Φροντίδα Παπαγαλακι ταισμενο στο χερι αγριευει

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης Dtse
  • Ημερομηνία Ημερομηνία

Dtse

PB New Member
Εγγραφή
22 Δεκ 2015
Μηνύματα
199
Διαβασα στο ιντερνετ οτι μερικά παπαγαλακια ενω ειναι ταισμενα στο χερι, σε μερικους εχουν αγριεψει λογο δικου τους λαθους. Πως γινεται αυτο για να αποφυγω λαθη;
 
Απαξ και το παρεις, δεν πρεπει να το παραμελησεις.
Παρολο που ειναι ταισμενα στο χερι αν παραμεληθουν απο τον ανθρωπο τους και αφεθουν παρατημενα σε ενα κλουβι,θα αγριεψουν.
Χρειαζεται να τους αφιερωνεις χρονο καθημερινα, να ασχολεισαι σταθερα μαζι τους, να τα βγαζεις εκτος κλουβιου, να εχετε επαφη.
 
Υπάρχει και η περίπτωση μεγαλώνοντας να αλλάξει ο χαρακτήρας του, όταν ενηλικιώνονται κάποια πουλιά (μέσα σε αυτά και ο Μάριος) αλλάζουν συμπεριφορά και μπορεί να μη θέλουν-δέχονται και ''πολλά πολλά''.
 
Ναι, το κομβικό σημείο είναι η σεξουαλική ωρίμανση.
Είναι μία φάση που μπορεί να αιφνιδιαστείς από την αλλαγή προσωπικότητας. Όμως αν διατηρήσεις πάντα την ίδια παρατηρητικότητα στην καθημερινή σας σχέση όπως και στην αρχή, μπορεί να προλάβεις καταστάσεις. Γιατί όπως γράφει και η Ειρήνη, μετά τον αρχικό ενθουσιασμό, πολλές φορές και το δικό μας ενδιαφέρον ατονεί και οι ορμονικές αλλαγές που συντελούνται στον οργανισμό του πουλιού, μεγαλώνουν ακόμα περισσότερο την απόσταση μεταξύ μας.
 
Στα κοκατιλ στους ποσους μηνες γινεται αυτη η σταδιακη φανταζομαι ωριμανση;
 
Διευκρινιστικά να πω, πως δεν τα ζευγαρώνουμε αν δεν κλείσουν τους 15-18 μήνες, όμως η σεξουαλική τους ωρίμανση επέρχεται νωρίτερα και μπορεί να είναι γύρω στους 8 μήνες.
Γύρω από αυτήν την ηλικία, έχουμε τον νου μας για πιθανές αλλαγές συμπεριφοράς.
 
Ακομα μια ερωτηση. Διαβασα στον οδηγο φροντιδας σε καποιο υπερσυνδεσμο ενα δικο σου αρθρο maria p το οποιο ανεφερε οτι κατα την σεξουαλικη ωριμανση ισως αφου εχει δεθει ο παπαγαλος με ενα ατομο απο την οικογενια, να επιτιθεται σε αλλα μελη της οικογενιας. Ειναι στανταρ καταρχας οτι θα συμβει αυτο; Αν συμβει τελος παντων, γινεται και στα αρσενικα και στα θυληκα; Και επισης πως μπορουμε να το περιορισουμε η να σταματησουμε τετοια συμπεριφορα; Να αναφερω οτι σκεφτομαι να παρω αρσενικο κοκατιλ και γιαυτο ρωταω για να ξερω.
 
.. Ειναι στανταρ καταρχας οτι θα συμβει αυτο; ..


Τίποτα δεν θεωρείται στάνταρ όταν έχουμε να κάνουμε με ζωντανούς οργανισμούς που ο καθένας διαθέτει τον προσωπικό του χαρακτήρα.
 
