Γενικά Παπαγαλάκι έφαγε όλο το κόκαλο σουπιάς σε μία μέρα

takis_konstantinou

PB New Member
Εγγραφή
16 Οκτ 2017
Μηνύματα
5
Πόλη
Αχαρνές
Γεια σας είμαι νέο μέλος στην σελίδα! Από τον Ιούνιο έχω πάρει ένα ζευγάρι παπαγαλάκια από γνωστή μεγάλη αλυσίδα καταστημάτων, τα έχουν βρει αναμεταξύ τους τα πάνε τέλεια! Τους βάζω παπαγαλινη τους βάζω αυγό με διάφορα φρούτα μέσα και κόκαλο σουπιάς όλα καλά έως εδώ και τα βλέπω πολύ παιχνιδιάρικα! Από εχτές το θηλυκό μέσα σε δύο μέρες έφαγε όλο το κόκαλο σουπιάς! Έχει συμβεί και σε άλλες;
 
Να σου πω την αλήθεια Εγώ έχω αρσενικό budgie Αλλά είναι πολύ ζωηρό αν δεν ασχολούμαι μαζί του πηγαίνει και σαν Μανιάκο το ρημάζει το σουπιοκοκαλο..
 
Γεια σου. Έχει προσφάτως αλλάξει το χρώμα του χαλινού της θηλυκιάς; Αναρωτιέμαι μήπως βρίσκεται ήδη σε οίστρο κι ετοιμάζεται να γεννήσει. Το βέβαιο είναι ότι θα πρέπει άμεσα να της αντικαταστήσεις το κόκκαλο της σουπιάς, διότι ο οργανισμός της μπορεί να χρειάζεται κι άλλο.
 
Από εχτές το θηλυκό μέσα σε δύο μέρες έφαγε όλο το κόκαλο σουπιάς!
Δεν μπορεί να το έχει φάει σε τόσο χρόνο. Το πιο πιθανό είναι ότι παίζει μαζί του και προβλέπω να το πιάνει μανία με το σουπιοκόκαλο. Λογικά βρίσκεται σε κομματάκια στον πάτο του κλουβιού.
 
Βλέπω πως οι μύτη της από ροζ που ήταν έχει γίνει καφέ, έβαλα νέο κόκαλο και πάλι το τρώει καθάρισα και το κλουβί και δεν βλέπω τριψουλιδια από το κόκαλο πρέπει να τρώει τρελές ποσότητες!

Θα πάω να πάρω φωλιά! Ξύλινη κλειστού τύπου διάβασα θα πάρω και ένα νήμα!
 
  • Like
Αντιδράσεις: ianos
Νήμα δεν χρειάζεται να πάρεις. Πάρε ξύλινη φωλιά για Budgie με βαθούλωμα στον πάτο για να μην σκορπάνε τα αυγά και είσαι μια χαρά.Αν θες μπορείς να βάλεις λίγο πριονίδι στον πάτο περισσότερο για την απορρόφηση της υγρασίας από τις κουτσουλιές, χωρίς να είναι απαραίτητο.
 
Αν θες μπορείς να βάλεις λίγο πριονίδι στον πάτο περισσότερο για την απορρόφηση της υγρασίας από τις κουτσουλιές, χωρίς να είναι απαραίτητο.
Αν βάλεις η ίδια θα το στρώσει όπως θέλει ή θα το πετάξει έξω. Αν είναι όμως να βάλεις πριονίδι, κάνε το άμεσα γιατί μπορεί σύντομα να έρχονται αυγά.
Το ζήτημα με την τελευταία υπόθεση που έκανα, ότι δλδ, μπορεί να γεννήσει σε μικρό χρόνο, πρέπει να το δεις επίσης άμεσα. Η τροφή του είναι ολοκληρωμένη; Έχει το κατάλληλο μείγμα σπόρων; Χορταρικά και κηπευτικά τρώει; Αυγό; Αυτό το τελευταίο είναι πολύ πολύ σημαντικό. Δίνε φρεσκοβρασμένο (12' σε βρασμό) αυγό κάθε ημέρα, σουσάμι (έχει ασβέστιο) και, ας μιλήσουν και άλλα μέλη που έχουν μπάντζι...
 
Φοβάμαι ότι θα έχεις ένα θέμα με αυτό και θα πρέπει να βρεις μια λύση. Θα έχεις πρόβλημα να συμπληρώσεις την αυγοτροφη τους. Θα πρέπει να βγάζεις την φωλιά και αν έχεις την θυληκια σου να κλωσσαει θα είναι ιδιαίτερα στρεσογονο. Επισης φοβάμαι ότι θα έχεις πρόβλημα και στον καθαρισμό του κλουβιού μιας και η φωλιά είναι χαμηλά και ακουμπάει τον πάτο, οπότε και δεν μπορεί να αφαιρεθεί.
 
Σαν καθαρισμό είναι αυτό το πλαστικό το τραβάω το καθαρίζω του ρίχνω νερό με το τηλέφωνο στην μπανιέρα όλα καλά! Τώρα για την αυγοθηκη κάτι θα κάνω!
 
Το κλουβί δεν είναι και το πλέον κατάλληλο για αναπαραγωγή.Αν έχεις την οικονομική δυνατότητα άλλαξέ το με μια 60άρα ζευγαρώστρα με κόστος περίπου 20-25 €. Η φωλιά είναι πολύ χαμηλά και πιθανόν να δημιουργήσει ανασφάλεια στα πουλιά και να την παρατήσουν. Επίσης θα έχεις σοβαρό πρόβλημα στην καθημερινή πρόσβαση στο εσωτερικό του κλουβιού για την τοποθέτηση αυγού, αυγοτροφής, φρούτων-λαχανικών και σουπιοκόκκαλου (το οποίο στην εικόνα δεν φαίνεται καλά αν υπάρχει). Και αν για φρούτα-λαχανικά και σουπιοκόκκαλο υπάρχουν εξωτερικές βάσεις που δίνουν λύση στο πρόβλημά σου, οι αυγοθήκες είναι μια πολύ σημαντική παράμετρος με δεδομένο ότι η μετακίνηση της φωλιάς απαγορεύεται.Ακόμα η φωλιά, απ' ότι φαίνεται στην φωτογραφία, δεν η προτεινόμενη ορθογώνια για budgie αλλά η μικρότερη τετράγωνη για εξωτικά, με μικρότερη διάμετρο τρύπας.

Ζευγαρώστρα 60άρα
 
Back
Top