γαύγισμα του δεν είχα ακούσει, επιτέθηκε ή πήγε να παίξει σε μια ανύποπτη στιγμή με το ένα από τα κοκατίλ.

Ίσως να ήταν τυχαίο το γεγονός, μπορεί να μην ήθελε να το βλάψει, περιέργεια, ένστικτο, δεν ξέρω τι άλλο που ενδέχεται να ισχύει αλλά δε τα ξανάφησα σε καμία περίπτωση χωρίς επίβλεψη.

Πολύ μεγάλη προσοχή!
 
@Sissy Αληθεια;;; Τα δικα μου ολη μερα σχεδον τα εχω ελευθερα
[automerge]1675457988[/automerge]
@Avrolimos Καταλαβα. ευχαριστώ πολυ
α
[automerge]1675458070[/automerge]
@dalice Ο σκυλος και τα γατακια δεν εχουν πειραξει ποτέ τα παπαγαλακια;
 
Επειδή είμαι σε ανοσοκαταστολή λόγω αυτοάνοσου ρώτησα αρχικά αν κολλάει ο άνθρωπος, μου είπαν όχι.
Μμμμ, δεν είναι ακριβώς έτσι τα πράγματα. Διάβασε το παρακάτω:
https://eody.gov.gr/wp-content/uploads/2019/01/leismaniasi-public.pdf κι αν δεν σου ανοίγει δες τις πληροφορίες ττου ΕΟΔΥ για το κοινό.
1675488947625.webp
 
Η νόσος του καλα-αζαρ (της σπλαχνικης μορφής λεϊσμανίωσης, που είναι η ποιο συχνή στην χώρα μας, όπως λέει και το άρθρο) έχει σαν τελικό ξενυστη τον σκύλο, κυρίως. Ο άνθρωπος, μολύνεται σε εξαιρετικά μικρό ποσοστό (30-70 κρούσματα ετησίως) κι αυτό όταν οι φορείς της, δεν βρουν τον σωστό τελικό στόχο. Επίσης, φλεβοτόμοι, δεν υπάρχουν κατά τους χειμερινούς μήνες , παρα μονο τους καλοκαιρινους. Για τους μήνες αυτούς, υπάρχουν ειδικά απωθητικά κολάρα, και σπρέι που περιεχουν σιτρονέλα, για την προστασία και των μεν, αλλά και των δε, κατ επέκταση.
 
@Sissy Αληθεια;;; Τα δικα μου ολη μερα σχεδον τα εχω ελευθερα
Το να έχεις συνεχώς ελεύθερα τα πουλιά
(αν και δεν συμφωνώ με αυτή την τακτική) είναι δικό σου θέμα
εφόσον
όπως έχω αντιληφθεί δεν έχεις ήδη σκύλο.

Το να έχεις ελεύθερα τα πουλιά ενώ στον ίδιο χώρο που κυκλοφορεί σκύλος, χωρίς συνεχή επίβλεψη και μάλιστα ανεκπαίδευτος, είναι...έγκλημα!
Το ένστικτο θα οδηγήσει οποιονδήποτε σκύλο να κυνηγήσει τα πουλιά και
η συνέχεια δεν χρειάζεται καθόλου...φαντασία.
 
Επειδή είμαι σε ανοσοκαταστολή λόγω αυτοάνοσου ρώτησα αρχικά αν κολλάει ο άνθρωπος, μου είπαν όχι.
Οι άνθρωποι σε ανοσοκαταστολή μπορεί με μεγαλύτερη πιθανότητα να αναπτύξουν συμπτώματα είτε σε προϋπάρχουσα λοίμωξη από το πρωτόζωο είτε και να κολλήσουν τη νόσο μέσω του φορέα της, της σκνίπας δλδ.
Θα έλεγα να μην φιλοξενήσεις ζώα που φέρουν τη συγκεκριμένη ασθένεια.
Αυτό που επισύναψα έχει να κάνει με Μελέτη Παρατήρησης στην Ελλάδα. Κανονικά οι δομές υγείας στη χώρα, οφείλουν κάθε μήνα να συμπληρώνουν και να στέλνουν ένα αρχείο στο οποίο αναγράφονται τα νέα διαπιστωμένα ή ύποπτα περιστατικά της νόσου. Το πρόβλημα είναι ότι πολλοί γιατροί αφενός δεν το γνωρίζουν, ώστε να τα δηλώσουν (όπως και πολλά άλλα) αφετέρου δεν διενεργούν τον κατάλληλο έλεγχο για τη διερεύνηση του πρωτόζωου, καθώς δυστυχώς δεν είναι ενημερωμένοι σωστά (δεν τους έρχεται στον νου δλδ από τα συμπτώματα να κάνουν την κατάλληλη διρεύνηση).
Τέλος θα έλεγα ότι όσα φέρνει η ώρα δεν τα φέρνει ο χρόνος όλος, με άλλα λόγια μια στιγμή αρκεί για να συμβεί το αναπόφευκτο. Επομένως (και μια και το αναπόφευκτο δεν είναι να μας πέσει το ταβάνι στο κεφάλι) με σοβαρότητα σου επισημαίνω κι ο ίδιος ότι το σκυλί και το πουλί (ελεύθερο ή σε κλουβί στην "εμβέλεια" του σκύλου) δεν γίνεται να συνυπάρχουν ακόμα και με δική σου παρουσία. Σε παρακαλώ σκέψου το ξανά. 🙂
 
Σας ευχαριστώ πολύ όλους για τις απαντήσεις σας. Βασική μου προτεραιότητα είναι να προστατέψω τα παιδάκια μου- τα 2 budgie. Το πρώτο μου το έχω από 2 μηνών το δεύτερο το έσωσα από Pet shop ήταν στα πρόθυρα να πεθάνει.
[automerge]1675512059[/automerge]
@ianos Σ ευχαριστώ πολύ
 
Τελευταία επεξεργασία:
To πιο ασφαλές όπως καταλαβαίνω είναι φιλοξενία σε καποιο κουτάβι 20, 30 ημερών με γαλατάκι κτλ. από τα τόσα που πετάνε κάθε μέρα οι "καλοί" συνάνθρωποί μας
[automerge]1675515104[/automerge]
Ή κάποιο γέρικο που δεν τα θέλει κανένας. Τι λετε;
 
Τελευταία επεξεργασία:

Μέχρι να ξεκαθαρίσει το θέμα της δικής σου υγείας θα σου πρότεινα να μην προσθέσεις οποιοδήποτε άλλο κατοικίδιο στο σπίτι σου. Μην ξεχνάς ότι απο εσένα εξαρτάται και η δική τους ευζωία.
 
Back
Top