Και επισης πως μπορουμε να το περιορισουμε η να σταματησουμε τετοια συμπεριφορα;
Συμπληρωματικά σ' αυτό που σου έγραψε ο Ανέστης και συμφωνώ, γενικά τόσο σε αρσενικά όσο και θηλυκά πτηνά, αποφεύγουμε χάδια στις ερωτογενείς περιοχές τους, ώστε ούτε να κινδυνεύουμε να μας θεωρήσουν ταίρι τους, ούτε να ενεργοποιούμε τις ορμόνες τους που στα θηλυκά μπορεί να έχει ως αποτέλεσμα τις άσπορες ωοτοκίες. Οι περιοχές αυτές είναι η πλάτη και χαμηλά προς την αμάρα. Προτιμούμε το κεφάλι και τον λαιμό για χάδια.
 
Ναι αυτο που λες το εχω υποψη μου! Εχω δει σχετικα βιντεο με το ποσο λαθος ειναι αυτο!
 
Πάντως παιδιά ο δικός μου έχει αγριεψει τώρα με την εφηβεία.
Θέλει μόνο εμένα και τους άλλους τους δαγκωνει με μίσος.
Ακόμα και την ίδια στιγμή που εγώ τον χαιδευω αν πάει να βάλει το χέρι της η μητέρα μου πχ κάνει κατευθείαν επίθεση και φοβάμαι πιο πολύ για το μωρό.
Φοβάμαι μην βάλει το χέρι κάποια στιγμή και δεν προλάβω και του δαγκωσει το χέρι.
Επίσης έχει γίνει λίγο κυριαρχίκος. Πχ θέλει να είναι συνέχεια στο κεφάλι μου και γι αυτό δεν τον βγάζω συχβα από το κλουβι τις τελευταίες μέρες αλλά ασχολούμαι μαζι του πολύ εντός κλουβιου.
Επίσης εκτός από αυτά τελευταία θέλει και πολλά χάδίά και μου κάνει το κεφαλακι του συνέχεια.
Καμία πρώτη εκτίμηση; 😛
 
Πρέπει να μάθει τους διαφορετικούς τόνους της φωνής σου, τον επιδοκιμαστικό, τον απαγορευτικό κτλ. Όταν κάνει κάτι που δεν θέλεις, πρέπει να παύεις να του δίνεις σημασία έστω και μαλώνοντάς τον, γιατί και μ' αυτό τον τρόπο θεωρεί πως αποσπά την προσοχή σου. Να απομακρύνεσαι, μέχρι να μάθει να ξεχωρίζει τι επιτρέπεται και τι απαγορεύεται.
Να είσαι από κοντά, προσπαθώντας να αποδεχθεί την μητέρα σου ή κάποιο άλλο άτομο που θα βλέπει συχνά στην καθημερινότητα και να προσπαθείς να τους "συστήσεις" :)
Θα υπάρξει μια αναστάτωση αλλά θα μάθετε και οι δύο.
Ναι το μωρό να το προσέχεις, ποτέ δεν ξέρεις...
 
Απλά ο μικρός πλέον το φτάνει το κλουβι του και είμαι σε αναμμένα κάρβουνα συνέχεια.
Απλά λέω μην πάρει θάρρος και αρχίσει και δαγκωνει και εμένα στο τέλος 😛
 
Απλά λέω μην πάρει θάρρος και αρχίσει και δαγκωνει και εμένα στο τέλος 😛
Όχι, όταν σε τσιμπάει θα τον εγκαταλείπεις. Έτσι θα αποτύχει να σου αποσπάει την προσοχή μ' αυτό τον τρόπο και σταδιακά θα το κόψει.
Ίσως πρέπει να βάλεις λίγο πιο ψηλά το κλουβί;
 
Δεν υπάρχει κάπου πιο ψηλά ειδικά εδώ στο εξοχικό που είμαι.
Τον έχω σχετικά ψηλά και πίσω αλλά κάνει μύτες το σκατουλι μου και φτάνει παντού.
Την άλλη φορά ήθελε να τον ταισει φρούτο και έπιασε με το χέρι που δεν είχε φαιι τα κάγκελα και ευτυχώς τον πρόλαβα γιατί πιστεύω θα τον είχε δαγκωσει ο Melon.
 
Back
Top