Γενικά Παπαγαλάκια-Χρειάζομαι την βοήθειά σας

Εγγραφή
23 Αυγ 2008
Μηνύματα
5
Πόλη
Αθήνα
Καλησπερα παιδια!
Ειχα δυο παπαγαλακια κλασσικα, αρσενικο - θηλυκο, 15 μηνων, τα οποια ειχαν ζευγαρωσει. Εφυγα για διακοπες πριν 2 βδομαδες και τα αφησα στην κοπελα μου για να τα φροντιζει. Δυστυχως τα φοβαται και δεν τα παει καλα μαζι τους γενικοτερα, με αποτελεσμα την ωρα που καθαριζε το κλουβι πριν απο μερικες μερες να κανει την παλικαρια και να καταφερει να της φυγει ο αρσενικος παπαγαλος. Τωρα εδω χρειαζομαι την βοηθεια σας. Τι μπορω να κανω τωρα; Ο φυγας αρσενικος δεν εχει κανει καθολου την εμφανιση του εδω και 3-4 μερες. Η θηλυκια σκουζει και ειναι γενικα αρκετα ανησυχη. Απο οσο ξερω ακομη και τα παπαγαλακια ειναι κατεξοχιν μονογαμικα οντα, φοβαμαι οτι ακομα και αν της φερω αλλο συνομηλικο της, παιζει να τις παιξουνε και να φαγωθουν μεταξυ τους. Αλλα σε καμια περιπτωση δεν θελω να την αφησω μονη της. Χρειαζομαι μια σωστη συμβουλη!
 
ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ ΠΑΙΔΙΑ!
ΕΙΧΑ ΔΥΟ ΠΑΠΑΓΑΛΑΚΙΑ ΚΛΑΣΣΙΚΑ, ΑΡΣΕΝΙΚΟ-ΘΗΛΥΚΟ,15 ΜΗΝΩΝ,ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΕΙΧΑΝ ΖΕΥΓΑΡΩΣΕΙ. ΕΦΥΓΑ ΓΙΑ ΔΙΑΚΟΠΕΣ ΠΡΙΝ 2 ΒΔΟΜΑΔΕΣ,ΚΑΙ ΤΑ ΑΦΗΣΑ ΣΤΗΝ ΚΟΠΕΛΑ ΜΟΥ ΓΙΑ ΝΑ ΤΑ ΦΡΟΝΤΙΖΕΙ. ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΤΑ ΦΟΒΑΤΑΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΤΑ ΠΑΕΙ ΚΑΛΑ ΜΑΖΙ ΤΟΥΣ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΑ,ΜΕ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΤΗΝ ΩΡΑ ΠΟΥ ΚΑΘΑΡΙΖΕ ΤΟ ΚΛΟΥΒΙ ΠΡΙΝ ΑΠΟ ΜΕΡΙΚΕΣ ΜΕΡΕΣ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΤΗΝ ΠΑΛΙΚΑΡΙΑ ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΤΑΦΕΡΕΙ ΝΑ ΤΗΣ ΦΥΓΕΙ Ο ΑΡΣΕΝΙΚΟΣ ΠΑΠΑΓΑΛΟΣ.. ΤΩΡΑ ΕΔΩ ΧΡΕΙΑΖΟΜΑΙ ΤΗΝ ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΑΣ. ΤΙ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΚΑΝΩ ΤΩΡΑ; Ο ΦΥΓΑΣ ΑΡΣΕΝΙΚΟΣ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΚΑΝΕΙ ΚΑΘΟΛΟΥ ΤΗΝ ΕΜΦΑΝΙΣΗ ΤΟΥ ΕΔΩ ΚΑΙ 3-4 ΜΕΡΕΣ. Η ΘΗΛΥΚΙΑ ΣΚΟΥΖΕΙ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΓΕΝΙΚΑ ΑΡΚΕΤΑ ΑΝΗΣΥΧΗ..ΑΠΟ ΟΣΟ ΞΕΡΩ ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΠΑΓΑΛΑΚΙΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΕΞΟΧΙΝ ΜΟΝΟΓΑΜΙΚΑ ΟΝΤΑ,ΦΟΒΑΜΑΙ ΟΤΙ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΑΝ ΤΗΣ ΦΕΡΩ ΑΛΛΟ ΣΥΝΟΜΗΛΙΚΟ ΤΗΣ, ΠΑΙΖΕΙ ΝΑ ΤΙΣ ΠΑΙΞΟΥΝΕ ΚΑΙ ΝΑ ΦΑΓΩΘΟΥΝ ΜΕΤΑΞΥ ΤΟΥΣ..ΑΛΛΑ ΣΕ ΚΑΜΙΑ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΔΕΝ ΘΕΛΩ ΝΑ ΤΗΝ ΑΦΗΣΩ ΜΟΝΗ ΤΗΣ..ΧΡΕΙΑΖΟΜΑΙ ΜΙΑ ΣΩΣΤΗ ΣΥΜΒΟΥΛΗ!

