Γενικά Παπαγάλος φωνάζει συνεχώς, τι να κάνω;

Πόλη
Κρήτη
απο χθες δεν βαζει γλωσσα μεσα του... φωναζει πολυ δυνατα και συνεχως, δεν αφηνει κανεναν να ησυχασει, μου εκαναν την παρατηρηση και οι γειτονες.. Τι λετε να κάνω;

απο χθες δεν βαζει γλωσσα μεσα του... φωναζει πολυ δυνατα και συνεχως, δεν αφηνει κανεναν να ησυχασει, μου εκαναν την παρατηρηση και οι γειτονες.. Τι λετε να κάνω;
Λογικό είναι να φωνάζει δυνατά αφου είναι μεγάλος παπαγάλος, πιστεύω ότι αυτά τα ήξερες πρίν τον αγοράσεις. Όσο για τους γείτονες προσπάθησε να μην τον βγάζεις στο μπαλκόνι σε ώρες κοινής ησυχίας :)

ειχα ενα ringneck πρωτα.. Αυτος φωναζε μονο σπανια αν η8ελε κατι.. Ο conure τωρα το εχει παρακανει.. Και φιλοι μου που εχουν παπαγαλους τοσο θορυβο δεν κανουν.. Δεν τον εχω στο μπαλκονι τωρα.. Αν τον ειχα και στο μπαλκονι 8α μου εφερναν το 100 σιγουρα οπως το κοβω.. Μεσα ειναι και παλι παρατηρησεις ακουω.. Ουτε εμας δεν μας αφηνει να υσηχασουμε☹

Του έχεις βάλει στο κλουβί του διάφορα παιχνίδια να απασχολέιται; Εσυ, η οικογενειά σου, ασχολείστε μαζί του, του μιλάτε;

Γιωργο ποτε φωναζει; Εχει συγκεκριμενες ωρες οπως το πρωι και αργα το απογευμα; Αν φωναζει τοτε ειναι απο ενστικτο καθως ειναι οι ωρες που οι αγριοι παπαγαλοι επικοινωνουν με το σμηνος τους. Φωναζει οταν πας να βγεις απο το δωματιο και δε θελει να φυγεις; Φωναζει αφου μεινει λιγη ωρα μονος του; Εχεις καταλαβει την αιτια για την οποια φωναζει; Εαν φοβαται η εαν ζηταει κατι; Εαν ανακαλυψεις την αιτια πιθανοτατα θα βρουμε και τον τροπο να το σταματησει. 😉

σημερα φωναζε συνεχως απο το πρωι.. Και τωρα που μιλαμε ακομα φωναζει πολυ εντονα... Και οταν εκατσα να ασχοληθω και να παιξω μαζι του γκαριζε με αποτελεσμα να μην αντεξω τις φωνες του επειδη ηταν ακομα πιο δυνατες.. Καθαρισα το κλουβι του, τον εβαλα σε κλιματιζομενο χωρο μηπως ζεστενεται αλλα παλι τα ιδια... Του εδωσα με το χερι καποιες λιχουδιες αλλα δεν τις τρωει.. Μονο πασατεμπους τρωει... Το κλουβι του ειναι μικρο επειδη ακομα να μου φερουν αυτο που ειχα παραγγειλει... ισως να φταιει αυτο

Καταρχήν μην τον βάζεις σε χώρο με κλιματισμό. Είναι πολύ ευαίσθητοι οι παπαγάλοι στα κρυώματα. Προσπάθησε σιγά σιγά να ασχοληθείς και άλλο μαζί του. Οταν θέλετε να ηρεμήσετε, εσυ και η οικογεναιά σου, πηγαινέ τον σε ένα σκοτεινό δωμάτιο. Βάλτου παιχνίδια στο κλουβί του και γενικώς να ασχολείσαι μαζί του, γιατί μερικοί παπαγάλοι φωνάζουν και απο ανία..

Νομίζω ότι είναι λογικό να φωνάζει αφού δεν έχει προσαρμοστεί ακόμα στο νέο του περιβάλλον και είναι ανήσυχος! Υπομονή! Είναι κούκλος πάντως να τον χαίρεσαι!

οταν φωναζει πολυ εντονα καλυπτε σταδιακα το κλουβι με ενα πανι! Ισως αν ειχε παιχνιδια να ασχοληθει να ηρεμουσε! Ειναι κριμα... Μην εκνευριζεσαι! Σκεψου οτι το κανει απο χαρα! Ενταξει δεν νομιζω να ναι και τοσο τραγικο πια! Κι εγω εχω τοσα Lovebirds εδω και το ενα συναγωνιζεται το αλλο πιο θα φωναξει πιο δυνατα! Αλλα το αντιμετωπιζω με χιουμορ! Δες το πιο θετικα! Ισως να του λειπει η παρεα σου...

Μήπως έβαλες κάτι νέο στο χώρο και το βλέπει και ενοχλείτε; Πόσες ώρες κοιμάτε συνολικά;

οχι τιποτα απολυτως δεν εβαλα.. Κοιμαται το βραδυ 4-5 ωρες και το απογευμα 1-2 απο οτι εχω δει προχειρα μεχρι στιγμης..

Κάνε ενα σωστό πλάνο ύπνου 10 ώρες το λιγότερο απο σήμερα και αυριο βλέπεις αντιδράσεις. Εν ανάγκη το βράδυ σκεπασέ τον.

θα το επιχειρησω σημερα να τον σκεπασω και να τον βαλω σε ενα πιο σκοτεινο μερος για να κοιμηθει πιο υσηχα

μια βδομαδα τον εχω σχεδον... απο χθες αρχισε να μου τα κανει αυτα.. Δεν ηταν ετσι τις αλλες μερες

...nomizo apla exei sinithizei to perivallon...einai logiko na fonazei...prepei tora na arxizis na ton mathis... einai diskolo...thelei poli ipomoni...

οχι τιποτα απολυτως δεν εβαλα.. Κοιμαται το βραδυ 4-5 ωρες και το απογευμα 1-2 απο οτι εχω δει προχειρα μεχρι στιγμης..

Moνο 4-5 ωρες το βραδυ; 😱
Τον κρατας ξαγρυπνο; Ειναι μωρο μην ξεχνας και περα απο αυτο ειναι ελαχιστος ο υπνος του. Ο κακος υπνος το βραδυ ειναι αιτια για πολλα προβληματα και πιθανοτατα ειναι αυτο που φταει και στην περιπτωση σου! Κανε οπως σου ειπε ο Γρηγορης. Ενα δεκαωρο σε ενα ησυχο δωματιο χωρις φωνες και τηλεοραση και σκεπασμενος για να μην ξυπναει και ανησυχει.

αυτο θα κανω εχετε δικιο δεν το ειχα σκεφτει.. Καμια φορα σηκωνομαι την νυχτα και τον βλεπω ξαγρυπνο.. Τον εβαλα μολις σε ενα δωματιο μονο του για να κοιμηθει υσηχα και του εκλεισα την πορτα για να μην ακουει θορυβους

Back