Γενικά Παπαγαλάκι ταϊσμένο στο χέρι και ταξίδι

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης Dtse
  • Ημερομηνία Ημερομηνία

Dtse

PB New Member
Εγγραφή
22 Δεκ 2015
Μηνύματα
199
Μάλλον σε λίγο διάστημα θα αποκτήσω ένα παροτλετ ταϊσμένο στό χέρι.🙂 Έχω κάποιες απορίες που θέλω να ρωτήσω. Επειδή ξέρω ότι τα πουλάκια που είναι ταισμενα στο χέρι έχουν άλλες ανάγκες από τα άγρια, τι κάνουμε άν πρέπει νά λείψω κάποιο διάστημα από τό σπίτι; Καλοκαιρι ερχεται σιγα σιγα, τι θα γινει αν πρεπει να φυγω για δυο τρεις μερες; Εχω σκεφτει να το παιρνω μαζι μου. Αξιζει για τρεις μερες η θα το βαλω σε τσαμπα κοπο και μπορώ να το αφησω σε καποιον συγγενη να βλεπει λιγο το φαγητο και να του αλλαζει νεράκι; Επισης αν χρειαστει να λειψω για παραπανω μερες πχ να παω εξωτερικο (λεμε τωρα απλως προσπαθω να προβλεψω καταστάσεις) και για τον α η β λογο δεν μπορω να το παρω μαζι μου και το αφησω σε συγγενη για καμια εβδομάδα, αυτος τι πρεπει να κανει; φτανει μονο το νερο-φαγητο η αφου ειναι ταϊσμένο στο χερι πρεπει, που νομιζω ειναι λογικο να ασχολείται μαζι του να το χαιδευει να παιζει κλπ. Επισης ειτε δυο μερες λειψω η 7 πως θα ειναι προς εμενα οταν γυρισω; Ισως να φαινονται χαζες ερωτήσεις και επισης να μην γινει τιποτα απο ολα αυτα απλως ρωταω για να ξερω επειδη δεν ξαναειχα πουλακι ταϊσμένο στο χερι!
 
Με το καλό να το αποκτήσεις!
Καλό θα ήταν να πάρεις ένα κλουβί μεταφοράς παπαγάλων και όπου είναι εφικτό να το παίρνεις μαζί σου. Μπορείς ακόμα απλά να έχεις ένα μικρότερο κλουβάκι που για τις ανάγκες της μεταφοράς θα το καλύπτεις από όλες τις πλευρές εκτός του μεγαλύτερου μέρους της πρόσοψης και επίσης σ' αυτό θα μένει στα ταξίδια σας.
Φυσικά πάντα πρέπει να προσέχεις τις αποδράσεις. Τα ήρεμα πουλιά δεν σημαίνει ότι δεν μπορούν να χαθούν αν πετάξουν.
Για τυχόν πολυήμερες απουσίες σου, καλό θα είναι από τώρα να σκεφτείς ποιο άτομο είναι κατάλληλο και πρόθυμο να σε εξυπηρετεί και να γνωριστεί, εξοικειωθεί με το πουλάκι, ώστε να μάθει σιγά-σιγά και όχι απότομα και εν τάχει όσα χρειάζεται. Δεν νομίζω πως είναι απαραίτητο να το χαϊδεύει, αλλά ίσως να του κάνει λίγη παρέα.
Αν και πως θα αντιμετωπίσει εσένα, εξαρτάται και από το μέγεθος της απουσίας. Άλλο αν λείψεις ένα μήνα, άλλο δέκα μέρες.
Γενικά δεν υπάρχει πρόβλημα, αν προσέχεις από την αρχή η σχέση σας να είναι σε ένα επίπεδο χαλαρού προγράμματος.
Όχι δηλαδή στην αρχή να πέφτουμε με τα μούτρα στο πουλάκι και μετά αυτονοήτως να λιγοστεύουμε τον χρόνο που περνάμε μαζί του.
Από την αρχή σε λογικά πλαίσια.
 