Καλησπέρα και καλώς ήρθες, κρίμα για το παπαγαλάκι. Λογικά δεν θα επιστρέψει αλλά η ελπίδα πεθαίνει τελευταία. Στην περίτπωση που πάρεις ένα άλλο αρσενικό, προσπάθησε να έχει την ίδια ηλικία με την θηλυκια σου. Καραντίνα Καραντίνα, μία αναγκαία ενέργεια πρόληψης απαραιτήτα για ένα ευλογο χρονικό διάστημα, και στην συνέχεια γνωριμία μεταξύ τους. Πώς θα γίνει η γνωριμία; Θα τον βάλεις δίπλα της σε άλλο κλουβί μέχρι να δείς οτι τα πάνε καλά, και αφού δείς οτι δείχνουν ενδιαφέρον ο ένας για τον άλλον τα βάζεις μαζί. Να πάνε όλα καλά
 
σε ποια περιοχη μενεις;και τι χρωμα ηταν το παπαγαλακι;
 
Ευχαριστω πολυ αδερφε! Καπως ετσι το χα και γω στο μυαλο μου αλλα ειχα καποιους ενδιασμους. Ασ πουμε πως θα νιωσω οτι οντως τα πανε καλα; Γιατι αυτο ειναι εντελως υποκειμενικο και πολλες φορες δεν ανταποκρινεται στην πραγματικοτητα των πτηνων! Τεσπα. Ελπιζω οντως να πανε ολα καλα! Ευχαριστω και παλι!
 
Κι εγω πιστευω πως δε θα ξαναγυρισει αφου μεχρι τωρα δεν εμφανιστηκε. Ειπες οτι ειχανε ζευγαρωσει... Μπαινανε και στη φωλια; Υπαρχει περιπτωση το θηλυκο να ετοιμαζοταν να γεννησει οποτε μη βιαστεις να παρεις αλλο πουλι και να το βαλεις μαζι της διοτι θα μαλωσουνε σιγουρα αν αρχισει και γενναει αυγα. Εαν σε μερικες ημερες ακομη δε δεις αυγα τοτε παρε ενα καινουριο πουλακι.
 
ναι, εξαλλου δεν ειχα σκοπο να το βαλω μαζι της..σιγουρα τον πρωτο καιρο θα το εβαζα σε αλλο κλουβι κοντα της και στη συνεχεια βλεποντας και κανοντας!
 
Αν δεις πως το παπαγαλάκι έχει στρεσαριστεί πολύ, μπορείς να του δώσεις κάποιο σκεύασμα κατά τους στρες. Για παράδειγμα το Τabernil Antistress (3,5 ευρώ). Το είχα χρησιμοποιήσει πιο παλιά στην δικιά μου όταν ο αρσενικός μας άφησε.
 
Πάρε έναν αρσενικό παπαγαλάκι για την κοπέλα. Σίγουρα θα αισθάνεται μοναξιά...☹ Οπως σου είπαν και τα παιδιά βάλτον πρώτα σε καραντίνα. Και καλώς ήρθες στην παρέα μας
 
ναι κ εγω λέω να πάρεις νεο φιλαράκι για την κοπέλα σου αν πέρασαν 4 μέρρες δυσκολα να ξαναφανεί... Βέβαια η ελπίδα πεθαίνει πάντα τελευταια, ευχομαι να τον βρεί κάποιος και να σου τον φέρει.

αν γίνει αυτό κ καταληξεις με 3 τότε θα πρέπει να κάνεις κ 2ο ζευγαράκι και μετα μπορεί να έχεις κ beverli hils κατασταση (ξερει ο jamie):D
 
χεχε.. Καλη φαση! Οχι δεν εχει φανει ακομη ο φυγας, κ ευχομαι γενικα να τον εχει βρει καποιος για να μπορεσει να επιβιωσει γιατι αλλιως χλωμο το βλεπω!
αγορασα καινουριο συντροφο ηδη στην κυρα-συνομιλικο της-τν εχω βαλει σε ενα κλουβακι διπλα της-ο τυπας δειχνει αρκετα φοβισμενος προς το παρον, δεν μιλαει-δεν σαλευει-αλλα πιστευω πως ειναι προσωρινο αυτο και οτι αργα 'η γρηγορα θα δικτυωθει!

σας ευχαριστω ολους παιδια για τις συμβουλες σας.. Πραγματικα!
 
αγορασα καινουριο συντροφο ηδη στην κυρα-συνομιλικο της-τν εχω βαλει σε ενα κλουβακι διπλα της-ο τυπας δειχνει αρκετα φοβισμενος προς το παρον, δεν μιλαει-δεν σαλευει-αλλα πιστευω πως ειναι προσωρινο αυτο και οτι αργα 'η γρηγορα θα δικτυωθει!
Χρήστο διάβασε αν θέλεις αυτό, είναι αρκετά σημαντικό Καραντίνα, μία αναγκαία ενέργεια πρόληψης
 
Back
Top