Φροντίδα Παπαγαλάκι δεν τρώει τίποτα άλλο εκτός την τροφή του

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης seva sti
  • Ημερομηνία Ημερομηνία

seva sti

PB New Member
Εγγραφή
31 Μαϊ 2014
Μηνύματα
2
Καλησπέρα σας...
Πριν 5 μέρες είχα ανοιχτή την μπαλκονόπορτα και μπήκε στο σπίτι μου ένα φοβισμένο πανέμορφο παπαγαλάκι...ρώτησα στην γειτονιά και στα pet shop αν τους έχει ενημερώσει κάποιος για την φυγή του αλλά ευτυχώς για μένα δεν το έψαχνε κάποιος... :)
Έχω διαβάσει αρκετά για τα παπαγαλάκια αλλά με προβληματίζει ότι είναι πολύ τρομαγμένο και ότι δεν τρώει τίποτα άλλο εκτός την τροφή του! Τι μπορώ να κάνω για αυτά;

Επίσης πως θα μάθω τι ηλικία έχει;
Και γιατί όταν του σφυρίζω φουσκώνει τα φτεράκια του και κλείνει τα ματάκια του;CAM00515.webp
 
Καλώς ήρθες Σεβαστή!
Πανέμορφος ο επισκέπτης σου, φτου φτου να τον χαίρεσαι!
Είναι λίγο μεγαλύτερο του έτους, αρσενικό Budgie.
Φαίνεται υγιέστατο αν και ελαφρά αδυνατισμένο ίσως από τις μέρες που περιπλανήθηκε.
Προς το παρόν, μέχρι να περάσουν συνολικά περίπου δέκα μέρες από τότε που το βρήκες, μην του δίνεις κάτι άλλο εκτός από σπόρια και παρακολούθησε τις κουτσουλιές τους, να είναι σφικτές και δίχρωμες, μαύρο άσπρο (σκούρο πράσινο προς μαύρο).
Μετά την περίοδο αυτή θα εμπλουτίσεις την διατροφή του με αυγοτροφή, χόρτα φρούτα και λαχανικά.
Είναι φυσικό να είναι τρομαγμένο και ταραγμένο, κάνε υπομονή και μίλα του μαλακά. Διάλεξε μία θέση για το κλουβάκι και μην το αλλάζεις καθόλου προς το παρόν μέχρι να ηρεμήσει.
Άλλαξε τις πατήθρες με στρογγυλές ξύλινες ή έστω πλαστικές.
Επίσης δίνε του μία συσκευασμένη τροφή καλύτερα και όχι χύμα.
Βάλε μανταλάκια στα πορτάκια μην σου φύγει κι εσένα και ασφάλισε τις τροφοθήκες αν είναι από αυτές που βγαίνουν εξωτερικά του κλουβιού.
Να σου ζήσει!
Ό,τι θέλεις να ρωτάς ελεύθερα.
 
Ευχαριστώ πολύ... μπορώ να βάλω πατήθρες από κάποιο δέντρο ή να αγοράσω;
Και η αυγοτροφή τι είναι;
 
καλημέρα, μπορείς να βάλεις από ελιά π.χ δες εδώ το θέμα Ασφαλή και τοξικά ξύλα για πατήθρες και παιχνίδια . Αν χρησιμοποιήσεις φυσική από δέντρο πρόσεχε ακίδες και επικίνδυνες προεξοχές.
Αυγοτροφές υπάρχουν έτοιμες στο εμπόριο (προσοχή άλλο αυγοτροφή και άλλο αυτά τα κίτρινα, κόκκινα σκευάσματα "βιταμινών" που να μην αγοράζεις) αλλά και σπιτικές Αυγοτροφές για πουλιά - αυγοτροφές . Αν αποφασίσεις να φτιάξεις μόνη σου, διάλεξε μια "στεγνή" συνταγή και τα ξαναλέμε.
 
Back
Top