Καλησπερα. Εγω τα δικα μου τα επαιρνα παντα, οποτε ηταν δυνατο, μαζι μου.
Δυο πουλακια αφησα πισω να τα προσεχουν συγγενεις για διαστημα 5-6 ημερων. Το ενα οταν γυρισα το βρηκα οπως ηταν,το αλλο το βρηκα περισσοτερο αγριεμενο.
Γενικα καλο θα ηταν αμα ειναι εφικτο να παιρνεις το πουλακι μαζι σου. Τωρα για δυο τρεις μερες μπορεις να το αφησεις σε ενα συγγενη, αλλα για μεγαλυτερο διαστημα θεωρω πως ενα πουλακι που εχει συνηθισει την παρουσια σου και εχει αποκτησει δεσιμο μαζι σου,θα αναστατωθει.
Πολλοι παπαγαλοι μαλιστα λογω πολυημερης απουσιας του αφεντικου τους, στρεσαρονται τοσο πολυ που φτανουν σε σημειο να κοβουν τα φτερα τους.
Τωρα το πηγα σε ακρο, αλλα συμβαινουν αυτα.
Βεβαια κατι τετοιο για να συμβει προυποθετει ισχυρο δεσιμο μεταξυ πτηνου και αφεντικου.
Τωρα αν επιλεξεις να το αφησεις σε συγγενη, εκτος απο την αλλαγη τροφης και νερου, ενα πουλακι ταισμενο στο χερι εχει αναγκη την εξοδο απο το κλουβι και την επαφη με τον ανθρωπο.
Εσυ θα κρινεις αμα τα ατομα στα οποια θα εμπιστευτεις τον παπαγαλο σου ειναι σε θεση να ικανοποιησουν αυτες τις αναγκες του.. Εγω προσωπικα παρολο που αφηνω τα καναρινια μου στις διακοπες χρονια σε συγκεκριμενα ατομα, φοβαμαι να τους αναθεσω να βγαζουν απο το κλουβι τους παπαγαλους, γιατι οσο να ναι δεν εχουν τις ιδιες γνωσεις για τα πτηνα και οι εξοδοι απο το κλουβι πρεπει να γινονται με μεγαλη προσοχη και απο ενα ατομο εξοικειωμενο, που γνωριζει πως να το διαχειριστει.
 
Εγώ πάντα τους παίρνω μαζί μου. Είναι κάτι που το είχα σκεφτεί καλά πριν τους αγοράσω (αν συμβεί κάτι έκτακτο φυσικά δεν το συζητώ, αλλά εδώ μιλάμε για διακοπές) πχ Αυτό το Σ/Κ βρίσκομαι με τον Μάριο και την Lida στην Καλαμπάκα και περνάμε όλοι μια χαρά... 😀
 
Εγω θελω να το παιρνω παντου μαζι αν ειναι δυνατον. Ειμαι αυτης της λογικης. Αν παρω ενα κλουβι μεταφορας θα το εχω εκει για δυο μερες η θα πρεπει να παρω και το δικο του κλουβι; Γιατι για κλουβι μεταφορας δεν σκεφτομαι να παρω οτι πιο μικρό υπαρχει μεν αλλα μικρο δε.
 
  • Like
Αντιδράσεις: Sissy
Εγώ για μεταφορές έχω αγοράσει δυο μεγέθη, κλουβί ξενοδοχείου (για διαμονή κάποιων ημερών αλλά και κλουβί μεταφοράς μικρής απόστασης (πχ μεταφορά στον πτηνίατρο ή κάτι άλλο)
 
Το κλουβακι για το ξενοδοχειο τι μέγεθος εχει σε cm Σισσυ;
 
Το κλουβι μεταφορας ειναι για τη μεταφορα και μονο, δεν μπορει να μεινει εκει μεσα το πουλακι για πανω απο μερικες ωρες.Χρειαζεται στο μερος που θα παει να υπαρχει κανονικο κλουβι.
Επειδη ας πουμε εγω στα μερη που πηγαινω διακοπες δεν εχω ηδη εκει κλουβι και ουτε με βολευει να κουβαλαω μαζι μου το κανονικο κλουβι, χρησιμοποιω αντι για κλουβι μεταφορας ενα κλουβακι μικρων διαστασεων, με εχει βολεψει πολυ.
 
Ναι αυτο λεω και εγω αυτο το κλουβι που εχεις με τις μικρες διαστασεις ποσο ειναι περιπου σε cm?
 
Γνωρίζετε απο εμπειρια αν στα ξενοδοχεια που αναφερει οτι δεν επιτρέπονται τα κατοικίδια, περιλαμβάνονται και τα πτηνα είδη, η μονο σε σκυλους γατες κλπ;
 
Back
Top