Γενικά Παπαγαλακια μαζι με καναρινια

κατερινα1313

PB New Member
Εγγραφή
3 Μαϊ 2008
Μηνύματα
20
Πόλη
Μέγαρα
καλησπερα παιδια. Μπορω να βαλω παπαγαλακια μαζι με καναρινια.σε πολυ μεγαλη κλουβα βεβαια;
 
Ειμαι της αποψης οτι τοσο διαφορετικα πουλια με τοσο διαφορετικες συνηθειες και συμπεριφορες ειναι καλο να διατηρουνται χωριστα. Να ξερεις οτι αν μαλωσουνε το παπαγαλακι εχει 50 φορες και παραπανω πιο δυνατο ραμφος απο το καναρινι και μπορει να του κανει κακο καθοτι τα καναρινια ειναι πιο λεπτοκαμωμενα ενω τα παπαγαλακια εχουν πιο στοιβαρη κατασκευη!
 
Ως σου λέει ο Ανέστη, είναι ένα από τα προβλήματα, όταν τσακώσουν τα πουλια. Τα παπαγαλάκια έχουνε την συνήθεια να τσιπανε ένα τον άλλο στα πόδια. Τα Κανάρια έχουνε πολύ λεπτό πόδια, και πολύ γρήγορα λίπη ένα πόδι. Αυτό μήπως γλιτώνεις σε μεγάλη κλούβα.

Πως θα κανεις όμως με την τροφή ; Τα διαφορα πουλια θέλουνε διαφορετικές τροφές. Θα γραφεις μικρά καρτελάκια "εδώ για καναρίνια", "εδώ για παπαγαλάκια";
 
  • Like
Αντιδράσεις: jamieo
Συμφωνώ, επίσης, ότι είναι μια κακή ιδέα να προσπαθήσει να διατηρήσει ένα παπαγάλος και καναρίνι στο ίδιο κλουβί. Αν είχατε ένα πολύ πολύ μεγάλο ορνιθώνων, ίσως ήταν δυνατόν, αλλά δεν είναι καν ο μεγαλύτερος κλουβί.
 
Εγώ έχω τρία παπαγαλάκια σε ένα κλουβί. Παλαιότερα, είχα ένα καναρίνι, που δυστυχώς δεν ζει πια. Είχα κι εγώ την απορία αν γινόταν να ζήσουν στο ίδιο κλουβί, αλλά μου είπαν πως όχι, για τους λόγους που εξηγείτε όλοι σας πιο πάνω. Δεν δοκίμασα ποτέ να τα βάλω μαζί γιατί φοβήθηκα μην κατασπαράξουν ο ένας τον άλλον.
 
Καλητερα μην τα βαζεις οχι οτι θα ηταν απιθανο να σημφιλοθουν αλλα καλυτερα οχι.Eδω Budgie με κοκατιλ υπαρχει περιπτωση να μαλωσουν που ειναι και τα δυο παπαγαλακια δεν θα τσακωθουν με καναρινια; Αλλα μετα υπαρχει και το διαχωρηστηκο κλουβιου μια χαρα θα ειναι με αυτο!
 
Κλουβί με διαχωρισμό

Πράγματι, δεν το είχα σκεφτεί το κλουβί με διαχωρισμό, είναι καλή ιδέα. 😉
 
Back
Top