Φροντίδα Παπαγαλάκια και προσαρμογή στο νέο περιβάλλον τους

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης Elenit
  • Ημερομηνία Ημερομηνία

Elenit

PB New Member
Εγγραφή
19 Σεπ 2008
Μηνύματα
4
Πόλη
Πειραιάς
Καλημέρα ονομάζομαι Ελένη και είμαι νέο μέλος στο forum. Η αφορμή που γράφτηκα είναι ότι προχτές αγόρασα 2 παπαγαλάκια (1 αρσενικό και 1 θυληκό) και θα ήθελα να μάθω κάποια περισσότερα πράγματα για αυτά ώστε να τα φροντίζω καλύτερα. Η αλήθεια είναι ότι όλα τα προηγούμενα χρόνια είχα καρδερίνες και κανάρια των οποίων η φροντίδα ήταν πολύ εύκολη ενώ τα παπαγαλάκια είναι εντελώς καινούριο πράγμα. Τα αγόρασα σαν δώρο στην 4η χρονη κόρη αλλά όπως καταλαβαίνετε το μπαλάκι της φροντίδας θα πέσει σε εμένα.
Αυτό που θα ήθελα να ρωτήσω είναι το εξής:

Πόσο χρόνο χρειάζονται τα παπαγαλάκια να εναρμοστούν στο νέο περιβάλλον του σπιτιού μας;
Ακόμα δεν έχουν αγγίξει την τροφή που τους έχουμε βάλει.
Το μόνο που με χαροποίησε εχτές που τους μίλαγα ήταν ότι το αρσενικό άρχισε να μου απαντάει με κελάηδημα.

Θα εκτιμούσα για τη βοήθειά σας.

Ελένη
Πειραιάς 🙂
 
Καλώς ήρθες στο Φόρουμ! 🙂

Να χαίρεσαι τα νέα σας φιλαράκια!
Βασικά δεν υπάρχει συγκεκριμένος χρόνος προσαρμογής, ούτε αν φάνε σημαίνει ότι προσαρμόστηκαν απολυτα στο νεο τους περιβάλλον. Όπως και ο ανθρωπος δεν εχει συγκεκριμενο χρονο προσαρμογης σε ενα νεο περιβαλλον, έτσι και τα πουλιά.Αναλόγως...χαρακτήρα.

Συνήθως τους παίρνει απο 2 μέρες μέχρι και μια εβδομάδα να νιώσουν ασφαλή στο νέο τους σπίτι. Μην τα πολυενοχλείτε, τις πρωτες μέρες και σιγά σιγά όλα θα πάνε καλά.

Στην αναζήτηση θα βρεις πολλά θέματα για Budgies
 
Ref:

Eυχαριστώ το καλωσόρισμα. Θα περιμένω να δώ και θα σου πώ για το πώς πάνε. Θα τα βγάλω και φωτογραφία να τα ανεβάσω στο forum να τα δείτε. Επειδή όμως αυτή τη στιγμή είμαι στο γραφείο δεν είναι εφικτό κάτι τέτοιο.

Και παλι ευχαριστώ.
Ελένη
 
:)Καλως ηρθες στην παρεα μας Ελενη! Να σας ζησει το ζευγαρακι ειναι απ' τα καλυτερα 'εκπαιδευτικα' δωρα, που μπορουμε να κανουμε στα παιδια μας!φυσικα ολη την ευθυνη και 'το μπαλακι της φροντιδας' θα τα αναλαβεις εσυ, αλλα πιστεψε με αξιζει τον κοπο! Να χαιρεσαι την κορουλα σου και ευχομαι αυτο το δωρο σου, να ειναι η αρχη, της αγαπης της για τα πουλια!
 
Back
Top